مسجدی که مرکز تربیت استعدادهای درخشان و واسطه‌گری ازدواج است

مسجد حضرت ابوالفضل(ع) در شهرری با راه‌اندازی مدرسه مسجدمحور و موسسه علمی شهید «احمدی روشن» و نیز حمایت از محرومان در حوزه معیشت، درمان و تأمین مسکن موجی از امید را در میان گروه‌های مختلف به ویژه دانش‌آموزان ایجاد کرده است.

به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون‌های مساجد خبرگزاری  شبستان، هشتمین روز از ذی القعده در تقویم دهه کرامت ۱۴۰۲ با عنوان «مساجد امیدآفرین، پایگاه انتظار و اتحاد» نامگذاری شده است و بر نقش مسجد در پمپاژ روحیه امید در جامعه تأکید دارد. مسئله ای که مساجد مختلف آن را به کرات اثبات کرده اند.

 

یکی از مساجدی که در طول سال ها فعالیت توانسته کارکرد یک مسجد واقعی را داشته باشد، مسجد حضرت ابوالفضل(ع) در منطقه شهرری است. این مسجد مأمن و پناه و مرکز امیدآفرین برای همه اقشار جامعه است، طوری که همواره در محورهای تربیتی، علمی، مشاوره و معرفتی، ازدواج، کمک رسانی به اهالی محله خدمت رسانی می کند.

 

حجت الاسلام «حامد احمدپور»، در گفت و گو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به برنامه های مسجد حضرت ابوالفضل(ع)، اظهار کرد: یکی از دغدغه های دست اندرکاران و اهالی این این مسجد تربیت دینی کودکان و نوجوانان است؛ به همین منظور به همت طلاب حوزه های تهران و شهرری تلاش کردیم که موضوع تربیت دینی دانش آموزان را با تأسیس مدرسه مسجدمحور دنبال کنیم.

 

 

 

 

امام جماعت مسجد حضرت ابوالفضل(ع) بیان کرد: با تاسیس مدرسه مسجدمحور «شیخ بهایی» دانش آموزان ضمن ارائه آموزش های تحصیلی در محورهای طب اسلامی، مباحث علمی، نجومی، مهارت هایی همانند کشاورزی، سفالگری و معرق کاری آموزش های لازم را می بینند.

 

 

 

 

وی با اشاره به راه اندازی موسسه علمی شهید «احمدی روشن» در جوار مسجد حضرت ابوالفضل(ع)، گفت: این موسسه علمی تلاش دارد که در زمینه تربیت استعدادهای درخشان برای آینده کشور برنامه ریزی کند.

 

راه اندازی مراکز مشاوره قبل و بعد از ازدواج

وی با بیان اینکه مسجد حضرت ابوالفضل(ع) برای همه گروه های سنی برنامه دارد، ادامه داد: این مسجد علاوه بر توجه به آموزش کودکان و نوجوانان برای بزرگسالان نیز برنامه هایی تدارک دیده است که از جمله می توان به راه اندازی مراکز مشاوره قبل و بعد از ازدواج در مسجد اشاره کرد که این دوره ها خوشبختانه با استقبال جوانان مواجه بوده است.

 

واسطه گری برای ازدواج

حجت الاسلام احمدپور با بیان اینکه مساجد باید به کانون سبک زندگی اسلامی تبدیل شوند و محور ازدواج و رفع مشکلات اقتصادی جوانان باشند، ابراز کرد: مسجد نباید تنها محلی برای اقامه نماز جماعت باشد، البته اقامه نماز جماعت منظم در مسجد باعث جلب اعتماد مردم محل نسبت به امام جماعت می شود و اساسا وظیفه اول هر مسجدی اقامه نماز جماعت باشکوه است. اما در کنار این موضوع باید در محورهای مختلف اجتماعی،ترویج ازدواج و کمک رسانی به محرومان نیز خدمت رسانی کند. یکی از برنامه های مسجد حضرت ابوالفضل(ع)، ترویج ازدواج آسان میان جوانان است و در این زمینه ضمن برگزاری سلسله نشست های ترویج سبک زندگی اسلامی را برگزار می کند.

 

 

 

 

وی ادامه داد: همچنین مسجد در زمینه واسطه گری برای ازدواج نیز فعال است و در این زمینه کارگروهی را تشکیل داده است و جوانان که تمایل به ازدواج دارند در فرم هایی که به این منظور تهیه شده، معیارهایشان را مطرح می کنند و  ما جوانانی را که معیارهایشان به هم نزدیک است، به یکدیگر معرفی می کنیم.

 

از دیگر محورهای خدمت رسانی این مسجد را می توان ارایه خدمات اجتماعی به اقشار مختلف جامعه نام برد، به گفته حجت الاسلام احمدپور گروه جهادی مسجد حضرت ابوالفضل(ع) در بحران های مختلف به مردم خدمات ارایه می دهد به طوری که در بحران کرونا با تشکیل اتاق فکر اقدام به توزیع بسته های ارزاق، ایجاد کارگاه تولید و توزیع ماسک کرد و کمک رسانی گروه جهادی این مسجد به اقشار محروم همچنان ادامه دارد.

 

تحت پوشش قرار دادن ۵۰ خانواده کم برخوردار

وی افزود: در حال حاضر ۵۰ خانواده کم برخوردار تحت پوشش این مسجد هستند و در محورهای پرداخت رهن و اجاره مستاجران و پرداخت هزینه های درمان به آنها خدمات ارایه می دهیم. حتی با داروخانه محله تفاهم شده تا اگر نیازمندان به مسجد مراجعه کردند و توان پرداخت هزینه داروهای عادی خود را هم نداشتند، نسخه ها پیچده و هزینه اش از مسجد دریافت شود.

 

حجت الاسلام احمدپور رسیدگی به مشکلات اهالی محله را یکی دیگر از محورهایی دانست که در مسجد مورد توجه است و تصریح کرد: با دعوت از مسئولین شهری سعی می کنیم که مشکلات اهالی محله را بررسی و حل و برای کاهش آسیب های اجتماعی تلاش کنیم. یکی دیگر از اقدامات مسجد که با استقبال زیاد اهالی محله روبرو شد، تأسیس فروشگاه اقلام اساسی مانند برنج و مرغ بود که به همین منظور اقلام موردنیاز مردم را در رایزنی با بخش‌های مختلف تهیه‌ و با قیمت مناسب‌تر در اختیار آنان قرار می دهیم.

 

 امام جماعت مسجد حضرت ابوالفضل(ع) تأکید کرد: مسجد با توزیع صیفی جات و میوه با کیفیت و قیمت مناسب به مردم نیز خدمت رسانی می کند، به گونه ای که راه اندازی فروشگاه محصولات ارگانیک در مسجد و همچنین برگزاری دوره های «طب سنتی» به منظور توجه به سلامت مردم انجام می شود.

 

تبدیل مسجد به پایگاه قرآنی

حجت الاسلام احمدپور تلاش برای تبدیل مسجد به پایگاه قرآنی را یکی از رویکردهای مورد توجه در این مسجد دانست و گفت: برگزاری کلاس های تفسیر آیات برگزیده قرآن کریم، برگزاری سلسله جلسات دوشنبه های قرآنی، راه اندازی مدرسه تخصصی حفظ قرآن کریم از جمله فعالیت های قرآنی این مسجد است.

 

 

 

 

وی با اشاره به اهتمام مسجد برای آنکه کانون و مرکز امید آفرینی برای اهالی محله باشد، خاطرنشان کرد: ما سعی کرده ایم زمینه حضور همگان را به مسجد فراهم کنیم و همواره جوانان را بدون توجه به ظاهر و طرز پوششان در مسجد تحویل گرفته ایم، معتقدم اگر زمینه حضور همه با هر گونه گرایش فکری را در مسجد فراهم کنیم مسجد مأمن و کانون امیدآفرینی برای اهالی محله می شود.

 

کد خبر 1269294

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha