ثبت ۲۶ اثر فرهنگی و تاریخی ایران در فهرست میراث ملموس جهانی

دارابی گفت: ایران عزیز تاکنون موفق به ثبت ۲۶ اثر فرهنگی و تاریخی در فهرست میراث ملموس جهانی و ۲۱ عنصر در فهرست میراث ناملموس جهانی شده و جزو ۱۰ کشور برتر دنیاست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از قزوین، علی دارابی- معاون میراث فرهنگی کشور- در آیین ملی نکوداشت پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس خوشنویسی و میراث مکتوب که امروز (شنبه ۳۰ اردیبهشت) در سالن اجتماعات استانداری قزوین برگزار شد، بیان کرد: استان قزوین بیش از ۳ هزار شهید در راه دفاع از استقلال و مرزهای عقیدتی و جغرافیایی تقدیم کرده، شهدایی که نام شان بر تارک شهرها پرتوافشانی می کند تا در دل شب راه را گم نکرده و بتوانیم مسیر نورانی آنها را ادامه دهیم.

 

معاون میراث فرهنگی کشور ادامه داد: وقتی از قزوین سخن می گوییم از بزرگان و گنجینه های بزرگی در عرصه زبان، کلام و قلم، سخن می گوییم که فخر جامعه ایرانی هستند و امروزه در ابعاد بین المللی، نقش آفرینی کردند شخصیت هایی همچون علامه رفیعی قزوین و استاد دهخدا، در حوزه فرهنگی هم که مهمترین تجلی آن هنر خوشنویسی است، درصدر آن استاد میرعماد قرار دارد و از این روست که در حوزه خوشنویسی قزوین پاتیخت خوشنویسی ایران است.

 

وی عنوان کرد: خوشنویسی را با خلق زیبایی مترادف می دانند و از سوی دیگر آنچه حاصل هنر خوشنویسی است، منظومه فکری، تفکر و اندیشه خالق اثر است که ما شاهد آن هستیم و فارغ از افتخارات باید همچون چراغی برای ترسیم آینده ایران اسلامی به آن بنگریم.

 

دارابی اعلام کرد: در تاریخ هنر خوشنویسی در ایران به ویژه با ابداع خط نستعلیق توسط ایرانیان که الگویی ارزشمندی برای تحقق هنر مبتنی بر هویت ایرانی اسلامی است، با تلاش هنرمندان بزرگ ایرانی با ابداع خط نستیعلیق، این هنر به زیبایی در عرصه جهانی می درخشد.  

 

وی تأکید کرد: پاسداشت این عناصر مهم میراث فرهنگی ناملموس، میراثی از گذشته است که تنها از این نظر مورد نظر قرار نمی گیرد بلکه بیرق خواستن و توانستن ایرانیان برای نوزایی هنر، زبان و فرهنگ ایرانی است که الگویی موفق و دست یافتنی برای نوزایی انواع فرهنگ و هنر را رقم می زند.

 

معاون میراث فرهنگی کشور تأکید کرد: ایران عزیز تاکنون موفق به ثبت ۲۶ اثر فرهنگی و تاریخی در فهرست میراث ملموس جهانی و ۲۱ عنصر در فهرست میراث ناملموس جهانی شده و جزو ۱۰ کشور برتر دنیاست.

 

وی اظهار کرد: ثبت یک اثر به نام اثر جهانی به این معناست آن اثر دیگر متعلق به مردم آن شهر، استان و کشور نیست بلکه متعلق به آحاد جامعه بشری است و آحاد جامعه بشری آن را از آن خود می دانند.

 

دارابی ادامه داد: ۵۶ کارونسرا برای ثبت جهانی ارائه شده و کاروانسرای سعدالسلطنه قزوین در این بین جز نگین کاروانسراهاست که ان شاالله ثبت جهانی می شود و افتخاری برای مردم است.

 

وی یادآور شد: تداوم پیوند حلقه استاد و شاگردی و تربیت نسل جوان توسط استادان برجسته باید از مراحل کودکی، نوجوانی در مدارس، دبیرستان ها و دانشگاه ها و کارگاه های آموزشی نظام مند پیگیری شود.

 

معاون میراث فرهنگی کشور خاطر نشان کرد: اگرچه ماندگاری هنر ارزشمند است ولی مسئله رونق کسب و کار و اقتصاد هنر مسئله بزرگی است که باید در این زمینه به وظایف خود آگاه باشیم و برنامه هایی در وزارت میراث فرهنگی با مشارکت دیگر دستگاه ها داریم تا خادمان شایسته ای برای حوزه میراث فرهنگی باشیم.

 

کد خبر 1267883

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha