"دختر" هدیه الهی

دختر در اسلام رحمت است، دختران، مظهر پاکی و نجابت هستند و موضوع پاکدامنی دختران در دین اسلام اهمیت ویژه‌ای دارد به طوری که عفت و حیا مساوی با دین است و دختران ایرانی با الگوپذیری از شخصیت حضرت معصومه (س) راه سعادت خود را انتخاب می‌کنند.

خبرگزاری شبستان_ خراسان شمالی؛ 

امروز روز توست، زیباترین مخلوق پروردگار، ای هدیه الهی، آری اگر تو نبودی در جهان عاشق نداشتیم و احساسی وجود نداشت. خدا به وقت آفریدن تو بیشتر از همیشه لبریز از عشق بوده و عشق خود را در وجودت جای نهاده، تو ای لبخند خدا اگر نبودی در جهان احساس ناب مادرانه و عشق ناب دخترانه وجود نداشت.

 

دختران سرزمینم، گوهران زیبای پدر و گل های زیبای مادر، روزتان مبارک، قدر و ارزش خود را بدانید که شما از بهترین مخلوقات خداوندگارید.  دختران، نغمه شورانگیز آفرینش‌اند و جهان، مهربانی‌اش را از نگاه روشن آنان وام می‌گیرد. می‌گویند اگر خدا برای خانواده‌ای رحمت بخواهد، به آنها دختر عنایت می‌کند.

 

در سخنان معصومان(ع) از دختران با واژه هایی چون، ریحانه (گل)، قواریر (بلورها)، و حسنه (نیکی) یاد شده که هر یک، نشان از امتیاز و ویژگی خاصّ طبیعی و روحی دختران دارد.

 

جشن و شادی شیعیان در ایام میلاد کریمه اهل بیت (س) و امتداد آن تا زاد روز سلطان خراسان، علی‌بن‌موسی‌الرضا (ع) که "دهه کرامت" نام گرفته، در اقصی نقاط کشور برگزار می‌شود و این آیین ها در این استان نیز با رنگ و جلایی و سرور آفرین برگزار می شود.

 

اول ذی القعده سال ۱۷۳ هجری قمری، حضرت فاطمه معصومه (س) دیده به جهان گشود تا یار و یاورِ پدر و برادر غریبش باشد، یازدهم ذی القعده نیز آسمان امامت و ولایت به ولادت کریم کریمان اهل بیت و امام رئوف حضرت رضا (ع) نورانی شد.

 

وجود بارگاه منور این خواهر و برادر  ارزشمندترین اتفاق معنوی است لذا در تقویم ملی فاصله بین تولد کریمه و عالِم اهل بیت(ع) را دهه کرامت نام نهاده اند و در این ایام جشن و سرور در گوشه گوشه این سرزمین برپا می شود.

 

الگو پذیری دختران از حضرت معصومه سلام‌الله علیها

اهل بیت (ع) هر کدام مظهر یکی از صفات الهی و منتقل کننده مفاهیم دینی هستند به همین خاطر روز ولادت حضرت معصومه (س) به نام روز دختر ثبت شده زیرا او دختر امام، خواهر امام و عمه امام است، همه نیاکان او مشعل‌داران امامت، پرچمداران هدایت، اسوه‌های فضیلت و استوانه‌های ولایتند و مادر بزرگوارش از بانوان با فضیلت و از اسوه‌های تقوی و شرافت و از زنان کم نظیر تاریخ بشریت است.

 

به همین خاطر برای معرفی الگویی برجسته برای دختران مسلمان حضرت معصومه(س) الگوی دختران ایرانی معرفی شده و آغاز دهه کرامت در کشور نیز به یمن همین روز تعیین شده است.

 

با توجه به اینکه دختران امروز مادران آینده جامعه می باشند، نیازمند یک الگوی مناسب در دوران کودکی و نوجوانی خود هستند و چه الگویی بهتر از وجود نازنین حضرت معصومه (س) که از ایشان به عنوان کریمه اهل بیت(ع) یاد شده است.

 

دختر در اسلام رحمت است، دختران، مظهر پاکی و نجابت هستند و موضوع پاکدامنی دختران در دین اسلام اهمیت ویژه‌ای دارد به طوری که عفت و حیا مساوی با دین است و دختران ایرانی با الگوپذیری از شخصیت حضرت معصومه (س) راه سعادت زندگی فردی و اجتماعی خود را انتخاب می کنند.

 

البته دختر، زن و مادر در اسلام دارای جایگاه و منزلت بالایی است طوری که در صدر اسلام بانوانی همچون خدیجه(همسر پیامبر)،  حلیمه (دایه پیامبر)، حضرت فاطمه زهرا(س) دختر پیامبر اکرم(ص)، ام ابیها و بزرگ زنانی که در حفظ و گسترش دین اسلام نقش آفریدند طوری که اکنون الگوی دختران و زنان عالم شدند.

 

روایات متعددی از ائمه معصومین در مورد مقام دختر ذکر شده و در قرآن کریم نیز به آن پرداخته شده است. در فرهنگ اهل بیت (ع) که ریشه در وحی و کلام الهی دارد، زنان و دختران از جایگاه خاصّی برخوردارند و تعابیر زیبا و بلندی که برای دختران به کار گرفته شده که حاکی از این موضوع است.

 

دخترداری از نظر رسول خدا(ص)

از رسول خدا حضرت محمد(ص) نقل شده که فرموده اند: "نِعمَ الوَلَدُ البَنَاتُ مُلَطِّفَاتٌ مُجَهِّزَاتٌ مُؤمِنَاتٌ مُبَارَکاتٌ مُفَلَّیَاتٌ"؛ دختران چه فرزندان خوبى هستند؛ با لطافت و مهربان، آماده به خدمت‏ رسانى، یار و غمخوار [اعضاى خانواده]، با برکت و پاکیزه کننده (در خانواده براى پدر و مادر)

 

در اسلام و قرآن احترام به دختر به عنوان یک ویژگی انسانی مورد توجه و تأکید قرار گرفته است. احترام به دختر می بایست به گونه ای باشد که در عمل، خود را نشان دهد. از این روست که در آموزه های قرآنی این احترام به شکل عملی نشان داده می شود و تنها در حرف و شعار بسنده نمی شود. احترام به شخص به معنای احترام به عقل و هوش اوست و این که از پیشنهادها و آرا و نظریات وی استفاده شود.

 

نقش تعیین کننده زن در بقاء و رشد جامعه بشری همیشه مورد توجّه مثبت و منفی اندیشمندان، سیاست مداران، مدیران و رهبران جوامع بوده است. تاریخ، گویای این واقعیت است که زن در کنار مرد در تمدّن بشری ـ مستقیم و غیر مستقیم ـ نقش آفرین بوده است ولی از دیرزمان و با انگیزه های مختلف از حقوق الهی و انسانی خود محروم گردیده است اما در اسلام به زن جایگاه والایی بخشید.


تاریخ، این حقیقت را در سینه خود ثبت کرده است که پیامبران و اولیای الهی هم در احقاق حقوق و هم در ایفای نقش سالم و سازنده زنان، برترین جریان سازی و هدایت را داشته اند.

 

تکریم بانوان

در آموزه های اسلام، میان جنس مذکّر و مؤنّث، پسر و دختر، آنچه ملاک سنجش است در یک نگاه کلّی «تقوا» است.

 

 

کد خبر 1268190

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha