۳۷ درصد اشتغال بخش کشاورزی کشور مربوط به باغبانی است

برومند گفت: ۵۷ درصد توت فرنگی کشور در کردستان تولید می‌شود و امروز تولید دانش محور توت فرنگی و تولید پایدار آن از اولویت‌های کشور است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان کردستان، محمد برومندی معاون وزیر جهاد کشاورزی در همایش فرصت‌های سرمایه‌گذاری توت فرنگی کردستان که در تالار مولوی دانشگاه کردستان برگزار شد، اظهار کرد: به دلیل ظرفیت‌های بخش کشاورزی و با تکیه بر علم و دانش در این بخش، علاوه بر نیاز داخلی کشور، توانسته‌ایم محصولات مختلف را در سبد صادرات خارجی جای دهیم و در این راستا به وجود اتاق بازرگانی در کنار بخش کشاورزی افتخار می‌کنیم.

 

وی با اشاره به اینکه بواسطه صادرات محصولات کشاورزی، در سال ۶ میلیارد دلار درآمد ارزی داریم، گفت: بیش از ۵۰ درصد این مبلغ مربوط به تولید محصولات باغی در کشور است.

 

برومندی اعلام کرد: کردستان سالانه سه میلیون تن تولید محصولات کشاورزی دارد که ۴۵۰ هزار تن آن سهم باغبانی است  و از یک میلیون و ۲۸۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی ۵۶ هکتار آن در اختیار باغبانی قرار دارد و یکی از استان‌های مهم کشور به لحاظ کشاورزی است.

 

وی همچنین تولید محصول توت فرنگی در کردستان را ارزشمند خواند و اضافه کرد: ۹۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی کشور زیر کشت توت فرنگی است که ۵۷ درصد توت فرنگی کشور در کردستان تولید می‌شود و امروز تولید دانش محور توت فرنگی و تولید پایدار آن از اولویت‌های کشور است.

 

معاون وزیر جهاد کشاورزی ۳۷ درصد اشتغال بخش کشاورزی کشور را مربوط به حوزه باغات دانست و گفت: مساحت گلخانه‌ای توت فرنگی کشور ۶۵۰ هکتار است که ۳۰ هزار توت فرنگی نیز به صورت گلخانه‌ای تولید می‌شود.

 

ایجاد صنایع تبدیلی با توجه به ظرفیت‌های کشاورزی اولویت قرار گیرد

محمد خزاعی مشاور عالی رئیس اتاق ایران و دبیرکل کمیته ایرانی ICC در این همایش اظهار کرد: باید در استان کردستان ایجاد صنایع تبدیلی با توجه به ظرفیت‌های کشاورزی اولویت قرار گیرد و بخش‌های خصوصی‌ و دولتی در کنار هم پروژه‌های بخش کشاورزی را احصا کنند.

 

وی شناسایی ظرفیت‌های استان کردستان را از الزامات جذب سرمایه‌گذار خواند و گفت: منتبع مالی دولتی به تنهایی نمی‌تواند پاسخگوی پروژه‌های سرمایه‌گذاری باشد بنابراین بخش خصوصی هم باید در این راستا همراهی کند.

 

2.5 هزار میلیارد تومان طرح سرمایه‌گذاری در حوزه توت‌فرنگی آماده است

کریم ذوالفقاری رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی هم در این همایش با بیان اینکه از 3 هزار و 600 هکتار سطح زیرکشت در کردستان 65 هزار تن توت فرنگی تولید می‌شود، اذعان کرد: ارقام مناسب توت فرنگی در کردستان اتابکی و ابریشمی است و باید ظرفیت تولید توت فرنگی را به بیش از این رقم در استان برسانیم.

 

وی تصریح کرد: 2.5 هزار میلیارد تومان طرح سرمایه‌گذاری در حوزه توت‌فرنگی آماده است و ظرفیت سرمایه‌گذاری بیش از این در حوزه توت فرنگی در کشور وجود دارد که این ظرفیت به مراتب در استان کردستان بیشتر است.

 

اسماعیل زارعی کوشا استاندار کردستان نیز در این همایش خاطر نشان کرد: همایش فرصت‌های سرمایه‌گذاری توت فرنگی کردستان فرصنتی برای دست‌اندرکاران و متولیان تولید است تا زمینه را برای ایجاد زنجیره ارزش در تولیدات باغی بویژه توت فرنگی مهیا کنند.

 

وی از سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی حاضر در همایش خواست تا در عرصه تولید و سرمایه‌گذاری در استان کردستان همت گمارند و به تولید و اشتغال استان کمک کنند.

 

تولید توت‌فرنگی می‌تواند راه توسعه استان باشد

حامد قادرزاده رئیس دانشگاه کردستان نیز در این همایش اظهار داشت: امیدوارم این همایش پلی برای ترقی علمی و اقتصادی استان کردستان و اقلیم کردستان عراق باشد.


وی با اشاره به اینکه امروز در کشور به توت‌فرنگی به عنوان یک محصول با ارزش‌افزوده بالا توجه می‌شود، خاطرنشان کرد: کردستان در ایران با کشاورزی شناخته شده است اما سهم بالای اشتغال و درآمد ناخالص استان در این بخش جای تامل دارد، لذا به هیچ عنوان این به معنی پیشرفت استان نیست.

 

رئیس دانشگاه کردستان تصریح کرد: سهم اقتصادی استان کردستان از کشاورزی قریب به ۲۵درصد است و این در حالی است که میانگین این امر در کشور ۱۱/۷ درصد است و این مهم نشان از این دارد که باید در این امر تلاش دوچندان صورت گیرد و توسعه پایدار اقتصادی در اولویت باشد.

 


قادرزاده افزود: تولید توت‌فرنگی یکی از گام‌هایی است که در توسعه همه‌جانبه استان و کشور می‌تواند موثر باشد و توسعه بخش کشاورزی می‌تواند به توسعه دیگر بخش‌های اقتصادی استان و کشور کمک کند.

کد خبر 1268981

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha