مقام حضرت معصومه (ع) در احادیث ائمه/ تجلیل از خدام و کارکنان برتر بقاع متبرکه جنوب غرب تهران همزمان با ذهه کرامت

حجت الاسلام قدیریان به بیان مقام حضرت معصومه (ع) در احادیث ائمه پرداخت و گفت: نام دختر امام موسی بن جعفر (ع)، فاطمه (س) است اما به دلیل شدت پاکدامنی، طهارت روح و کمالات معنوی بالایی که داشتند، ایشان را ملقب به معصومه دانسته اند.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، همزمان با دهه کرامت و تکریم و بزرگداشت امامزادگان، برنامه «تجلیل از خدام و کارکنان برتر بقاع متبرکه جنوب غرب تهران» با حضور حجت الاسلام والمسلمین غلامعلی قدیریان، مشاور فرهنگی رییس ستاد کانون های فرهنگی و هنری مساجد، دکتر حیدری، رییس اداره اوقاف و امور خیریه جنوب غرب تهران و جمعی از زائران در آستان مقدس امامزاده علی اکبر (ع) پلایین برگزار شد.

 

حجت الاسلام والمسلمین «غلامعلی قدیریان»، مشاور فرهنگی رییس ستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد در این برنامه گفت: دهه کرامت با محوریت یک برادر (امام رضا (ع)) و خواهر ایشان (حضرت فاطمه معصومه (س)) نام گذاری شده است.

 

وی با اشاره به ثواب و آثار زیارت در کلام امام رضا (ع) تصریح کرد: قال اَلرِّضَا عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ : «إِنَّ لِكُلِّ إِمَامٍ عَهْداً فِي عُنُقِ أَوْلِيَائِهِ وَ شِيعَتِهِ وَ إِنَّ مِنْ تَمَامِ اَلْوَفَاءِ بِالْعَهْدِ وَ حُسْنِ اَلْأَدَاءِ زِيَارَةَ قُبُورِهِمْ فَمَنْ زَارَهُمْ رَغْبَةً فِي زِيَارَتِهِمْ وَ تَصْدِيقاً بِمَا رَغِبُوا فِيهِ كَانَ أَئِمَّتُهُمْ شُفَعَاءَهُمْ يَوْمَ اَلْقِيَامَةِ»؛ حسن بن وشّاء گويد: از امام رضا عليه السّلام شنيدم كه مى فرمود: (براى هر امامى برعهدۀ اوليا و شيعياش پيمانى است و از تمام و كامل بودن وفاى به عهد و بهتر ادا نمودن آن زيارت قبور آن بزرگواران است. پس هركس با ميل و رغبت آنها را زيارت نمايد و مواردى را كه آنها رغبت دارند قبول نمايد ائمۀ ايشان در روز قيامت شفيعشان خواهند بود)

 

زیارت امام رضا (ع) و بخشش گناهان

حجت الاسلام  قدیریان اظهار کرد: در روايات اسلامى امور زيادى به عنوان كفاره گناه ذكر شده است؛ از جمله زيارت قبور معصومان (ع). ما با زيارت ائمۀ معصومین (ع) مى توانيم مطمئن باشيم با هر زيارت، گويا به محضر خداوند و معصومين عليهم السلام شرفياب شده ايم و روح و جانمان را صفا و صيقل تازه اى داده ايم و زنگار ها و تيرگى هاى گناه را از خود زدوده ايم و اين جاست كه زيارت، جايگاه واقعى خود را پيدا مى كند و هدف اصلى آن تحقق مى يابد.

 

وی در ادامه افزود: پیامبر اکرم (ص) فرمودند: «پاره اى از بدن من در خراسان مدفون خواهد شد، هر گناهكارى كه به زيارتش رود خداوند گناهانش را بيامرزد». در روايت ديگرى از امام رضا (ع) مى خوانيم: « اَلا فَمَنْ زارَنى وَهُوَ عَلى غُسْلٍ خَرَجَ مِنْ ذُنُوبِه كَيَوْمٍ وَلَدَتْهُ امُّهُ» ؛ آگاه باشيد كسى كه با غسل زيارت، مرا زيارت كند از گناهانش پاك مى شود، همانند روزى كه از مادر متولد شده است».

 

مشاور فرهنگی رییس ستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد بیان کرد: در باب مجد و عظمت حضرت فاطمه معصومه که مصادف است با بزرگداشت مقام دختر هم بسیار سخن گفته شده است از بهترین این تعظیم و بزرگداشت مقام ایشان خوب است به سخنانی از وجود نازنین حضرت علی بن موسی الرضا (ع) اشاره کنیم.

 

وی در ادامه افزود: از فرازهایی که بیانگر اوج عظمت و مقام حضرت فاطمه معصومه (سلام‌الله‌علیها) است، زیارت‌نامه‌ای است که حضرت رضا (عیه‌السلام) در مورد آن حضرت بیان فرموده‌اند. در فرازی از آن چنین آمده است: «یا فاطمة اشفعی لی فی الجنه فانِِّ لک عندا... شأناً من الشأن» ؛ (ای فاطمه مرا در مورد ورود به بهشت شفاعت کن؛ چرا که در پیشگاه  خداوند دارای مقامات و درجات بسیار ارجمندی هستی. همچنین امام صادق (ع) این روایت را قبل از ولادت امام کاظم (علیه‌السلام) فرمود: «وستدفن فیها امرأةٌ من اولادی تسّمی فاطمهٌ فمن زارها وجبت له الجنَّه»؛ ( به زودی درقم بانویی از فرزندان من به نام فاطمه دفن شود. کسی که مرقد او را زیارت کند بهشت برای او واجب گردد) بنابراین این ویژگی ها ناشی از مقام و منزلتی است که این بانوی بزرگوار اسلام به آن دست یافتند.

 

حجت الاسلام قدیریان در ادامه اظهار کرد: نام ایشان فاطمه (س) است اما به دلیل شدت پاکدامنی، طهارت روح و کمالات معنوی بالایی که داشتند، ایشان را ملقب به معصومه دانستند. حضرت معصومه (س) با اینکه عمر طولانی ای نداشتند و در سن 28 سالگی وفات یافتند اما در همین مدت کوتاه در کنار پدری همچون امام موسی بن جعفر (ع) و برادری چون امام رضا (ع) علوم دینی، فقه و تفسیر قرآن را آموختند. این امر سبب شد که حضرت فاطمه معصومه (س) از نظر علمی و آگاهی به مسایل دینی و معارف اسلامی اعم از احکام و اخلاق در حد بالایی از رشد علمی برسند تا آنجا که گاهی با نبودن پدر بزرگوارشان به پرسش های دینی و فقهی شیعیان پاسخ می دادند.

 

وی از تشکیل «ستاد دهه کرامت» خبر داد و گفت: با حضور ریاست محترم ستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد، تفاهم نامه ای مبنی بر تشکیل ستاد دهه کرامت جهت برگزاری جشن ها و مراسم های دهه کرامت در کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور منعقد شد.

 

مشاور فرهنگی رییس ستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد با اشاره به اهمیت حدیث ثقلین تصریح کرد: پیامبر اکرم (ص) فرمودند: «اَصْدَقُ القَوْلِ وَاَبْلَغُ المَوْعِظَةِ وَاَحْسَنُ القَصَصِ كِتابُ اللّه» (راست ترین سخن، رساترین پند و زیباترین حکایت، کتاب خدا (قرآن) است. همچنین فرمودند: دو شی گرانبها یعنی قرآن و عترت را برای ما به جا می گذارد که این دو سعادت دنیا و آخرت انسان ها را تامین می کند. قرآن هم می فرماید: اهل بیت (ع) مفسران و توضیح دهنده قرآن کریم هستند. آنها معارف قرآنی را بیان می کنند و فهم و تفسیر قرآن در پیشگاه خداوند می باشند.

 

حجت الاسلام قدیریان گفت: خدام و فعالین در بقاع متبرکه قدر این ایام و لیالی را در کنار آستان این نیک مردان و خوب زنان بدانند و از این فرصت پیش آمده بیشتر از آثار ما در حظ و لذت معنوی آن را با هیچ چیز عوض نکنند، خدمت به فرزندان  پیامبر خدا از بالاترین و اصلی ترین عوامل سرور و رضایت نبی مکرم اسلام و نیز امامان معصوم علیهم صلوات الله است که نصیب هر کسی نمی شود پس قدر دان باشید تا توفیق رفیق راهتان و این همنشینی همیشگی باشد.

 

بنابر این گزارش، مراسم تجلیل از خدام و کارکنان برتر بقاع متبرکه جنوب غرب تهران در راستای دهه کرامت و هفته تعظیم و تکریم امامزادگان به همت تولیت آستان مقدس حضرت علی اکبر (ع) و اداره اوقاف و امور خیریه و با حضور مشاور رئیس ستاد کانون مساجد کشور در محل امامزاده واجب التعظیم برگزار گردید و در پایان جلسه  از فعالین فرهنگی دختر به مناسبت روز دختر  و نیز از خادمان نمونه جنوب غرب تهران به مناسبت هفته تکریم از امامزادگان تجلیل گردید و از پرچم گنبد بارگاه ملکوتی حضرت علی بن موسی الرضا (ع) نیز رونمایی شد.

 

 

 

 

 

کد خبر 1268726

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha