به گزارش خبرنگار شبستان از شهرستان ملایر همزمان با ایام دهه کرامت و سالروز میلاد ثامن الحجج حضرت رضا(ع) مراسم جشن با شکوهی همراه با نکوداشت و تجلیل از مقام دکتر مصطفی اولیایی موسس بنیاد نهج االبلاغه ملایر در دانشکده علوم قرآنی این شهرستان برگزار شد
در این مراسم حسین دوزبخشیان ضمن برشمردن فضایل امیر مومنین علی(ع)به مهجوریت کتاب گران سنگ نهج البلاغه در بین مسلمانان و شیعیان اشاره کرد و گفت: ضرورت که بیش از بیش به مفاهیم ارزشمند این کتاب توجه شود.
رئیس بنیاد با اشاره به اینکه بنیاد نهج البلاغه ملایر به عنوان شعبه ای از بنیاد نهج البلاغه استان همدان با مرکزیت قم شکل گرفته گفت: در حال حاضر استان همدان دارای دو شعبه بنیاد نهج البلاغه یکی در شهرستان همدان و یکی در شهرستان ملایر است
رئیس بنیاد نهج البلاغه ملایر با بیان اینکه این بنیاد از سال 97 راه اندازی و فعالیت خود را به صورت جدی دنبال میکند افزود: برنامه های این بنیاد در دو قالب آموزش و پژوهش شکل میگیرد که در زمینه آموزش عمومی در سطح مساجد و اماکن عمومی شهرستان آغاز شده و بحث پرداختن به بعد آموزش تخصصی و پژوهش نیز در محل بنیاد انجام میشود.
وی با بیان اینکه ساختمان این بنیاد یک واحد مستقل به مساحت یکصد متر است که توسط خیر نیک اندیش دکتر مصطفی اولیایی خریداری و واگذار شده است تصریح کرد: این خیر ضمن حمایت مالی از بنیاد بیش از 20 جلد ار تالیفات ارزشمند خود را به این بنیاد اهدا کرده که در این مکان نگهداری می شود.
دوزبخشیان هدف شکل گیری این بنیاد را نشر و گسترش فرهنگ غنی و غدیر و زدودن حجاب غفلت از چهره پر فروغ ولایت و کتاب گران سنگ نهج البلاغه دانست و افزود: در حال حاضر محافل انس با نهج البلاغه هر هفته یک شب پس از نماز مغرب و عشاء در مساجد با حضور اساتید و اهالی محله برگزار و شرکت کنندگان از مفاهیم حیات بخش این کتاب گران سنگ بهره مند می شوند.
وی با بیان اینکه تا کنون بیش از 600 نفر از برنامه های تبیینی این بنیاد در ملایر بهره مند شده اند به فعالیت های بنیاد اشاره کرد و گفت: با همکاری روحانیون حدود 40 مسجد در شهر و 15 مسجد در روستاها هفته ای یک شب برنامه محفل انس با نهج البلاغه را دارند.
رئیس بنیاد نهج البلاغه ملایراضافه کرد: همچنین از طریق کانال همراهان نهج البلاغه نیز محتوای یکسان این برنامه ها برای علاقمندان بارگزاری می شود.
وی به برگزاری 5 دوره مسابقه همراه با نور ولایت اشاره کرد و گفت: این مسابقات نیز از حکمتهای نهج البلاغه بوده که به صورت فصلی و در هر فصل برای هر دوره مسابقه 40 حکمت به عنوان منبع مسابقه از طریق فضای مجازی بارگزاری و در هر مرحله به 30 نفر جوایزی اهدا میشود.
وی یادآور شد: این مسابقه به صورت کشوری بوده واز نقاط مختلف کشور در ابن مسابقه شرکت کرده که با استقبال پر شور هموطنان همراه بوده است
دوزبخشیان برگزاری جلسات تفسیر نهج البلاغه به صورت ماهیانه با حضور امام جمعه ملایر، برگزاری دوره درسنامه با همکاری اداره تبلیغات اسلامی با برگزاری آزمون و ارائه گواهی نامه به قبول شدگان، آموزش روزانه مجازی با بارگزاری در کانال و برگزاری سه جلسه شرح نهج البلاغه در اماکن محختلف را از اقدامات و برنامه های این بنیاد دانست.
در ادامه سید علی اکبر فامیل روحانی نیز با بیان اینکه در همدان نیز در ابتدا جلسات نهج البلاغه به صورت دور همی با چند تن از اساتید برگزار می شد گفت: با مشورت و همفکری اساتید که اغلب این اساتید تبحر بی نظیری در عرصه ادبیات عرب داشتند این جلسات منتهی به ایجاد بنیاد نهج البلاغه در استان شد.
رئیس بنیاد نهج البلاغه استان همدان با بیان اینکه از ابتدای شروع حدود 20 سال است که این فعالیت ها در سطح استان همدان شکل گرفته افزود: جلسات آموزشی به صورت هفتگی وجود داشته و ما به دنبال این بودیم که مکان ثابتی را برای این بنیاد در نظر بگیریم
فامیل روحانی با بیان اینکه در این راستا با همکاری بنیاد قرآن که در زمینی به مساحت بیش از 6 هزار متر در حال ساخت است سرمایه گذاری کردیم و قرار است مکان بنیاد نهج البلاغه نیز در کنار بنیاد قرآن و به صورت اشتراکی در همین مکان فعالیت داشته باشد.
باشد
وی با اشاره به اینکه این ساختمان تا کنون حدود 80 درصد پیشرفت فیزیکی دارد گفت: هدف ما این است که بتوانیم فعالیتهای گسترده تری را در حوزه ترویج فرهنگ نهج البلاغه داشته باشیم
رئیس بنیاد نهج البلاغه همدان با بیان اینکه در حال حاضر مسجد فعال برای برنامه های نهج البلاغه داریم و در این راستا از حضور و ظرفیت روحانیون استفاده میشود گفت: این روحانیون به صورت هفتگی تدریس و تبیین مفاهیم نهج البلاغه را در مساجد شهرستان همدان دارند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر شهرستان ملایر در حوزه بنیاد نهج البلاغه بی نظیر عمل کرده و دومین شهر بعد از شهرستان همدان است که شعبه بنیاد نهج البلاغه استان همدان را دارد گفت: زحمات و خدمات دکتر اولیایی و استاد دوزبخشیان جای تقدیر دارد.
فامیل روحانی کار ارزشمند دکتر اولیایی را درراستای اهدای ساختمان بنیاد نهج البلاغه ملایر کاری ارزشمند و والا دانست و افزود: این کار با هدف ترویج فرهنگ نهج البلاغه و در راستای رضلیت خدا از سوی این استاد و خیر بزرگ انجام شده که واقعا ارزشمند و کار ماندگار دنیوی و اخروی است
وی با اشاره به اینکه بنای ما بر این است که در سایر شهرستانهای استان نیز شعب بنیاد نهج البلاغه را داشته باشیم گفت: در این زمینه در شهرستانهای بهار و فامین مقدمات کار فراهم شده و در سایر شهرستانها نیز در آینده نزدیک این شعب را راه اندازی خواهیم کرد.
رئیس بنیاد نهج البلاغه همدان اتصریح کرد:هدف ما گسترش این جلسات است و جز اهداف ما است که برنامه ها به ویژه در بین نسل جوان بیشتر شود که البته استقبال خوبی نیز از سوی جوانان از جلسات نهج البلاغه شده و مردم نیز قدردان هستند.
در ادامه دکتر اولیایی نیز با اشاره به اینکه طی 86 سال عمر با برکتش بیشتر وقتش را صرف علم و مطالعه قرآن و تدریس در دانشگاههای علوم قرآنی و سایر دانشگاهها در شهرستانهای مختلف کشور کرده اظهار کرد: بنده به عنوان آموزگار در مدارس ملایر کار خود را شروع کردم و در ادامه در شهرهای تهران، اراک، بروجرد، همدان ، ملایر و.. در دانشگاه های مختلف به تدریس علوم قرآنی و دینی پرداختم.
موسس بنیاد نهج البلاغه ملایر با بیان اینکه با توجه به داشتن بنیاد نهج البلاغه همدان این خلاء را در شهرستان ملایر احساس کردیم افزود: در این راستا تصمیم گرفتیم این بنیاد را نیز در شهرستان داشته باشیم.
وی با بیان اینکه با خرید ساختمان این بنیاد اولین قدم برای ایجاد بنیاد نهج البلاغه در ملایر به صورت جدی برداشته شد گفت: با اقدامات بسیار خوب و گسترده استاد دوزبخشیان امروز کارهای خوبی دراین بنیاد در حال انجام است.
اولیایی با بیان اینکه این کار را با رضای خدای و در راستای ترویج فرهنگ نهج البلاغه برداشتیم گفت: من این کار را برای خدا کردم و امیدوارم مورد قبول با خدا و حضرت علی (ع) باشد.
در ادامه بعد ار برنامه های متنوع و مولودی خوانی در وصف امام رضا (ع)از خدمات ارزنده دکتر مصطفی اولیایی تجلیل شد.
گفتنی است: این استاد بزرگ شهرستان ملایر دارای مدرک دکترای علوم قرآنی بوده و آثار ارزشمندی در این حوزه تالیف کرده است.
نظر شما