به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی ستاد اقامه نماز، در راستای هماهنگی و برنامه ریزی موضوعات اجلاس سراسری نماز، قائم مقام و معاونین و مشاورین ستاد اقامه نماز کشور با رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه دیدار و گفتگو کردند.
«سید احمد زرهانی» در این جلسه با اشاره به اینکه اجلاس های نماز بدون استثنا همراه با پیام های معظم رهبری برگزار شده است، گفت: ستاد اقامه نماز از تمامی پیام ها به عنوان نقشه مسیر به نحوی الهام گرفته است.
قائم مقام ستاد اقامه نماز در ادامه با اشاره به نکاتی پیرامون برگزاری اجلاس های سراسری نماز گفت: در خصوص اجلاس سی ام، بعد از جمعبندی نظرات، فراخوان آن احتمالا در ۲۰ موضوع منتشر می گردد.
وی در ادامه سخنان خود گفت: بررسی ۴ موضوع از جمله زمان، مکان، موضوع و سبک برگزاری اجلاس در دستور کار قرار بگیرد و بعد از تعیین کارگروه های تخصصی، با کالبد شکافی مناسب در هیات امنا تصمیم نهایی اجرا می شود.
حجت اسلام والمسلمین حاج علی اکبری در ادامه ضمن خوش آمد گویی و خدا قوت به همکاران ستاد اقامه نماز، گفت: نکته مهم این است که، اجلاس سی ام، مقطع خوبی برای انجام یک کار متفاوت و حاوی گزارش های فنی است.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور افزود: با توجه به اینکه اجلاس در ذیل یکسری از موضوعات مثل نماز، آموزش و پرورش و رسانه و … برگزار شده است، ضرورت دارد موضوعات را برجسته سازی کنیم تا در ذیل آن رویکردها و پیش نهادها فرآوری شود و بعد از بررسی در کارگروه های تخصصی، جمعبندی آن در تراز اول هر مجموعه به عنوان یک گزارش راهبری تقدیم و استخراج شود.
حجت الاسلام حاج علی اکبری روش برگزاری اجلاس را فرصتی مغتنم برشمرد و گفت: پیام مقام معظم رهبری به اجلاس های سراسری نماز برای همه مغتنم است ولی باید روش اجرای مفاد آن تغییر پیدا کند.
وی تصریح کرد: با توجه به اهتمام حجت الاسلام قرائتی رئیس ستاد اقامه نماز کشور، ضرورت دارد تراز اول هر مجموعه در اجلاس پاسخگو باشد.
حاج علی اکبری افزود: این روش حالت اجلاس را از وضعیت سنتی فعلی خارج می کند و وارد محورهای اساسی می کند.
وی با اشاره به اجلاس قبلی گفت: وعده ما به اجلاس در رابطه با مسجد در حال تحقق است و به دنبال گزارش کامل در خصوص مساجد از تعداد، اقامه نماز و … هستیم و در آن تمرکز داریم و با تشکیل قرارگاه کشوری مسیر را دنبال می کنیم.
امام جمعه تهران خاطرنشان کرد: وظیفه ما با اقامه نماز هم وظیفه مرتبط با شورای فرهنگی عمومی است و دوم در خصوص مسجد و ارائه آن در اجلاس است.
وی تاکید کرد: تراز اول دستگاه های اجرایی با پیشنهاد و طرح مناسب در صحن اجلاس حاضر شوند و استانداران، ائمه جمعه مراکز استان، نمایندگان مجلس و در سطح ملی، عالی ترین سطح مدیریتی در اجلاس حضور پیدا کنند و به سوالات فرآوری شده پاسخ دهند.
حجت الاسلام و المسلمین حیدر مصلحی در ادامه ضمن تبریک ایام، گفت: مشکل جدی کشور این است که معماری شهر ها و منازل و … مبنای اسلامی ندارد و مبنای آن غربی است و جامع نیست.
مصلحی افزود: کشورهای اروپایی علم را از دنیای اسلام بردند و متاسفانه به دنبال دریافت علم نرفتیم.
وی تاکید کرد: تا زمانی ک حرکت معماری اسلامی ایجاد نشود بلیات هم از بین نخواهد رفت.
حجت الاسلام مصلحی با اشاره به ضرورت توجه به سبک معماری ساختمانها، گفت: حتی در ساخت مساجد معماری اسلامی رعایت نمی شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: باید مطالبه گری از جانب ستاد اقامه نماز و ائمه جمعه استانها و حوزه های علمیه ایجاد شود تا تراز اول نهادها و سازمانها پاسخگوی آن باشند.
در ادامه جلسه محی الدین بهرام محمدیان مشاور ستاد اقامه در امور برنامه ریزی و نسل نو، گفت: ضمن توجه به مسائل مختلف باید سوال پرسیده شود که چرا فعالیتها به ثمر نرسیده است.
حجت الاسلام محمدیان افزود: باید به دنبال تاثیرگذاری نماز در بین دانش آموزان و خانواده ها باشیم و باید کار اثرگذار و موثر انجام شود.
وی تصریح کرد: باید به دنبال پرسشگر خوب باشیم، پیشنهاد می شود گروه های مخاطب مسائل را مطرح کنند و مسئولین در صورت نداشتن پاسخ آن به مقام بالاتر ارجاع دهند تا پاسخ اصلی آن به مخاطب داده شود.
مشاور ستاد اقامه نماز اظهار کرد: تعارض فرهنگی و خانوادگی باید از بین رود و معلمان نقش تربیتی خود را ایفا کنند.
وی افزود: برخی از سیاست ها باید اعمال شود و تربیت حماسی در دستور کار قرار بگیرد و کاستی ها را در نظر بگیرم و به دنبال رفع آن باشیم.
حجت الاسلام محمدیان در پایان تاکید کرد: تلاش شود اجلاس نماز با شیوه مطالبه گری و پاسخ از سمت ما برگزار شود.
نظر شما