شعر رضوی نباید از شعور و سیره رضوی خالی باشد/ بعد عاطفی اشعار رضوی بیشتر از بعد عقلانی و شناختی است

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه شعر رضوی نباید از شعور و سیره رضوی خالی باشد، گفت: بعد عاطفی و احساسی در اشعار رضوی بیشتر از بعد عقلانی و شناختی امام رضا(ع) است، شعر رضوی باید نگاه عقلانی به امام رضا(ع) را ترویج کند.

دکتر «محمود اکرامی فر»، شاعر آئینی و از همکاران موسسه آفرینش های هنری آستان قدس رضوی در  پاسخ به این سئوال که  شعر رضوی حاوی چه ویژگی هایی است که آن را از سایر اشعار آیینی متمایز می کند؟ به خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان گفت: شعر رضوی باید شعری باشد که شعور رضوی و علاقه نگاه عقلانی به امام رضا(ع) را ترویج کند به عبارت دیگر گاهی می بینیم شعر رضوی بیشتر آنکه شعری باشد که میزان شعور جامعه و دانش رضوی را بالا ببرد یا سبک زندگی رضوی را رونق بدهد ما را به احساس و ابراز احساسات توجه می دهد، در شعر رضوی بعد عاطفی و احساسی در رتبه دوم قرار دارد و شعور رضوی و دانش رضوی و سبک زندگی رضوی که در شعرهای شاعران ادبیات آیینی وجود ندارد در رتبه اول قرار دارد.

 

 

این شاعر آئینی تاکید کرد: اغلب اشعار رضوی روی احساسات و عواطف مخاطب کار می کند تا تعقل و تفکر درباره سیره امام رضا(ع) و علت این است که بخشی از شعرای رضوی سواد لازم درباره سیره رضوی را ندارند، سبک زندگی امام رضا (ع) را نمی دانند و نمی دانند که امام رضا (ع) چگونه به مرو آمدند، رفتارشان با همسایه شان چگونه بود و...متاسفانه دانش و سواد رضوی و مطالعه رضوی در شعرا کم است و بیشتر به احساسات رضوی دامن می زنند و در اشعارمان از شش نماد مانند آهو، گندم، کبوتر، ضریح و بارگاه  استفاده می کنند در صورتی که اینها ابزار هایی هستند که باید در خدمت سیره و شعور رضوی باشند.

 

 

این استاد دانشگاه  در پاسخ به این سئوال که شعر رضوی چگونه می تواند به شناخت سیره امام رضا (ع) کمک کند؟ گفت: شعر یک رسانه است و پیام دارد و پیام توسط شاعر به عنوان فرستنده پیام؛ ارسال می شود. هر چقدر شاعر دانش رضوی اش بالا باشد و سبک زندگی رضوی را بهتر بشناسد می تواند این سبک زندگی را در جامعه ترویج کند.

 

 

وی با تاکید بر افزایش مطالعه درباره سیره امام رضا(ع) در بین شعرا اظهار کرد: برخی از شاعران؛ مطالعه کمی درخصوص سیره رضوی دارند، اغلب شاعران در اشعارشان به بعد عاطفی شعر رضوی توجه کرده اند تا بعد عقلانی و شناختی آن و تنها از نمادهای حرم در اشعار خود استفاده می کنند که این کافی نیست و می تواند 10 درصد شعر باشد، 90 درصد شعر باید سبک زندگی امام رضا (ع) و سیره ایشان باشد که متاسفانه این بخش مغفول مانده است بر همین اساس معتقدم اول باید شاعر سواد رضوی بالا و مطالعه در سبک زندگی رضوی داشته باشد و آنها را در شعر بیاورد تا با الگوپذیری از سبک زندگی امام رضا (ع) بتوانیم زندگی رضوی داشته باشیم.

 

 

دکتر اکرامی فر در پاسخ به این سئوال که تا چه اندازه نهادهای امر فرهنگ و هنر باید از تولیدات رضوی حمایت کنند؟ گفت: نهادهای مسئول امر فرهنگ و هنر از چند جهت می توانند از تولیدات رضوی حمایت کنند یکی در بالا بردن دانش و سواد و تربیت رضوی شاعران تا آنها تولیدکنندگان خوبی باشند، دوم در حوزه نشر است که کمک کنند کتاب ها منتشر شود و سوم در حوزه مصرف شعر رضوی است که در این زمینه نهادها؛ سوبسیدهایی به خریداران کتاب رضوی بدهند و به مصرف کننده شعر رضوی کمک کنند که محصولات رضوی را ارزان تر و در دسترس تر داشته باشد.

 

کد خبر 1268766

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha