به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان به مناسبت فرا رسیدن هشتمین روز از دهه کرامت ۱۴۰۲ که با عنوان «مساجد امیدآفرین، پایگاه انتظار و اتحاد» نامگذاری شده است، حجت الاسلام «علیاکبر مهدیپور»، پژوهشگر و مولف آثار دینی و صاحب تالیفاتی همچون «غدیر در گذر زمان»، «رهیافتگان به اردوگاه حسینی»، «حدیث کساء، کلید حل مشکل ها» و «میعاد نور: اماکن زیارتی منتسب به امام زمان(عج) در ایران و جهان» یادداشتی در اختیار شبستان قرار داده که در ادامه مرور می شود:
با نگاه به تاریخ صدر اسلام می بینیم که اولین اقدام پیامبر(ص) پس از ورود به شهر مدینه ساخت مسجد بوده است، پیامبر(ص) مسجدالنبی(ص) را مرکز اتحاد امت های اسلامی قرار داد و قبیله اوس و خزرج که با هم اختلاف داشتند، با فرمان پیامبر(ص) در این مسجد گرد هم آمدند و دشمنی هایشان رفع شد، امروز نیز همه مسلمانان در مسجد، یکرنگ و همدل به اعمال عبادی و دینی می پردازند، چراکه خانه های خدا این ظرفیت را دارند، همه امت را در کنار هم قرار دهند.
مساجد در عصر غیبت محور وحدت هستند و همه امت اسلامی فارغ از رنگ، نژاد و جنسیت می توانند در مساجد حضور یابند و با حفظ وحدت، خانه های خدا را به مرکز اصلی ترویج فرهنگ انتظار، نشر و تبلیغ معارف و اتحاد امت اسلامی تبدیل کنند.
در حال حاضر بهترین مرکز برای امیدبخشی به جوانان مساجد هستند لذا ضرورت دارد مسئولان برای امیدآفرینی و آگاهی بخشی به نسل جوان در این بستر مهیا برنامه و اهتمام داشته باشند.
خانه های خدا باید پایگاه امیدآفرینی و نشاط آوری برای انسان هایی که دچار آسیب و اضطرابهای اجتماعی هستند، باشند. مسجد، مأمن و پناه ناامیدان جامعه است و خطبا و متولیان مساجد علاوه بر اقامه نماز و نشر معارف دینی، می توانند شبهات ذهنی اقشار مختلف جامعه بویژه جوانان را در این فضا پاسخگو باشند.
علاوه بر این، مهدویت و انتظار هم از موثرترین عوامل زمینه ساز امیدبخشی در جامعه است. یکی از ویژگی های بارز حضرت فاطمه معصومه(س) ولایت مداری و حمایت عالمانه از ولایت بود، به طوری که ایشان مسیر زندگی خود را در کنار همراهی با امامت و ولایت قرار دادند. از طرفی در زیارتنامه ایشان هم بر ارتباط با ولایت و پیوند بر امام زمان(عج) تاکید شده است، ضرورت دارد ما نیز با الگوبرداری از بانوی کرامت از امام زمانمان تبعیت داشته باشیم.
امروز که دشمنان از هر فرصتی برای ضربه زدن به اسلام استفاده می کنند، مساجد این ظرفیت را دارند که با حفظ اتحاد و انسجام برای حل اختلافات و توطئه های دشمنان وارد عمل شوند و در مسیر خدمت رسانی به ملت حرکت کنند. همان گونه که امیرالمومنین علی(ع) از ظرفیت مسجد کوفه برای پیگیری به امور مسلمانان در محورهای مختلف استفاده می کردند.
نظر شما