نمونه هایی از رسیدگی به گرفتاران در سیره امام رضا علیه السلام/ کسی را بخاطر بدهی آواره نکنید

کارشناس مسائل دینی با تاکید بر اینکه فاصله خود با امام رضا علیه السلام را کم و خود را به ایشان نزدیک کنیم؛ بر دادرسی به گرفتاران در شرایط سخت اقتصادی جامعه تاکید و از عملکرد بانک ها انتقاد کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان؛ حجت الاسلام سید حسین حسینی قمی، شنبه شب(۶ خرداد) در جشن بزرگ زیر سایه خورشید در گلزار شهدا توجه به سیره امام رضاعلیه السلام را مورد تاکید قرار داد و در این باره با استفاده از حدیثی از آن حضرت مطالبی بیان کرد.
 

 

کارشناس مسائل مذهبی با بیان اینکه امام رضا علیه السلام در حدیثی فرمودند عقل انسان به کمال نمی رسد مگر ۱۰ ویژگی داشته باشد؛ یکی از این ویژگی ها را امیدوار بودن مردم به خیر انسان عنوان کرد و گفت: امام رضا علیه السلام انتظار دارد یک مسلمان منشأ خیر باشد و در گرفتاری های دیگران به داد آنان برسد که خود حضرت اینگونه بودند.

 

 

وی با اشاره به اینکه امام رضا علیه السلام در دوران ولایتعهدی در خراسان ناراحت روزهایی بودند که در مدینه دسترسی مردم به ایشان راحت بود اما در خراسان مأمون، حضرت را از مردم دور نگه داشته بود؛ سئوال کرد: آیا امروز دست مردم به راحتی به مسئولین می رسد؟ اگر نامه ای، گرفتاری و... دارند می توانند راحت به مسئولان برسانند؟ و اصلاً آیا خود ما گرفتاری مردم را به راحتی برطرف می کنیم؟‌

 

 

حجت الاسلام قمی با نقل ماجرای زندانی شدن ابن ابی عمیر از یاران امام رضا علیه السلام و مصادره کل ثروت و اموال او توسط مأمون؛ اظهار کرد: پس از آزادی از زندان نان شب برای خانواده نداشت و فردی که ۱۲ هزار درهم به او بدهکار بود خانه اش را فروخت اما ابن ابی عمیر یک درهم آن را هم قبول نکرد و گفت: مولای من فرمود کسی را به خاطر بدهی اش از خانه بیرون نمی کنند.

 

 

وی در تکمیل این بخش از سخنانش با انتقاد از افزایش بی رویه ودیعه مسکن و اجاره بها تاکید کرد: به حق امام رضا علیه السلام بخاطر بدهی کسی را آواره نکنید؛ رحم کنید؛ بانک ها خانه ها را برندارند.

 

 

حجت الاسلام قمی افزود: البته صدای ما به جایی نمی رسد و بانک ها چنان قانون را درست کردند که بیش از ۵۰۰ هزار خانه خالی را گرفتند و هیچ دولتی بعد از انقلاب زورش به بانک نمی رسد و رهبری فرمود تا بانک اصلاح نشود اقتصاد کشور اصلاح نمی شود لذا امیدواریم با همت این دولت و حمایت رهبری مشکلات بانک حل شود اما خودمان به داد هم برسیم.

 

 

وی با بیان اينکه فردی که هیچ درآمدی نداشت به امام رضا علیه السلام مراجعه کرد که قرضی به ما بدهید که دستم باز شد پس می دهم؛ حضرت فرمود پس بدهی تو را می دهم؛ طرف تعجب کرد اما حضرت فرمود پرداخت بدهی تو در قرآن آمده است‌.

 

 

حجت الاسلام قمی با استناد به آیات قرآن کریم تصریح کرد: خداوند حق فقرا را در مال ثروتمندان قرار داده است اما ما الان کلی سند و ضامن از افراد می خواهیم.

 

 

وی ادامه داد: امام رضا علیه السلام نامه ای به امام جواد علیه السلام نوشتند که: به من خبر رسیده وقتی از خانه بیرون می روی کسانی که در خدمت شما هستند، شما را از دری می برند که دست فقرا به شما نرسد؛ تو را به حقی که بر گردن تو دارم از مسیری برو که گرفتاران تو را ببینند و درهم و دینار با تو باشد که دلم می خواهد خدا به تو رفعت و عزت بدهد.

 

 

این کارشناس مذهبی گفت: مسئول عزیز! اگر عزت و رفعت می خواهی خودت را در اختیار مردم قرار بده که راحت تو را ببینند؛ مسئولان باید در دسترس مردم باشند؛ رفعت سردار سرافراز شهید حاج قاسم سلیمانی این بود که در دسترس بود و مردم به راحتی او را در روضه و... می دیدند با آن عظمت و مراقبت هایی که داشت در حالیکه امروز خیلی از مسئولین ما نیاز به این مراقبت ها و بگیر و ببندها هم ندارند.


 

وی در ادامه داستان علی بن مهزیار اهوازی و ملاقات او با امام زمان عجل الله تعالی را مورد اشاره قرار داد که حضرت به او فرمودند علت تاخیر دیدار این بود که لایق نبودی زیرا فقط به فکر جمع ثروت بودی و برای پابرهنه ها و گرفتاران و به قول امروزی دهک های پایین، قیافه می گرفتی.
 

 

 

این کارشناس مذهبی با تاکید بر اینکه فاصله خودمان با امام رضا علیه السلام را کم و خود را به ایشان نزدیک کنیم؛ در خطاب به مذهبی ها و حزب اللهی ها گفت: امام رضاعلیه السلام را خوب معرفی کنیم؛ اجازه نداریم کسی را از در خانه حضرت رضا برگردانیم و مواظب باشید که امام رضا علیه السلام فرمودند اگر کسی خودش را بهتر از دیگران ببیند جزو مستکبرین است.
 

 

 

وی با اشاره به ایمان آوردن ساحران فرعون به حضرت موسی علیه السلام گفت: امام رضا علیه السلام فرمود آدم هایی که آمده بودند مقرب درگاه فرعون شوند جزو شهدا شدند لذا اجازه نداریم خود را برتر ببینیم و دیگران را طرد کنیم که به فرموده حضرت اگر کسی گنهکاری را به گناهش سرزنش کند نمی میرد تا خود گرفتار آن گناه شود.
 

 

 

حجت الاسلام قمی سخنان خود را با جمله ای از دعای ابوحمزه پایان داد که: ای خدایی که من تو را معصیت می کنم اما تو آن را می پوشانی و اگر کسی مرا به این گناه سرزنش کند، تو به او غضب می کنی.

کد خبر 1269292

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha