به گزارش خبرنگارخبرگزاری شبستان از رشت، صالح محمدی در این نشست با اعضای مجمع نمایندگان مجلس گیلان با اشاره به اینکه بیشترین اعتبارات در بخش صنایع طیور و بسته بندی های و تقویت شالیکوبی جهت کاهش ضایعات برنج و صنایع تبدیلی اختصاص یافته است گفت : در این حوزه ۱۰۰۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است .
رئیس جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه ۳هزار ۵۱۳ اشتغال ثابت از تعهدات این سازمان بود که یک هزار و ۹۰۶مورد تحقق یافته است گفت : مکانیزه کردن کاشت و برداشت برنج از دیگر اقداماتی بود که در راستای افزایش تولید انجام شد.
محمدی به مکانیزه شدن کشت برنج اشاره کرد و افزود: سال ۱۴۰۰ ، ۱۷۲ هزار هکتار کشاوزی مکانیزه کشت شد، سال گذشته ۱۸۲ هزار هکتار افزایش یافته است امسال نیز ۱۹۵ هزار هکتار هدف گذاری شده است .
محمدی با تشکر از پیگیری های نمایندگان مجلس در زمینه کاهش قیمت کودهای کشاورزی افزود :
کشاورز توان خرید کود یک میلیون ۵۰۰ را نداشتند با کاهش کود کشاورزی امید افزایش عملکرد در این حوزه بیشتر شد.
وی به کم آبی سال گذشته در گیلان اشاره کرد و ادامه داد : سال گذشته با یک همدلی در سطح استان توانستیم با اجرای آبیاری تناوبی با کم آبی کشاورزی مبارزه کنیم و خوشبختانه نکاشتی در گیلان اتفاق نیفتاد.
رئیس جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به اینکه با تغییر اقلیم نمی توانیم مبارزه کنیم، گفت : با ۲۰ درصد کاهش مصرف آب توانستیم ۱۰ درصد افزایش تولید داشته باشیم .
وی با تاکید بر اینکه مهارتورم با افزایش تولید مهیا می شود افزود : گیلان برند زیتون کشور گیلان محسوب می شود، سال گذشته ۳۶ هزار تن زیتون در گیلان تولید شد، تولید زیتون سال گذشته در گیلان ۳۰۰ برابر رشد داشت.
محمدی به تولید کیوی و فندوق در گیلان پرداخت اضافه کرد : گیلان رتبه نخست تولید در این بخش را د ر کشور دارد و ۲۰۰ هزار تن کیوی به کشورهای دیگر صاد ر شده است.
رئیس جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه در حوزه تولید مرغ نیز گیلان فعال است اظهار داشت : سه استان شمالی کشور مرغ مصرفی پایتخت را سرویس دهی می کنند.
وی با اشاره به اینکه استان های شمالی کشور مهمترین استان های تولیدات کشور محسوب می شوند، خاطر نشان کرد : سال گذشته کاهش جوجه ریزی نداشتیم بلکه ۵ درصد افزایش در این بخش داشتیم.
وی به وضعیت منابع آبی اشاره و خاطر نشان ساخت : در صدد هستیم که ارقام زود رس برنج را در گیلان ترویج می شود، ارقام دیر رس ۱۳۵ روز و زود رس ۱۱۰ تا ۱۱۵ روز است.
رئیس جهاد کشاورزی گیلان به لایروبی آبندانهای گیلان اشاره کرد و اظهار داشت : از ۲۰۰ هکتار آبندان تعهد جهاد کشاورزی گیلان، ۱۵۰ هکتار لای روبی انجام شده است و ۴۵ ایستگاه آب مرمت و برق دار شده است .
محمدی به توسعه و کشت سطح گلخانه ای اشاره کرد و اظهار کرد: کشت گلخانه ای سال ۱۴۰۰ در گیلان ۹۷ و نیم هکتار بود که این سطح سال گذشته به ۱۰۸ و نیم هکتار افزایش یافته است و گلخانه های که از لحاظ زیر ساختی مشکل داشتند در حال پیگیری و راه اندازی است.
رییس مجمع نمایندگان گیلان در این نشست به بررسی عمدهترین چالشهای استان در خصوص کشاورزی ، ذخیره آب سد و حمل و نقل ریلی با مدیران این ۳ حوزه و نمایندگان گیلان در مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و گفت : تعامل و همدلی مجموع مدیران اجرایی با نمایندگان برای تسریع در روند پیگیریها و ارتقاء بهره وری در ارایهی خدمات به مردم ضروری است.
محمد رضا احمدی سنگری افزود: لایروبی انهار ، تامین آب کشاورزی برای کشت برنج ، ریل گذاری راه آهن رشت - کاسپین و رشت - آستارا از مهم ترین الویت این نشست است که بایستی با تلاش و سرعت عمل اجرا شود.
نظر شما