حجت الاسلام والمسلمین «سیدحسین مومنی» در گفت و گو با خبرنگار گروه مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به نامگذاری یازدهمین روز دهه کرامت با عنوان «اخلاق و همدلی، در پرتو سیره امام رضا علیهالسلام»، اظهار کرد: جامع ترین و کامل ترین ترجمان فرامین قرآن کریم را می توان در بیانات و سیره زندگی ائمه اطهار(ع) جستجو کرد، لذا تمسک به قرآن و عترت برای انسان سلوک و پیشرفت می آورد و می توانیم به عنوان الگو و اسوه در زندگیمان مورد توجه قرار دهیم.
این استاد حوزه علمیه تصریح کرد: بیانات و سیره اخلاقی امام رضا(ع) در ابعاد مختلف قابل طرح است، اما آنچه که جامعه ما به شدت به آن نیاز دارد، بیان نورانی امام رضا(ع) به حضرت عبدالعظیم(ع) است، که این بیانات نورانی در حرم مطهر حضرت سیدالکریم(ع) روی کاشی نوشته شده و در کتب معتبر هم آمده است که امام رضا(ع) خطاب به سیدالکریم میفرمایند: «یا عبدالعظیم! أبلغ عنی أولیائی السلام و قل لهم: أن لایجعلو للشیطان علی أنفسهم سبیلا؛ سلام مرا به شیعیان و پیروانم برسان و به آنها بگو راههای نفوذ شیطان را بر خودتان را ببندید». شیطان می تواند از طریق تکبر، خودبرتربینی و دروغ بر انسان مسلط شود.
وی با بیان اینکه هشتمین امام شیعیان جهان(ع) همواره به اخلاق مداری تاکید داشتند، ادامه داد: امام رضا(ع) در بخش دیگری از تاکیداتشان به سیدالکریم(ع) می فرمایند: به شیعیان بگو سکوت، انجام واجبات و ترک محرمات،احترام به پدر و مادر،صله رحم را در زندگیشان مورد توجه ویژه قرار دهند.
این خطیب و کارشناس مذهبی یکی دیگر از مولفه های اخلاقی را که حضرت ثامن الحجج(ع) جهان نسبت به آن تاکید داشتند، حفظ آبروی انسان مومن دانست و تأکید کرد: امام رضا(ع) می فرمایند: اگر کسی آبروی انسان مومنی را ببرد، از خدا می خواهم که وی را به اشد مجازات در دنیا و آخرت برساند.
حجت الاسلام مومنی همدلی و دیدار مومنین با یکدیگر را از دیگر محورهای اخلاقی مورد تاکید امام رضا(ع) برشمرد و گفت: امام مهربانی ها در حوزه های مختلف اخلاق مداری، ارتباط با نزدیکان، تکریم مردم، معاشرت و نادیده گرفتن خطای دیگران و رعایت حقوق همنوعان تاکید داشتند و همواره با مهربانی و ملاطفت با زیردستانشان برخورد می کردند.
این کارشناس مذهبی در پایان خاطرنشان کرد: ضرورت دارد اهالی مسجد، خطبا و اهل منبر بیانات معصومین(ع) و امام هشتم(ع) شیعیان را نصب العین قرار داده و با تبیین این آموزه ها و الگوبرداری از آن امام همام سیره و منش عالم آلمحمد(ص) را در فضای جامعه وارد کنند.
نظر شما