به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، عرفان قریشی، مدیر مؤسسه هنر و فرهنگ اسلامی در بازگشت از ترکیه و مذاکره با ارسیکا (مرکز پژوهشی تاریخ، هنر و فرهنگ اسلامی وابسته به سازمان همکاریهای اسلامی) ضمن حضور در خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در لاهور با جعفر روناس، وابسته فرهنگی کشورمان دیدار و درباره برگزاری جشنواره بینالمللی هنرهای اسلامی تبادل نظر کرد.
در چهلمین نشست کنفرانس عمومی یونسکو در سال 2019 روز 18 نوامبر (27 آبان) تحت عنوان «روز جهانی هنر اسلامی» نامگذاری شده و هدف آن افزایش آگاهی از میراث هنری گذشته و معاصر جهان اسلام و سهم فرهنگ و هنر اسلامی در تمدن است.
برای نخستین بار در سال ۲۰۲۱م خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در لاهور با مشارکت مجتمع فرهنگی الحمرا، موسسه یونس امره ترکیه و مؤسسه هنر و فرهنگ اسلامی پاکستان، روز جهانی هنرهای اسلامی را با برگزاری نمایشگاه بینالمللی هنرهای اسلامی برگزار کردند.
سال اول این جشنواره منحصر به نمایشگاه صنایع دستی و سخنرانی مسئولین و معرفی هنرهای اسلامی برای علاقهمندان و اهالی فرهنگ و هنر بود.
این رویداد سال بعد آن و در دوره دوم در ابعادی بزرگتر، هنرمندانی از کشورهای ایران و ترکیه دعوت شدند و این جشنواره به صورت نمایشگاه آثار هنری و تاریخ معاصر اسلامی، سمینار و کارگاه آموزشی در مجتمع فرهنگی الحمرا برگزار شد.
در نظر است در سال جاری، رویداد روز جهانی هنرهای اسلامی در سطح گسترده تر از تاریخ ۲۴ الی ۲۷ آبان ماه ۱۴۰۲ (۱۵ الی ۱۸ نوامبر) برگزار خواهد شد و حضور هنرمندان صاحب نامی مثل صلاح شیرزاد از عراق، عثمان چلیپی، خسروش عباسی و سونو واچ ریحانلو از ترکیه، احمد علی نمازی هنرمند ایرانی که در مسابقات بین المللی ارسیکا و البرکه مقام اول در خط ثلث را به دست آورده و هنرمندانی از کشورهای الجزایر، مصر، عربستان و مراکش در این جشنواره قطعی شده است.
عرفان قریشی، مدیر موسسه هنر و فرهنگ اسلامی در پاکستان که اخیرا در ترکیه با پروفسور محمود کلیچ از مدیران ارسیکا ملاقات کرده، اظهار داشت: امسال به دلیل حمایت ارسیکا از بزرگداشت روز جهانی هنرهای اسلامی در پاکستان، هنرمندان بیشتری نسبت به سال گذشته شرکت خواهند کرد ولی ایران و ترکیه به عنوان دو قطب هنری مشارکت کننده اصلی این جشنواره خواهند بود و برای هرکدام از این دو کشور یک گالری انحصاری در نظر گرفته شده است.
جعفر روناس، مسئول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در لاهور ضمن ابراز خوشحالی از گسترش سال به سال این جشنواره اظهار داشت: برپایی جشنواره بینالمللی هنرهای اسلامی در پاکستان باعث افزایش آگاهی در مورد جنبه های هنری اسلام و موجب توجه بیشتر نسل امروز به هنرهای اسلامی خواهد شد و در محافظت از میراث فرهنگی و ارتباط بین فرهنگ ها سهم بسزایی خواهد داشت.
شایان ذکر است، سومین دوره جشنواره بینالمللی هنرهای اسلامی، 27 آبانماه با حضور 7 کشور ایران، ترکیه، عراق، الجزایر، مصر، عربستان و مراکش با رویکرد عرضه آثار هنری تاریخی و معاصر اسلامی در مجتمع فرهنگی هنری الحمرا و شورای هنر کراچی پاکستان برگزار میشود
نظر شما