اشتغال و امیدی که کانون‌های مساجد در محلات ایجاد می‌کنند

راه‌اندازی کسب و کار برای بچه‌های مسجد و ایجاد انگیزه و امید در آنها از عرصه‌هایی است که کانون‌های فرهنگی هنری در آن خوش درخشیده‌اند. کسب درآمد و کارآفرینی خروجی این اقدام کانون‌ها است که به رفع محرومیت نیز کمک می‌کند.

به گزارش گروه مسجد و کانون‌های مساجد خبرگزاری شبستان: هشتم ذی القعده؛ مصادف با هشتمین روز از دهه کرامت با عنوان «مساجد امیدآفرین، پایگاه انتظار و اتحاد» نامگذاری شده است؛ جایگاهی که در طول قرن‌های متمادی با فعالیت‌های متنوع و محوریت بخشیدن بسیاری از مسایل جامعه به داخل مسجد، تثبیت شده بود و اکنون به دلایل گوناگون دیگر آن رونق سابق را ندارد. با این وجود در طول ایام خاصی از جمله دهه کرامت، موارد متعددی را شاهدیم که مساجد بیش از همیشه فعال شده و به مبارکی این ایام و تلاش بچه‌های مسجد تبدیل به مراکز امیدآفرین، پایگاه‌هایی برای ترویج فرهنگ انتظار و البته اتحاد میان جامعه اسلامی تبدیل شده اند.


به همین مناسبت خبرنگار گروه مسجد و کانون‌های مساجد خبرگزاری شبستان، گزارشی از فعالیت‌های دو کانون فرهنگی هنری آماده کرده است که نماینگر همت جهادی بچه‌های مسجد بوده و نشان می دهد که چگونه می‌توان از معبر اشتغال‌زایی، امید آفرید.

 

«طاهره لیائی» در گفت وگو با خبرنگار گروه مسجد و کانون‌های مساجد خبرگزاری شبستان، با اشاره به فعالیت‌های کانون فرهنگی هنری «زهرا(س) ام‌الائمه» مسجد «ابوالحسن» تهران، به مناسبت دهه کرامت و اقدام در راستای ترویج فرهنگ امیدآفرینی در جامعه گفت: همزمان با هشتم ذی‌القعده، بازارچه خیریه با عنوان «بازارچه‌ای با طعم مهربانی» برگزار شد.

 

 

 

مدیر کانون فرهنگی هنری «زهرا(س) ام‌الائمه» ادامه داد: این بازارچه تا نهم خردادماه و از ساعت ۱۰ تا ۱۷ برگزار می‌شود و محصولات مختلفی را نظیر پوشاک، انواع چادر، روسری و آثار هنری را عرضه می کند.

 

 

وی با بیان اینکه تمامی این محصولات به همت اعضای کانون فرهنگی هنری «زهرا(س) ام‌الائمه» و فعالان مسجدی تهیه شده است، تصریح کرد: علاقه مندان برای بازدید از این نمایشگاه و هماهنگی می‌توانند با شماره تلفن 33552655 تماس بگیرند.

 

 

 

این فعال مسجدی در ادامه گفت: هدف ما این است که بتوانیم در سایه‌سار مسجد، زمینه‌ساز حضور و فعالیت بیشتر نسل جوان در برنامه‌های مذهبی و مسجدمحور باشیم که در این راستا برنامه‌های مختلفی را تدارک دیده‌ایم که از جمله آنها می‌توان به برگزاری کلاس‌های مختلف از جمله نهج‌البلاغه، طرح جامع قرآن، تدبر در قرآن، احکام، حفظ قرآن، روخوانی و روانخوانی، تربیت فرزند، همسرداری نوین، تبیین منظومه فکری رهبری، کلاس‌های هنری شامل خیاطی، ربان‌دوزی، مروارید دوزی و سرمه‌دوزی و جواهر دوزی، بافتنی و قلاب‌بافی ایرلندی، نقاشی روی پارچه، نقاشی روی بوم و آبرنگ اشاره کرد.

 

 

 

لیائی با بیان اینکه کانون فرهنگی هنری «زهرا(س) ام‌الائمه» در سطح محله به عنوان یک مرکز فعال فرهنگی- قرآنی و کارآفرینی شناخته شده است، افزود: به همین دلیل است که بسیاری از بانوان بدسرپرست یا بی‌سرپرست برای شرکت در دوره‌های مختلف در کلاس ها حضور یافته و زمینه کسب درآمد برایشان فراهم می شود.

 

همچنین «محمدحسین سلیمی»، مدیر کانون فرهنگی هنری «وعده موعود» مستقر در مسجد علی بن موسی الرضا (ع) محله مهدی آباد که از مناطق محروم و حاشیه‌ای شیراز، محسوب می شود،‌در گفت وگویی با خبرگزاری شبستان گفت:‌ با تلاش مستمر توانستیم در عرصه های مختلفی به بچه های مسجد خدمت کنیم.

 

وی که از فعالان مسجد علی بن موسی الرضا(ع) محله مهدی‌آباد شیراز است، با مشکلات بسیاری از اهالی آشنا بوده و می‌داند نوجوانان و جوانان این محله تا چه‌قدر نیاز به تفریح و اشتغال دارند. 

 

 

وی درباره اقدامات انجام شده در این باره تصریح کرد:‌ با حمایت خیرین و همراهی اهالی مسجد اقدام به راه‌اندازی مهدکودک در طبقه فوقانی مسجد و باشگاه ورزشی در رشته هنرهای رزمی کرده ایم، همچنین راه‌اندازی کارگاه خیاطی و تولید اشتغال در رشته نخ ریسی از دیگر اقداماتی است که با همراهی بچه‌های مسجد به ثمر رسانده‌ایم، به این منظور مواد اولیه شامل پشم در اختیار خانواده‌ها قرار گرفته و در نهایت نخ های تولیدی دریافت می شود.

 

سلیمی گفت: با توجه به مشکلات عدیده محله، بسیاری از خیرین وارد میدان شدند و زمینه برای آموزش رشته‌های فنی و کاربردی نیز فراهم شده است که از جمله آنها می توان به سنگ‌تراشی اشاره کرد،‌ضمن اینکه دستگاه‌های مربوط به راه اندازی کارگاه بلوک‌زنی نیز خریداری شده و به زودی شاهد رونق و فعالیت این کارگاه هستیم.

 

همچنین «هاجر قادری» در گفت‌وگو با خبرنگار گروه مسجد و کانون‌های مساجد خبرگزاری شبستان، با اشاره به فعالیت‌های کانون فرهنگی هنری «معراج‌السعاده» در جوار مسجد امام حسن(ع) روستای بزنج (واقع در اسفراین از توابع خراسان شمالی) در عرصه تولید و اشتغال، اظهار کرد: ما با تکیه بر نیروی بومی روستای بزنج و با هدف کارآفرینی برای اهالی روستا و به ویژه بانوان، اقدام به راه‌اندازی کسب‌وکارهای مختلف بومی-محلی کردیم.

 

مدیر کانون فرهنگی هنری معراج‌السعاده ادامه داد: با توجه به اینکه روستای بزنج در عرصه‌هایی نظیر کشاورزی، دامداری، باغداری، صنایع دستی ظرفیت‌های فراوانی دارد، با پیگیری‌ و ممارست موفق به راه‌اندازی صندوق خُرد روستایی به نام کانون معراج‌السعاده شدیم، این صندوق با همکاری جهاد کشاورزی و فرمانداری شکل گرفت و تخصیص ۷۰ میلیون تومان وام به متقاضیان راه‌اندازی مشاغل خانگی و بومی روستا دستاورد این صندوق بود.

 

 

 

این فعال مسجدی در ادامه به راه‌اندازی کارگاه تولید قارچ در راستای حمایت از تولیدات کشاورزی روستا و اعضای کانون فرهنگی هنری معراج‌السعاده اشاره کرد و افزود: هدف ما از راه‌اندازی این کارگاه مهیا کردن شرایطی برای گسترش اقتصاد بومی روستا بر پایه تولید محصولات کشاورزی بود که با تلاش فراوان و همراهی اعضا، نه تنها موفق به راه‌اندازی کارگاه شدیم که ذیل آن ۲۵ نفر به صورت غیرمستقیم و سه نفر به صورت مستقیم شاغل شدند.

 

وی تصریح کرد: علاوه بر این، بسته‌بندی محصولات، تولید میوه‌های خشک، ساخت صنایع دستی، راه اندازی کارگاه تولیدات چوبی و خیاطی، عروسک‌بافی و محصولات رزین از دیگر فعالیت های بچه‌های مسجد در روستای بزنج است که با محوریت کانون فرهنگی هنری معراج‌السعاده فرضت اشتغال را ایجاد کرده است.

 

 

کد خبر 1269237

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha