به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان؛ دکتر علی محمد لطیفی، چهارشنبه(۱۷خرداد) در افتتاح اولین قرارگاه عملیاتی مقابله با مهاجمین زیستی و مرکز تحقیقات مهاجمین زیستی استان های جنوب و جنوب شرق کشور، گفت: با وجود آنکه در معرض طیف وسیعی از تهدیدات در جنگ ترکیبی هستیم اما هنوز به این باور نرسیدیم که دشمن به صورت لحظه ای برای ما برنامه ریزی می کنند.
معاون امور سلامت سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه در حوزه زیست و سلامت به شدت دچار تهدید هستیم؛ پاسخ این سؤال که تنوع مراکز زیستی و تحقیقی در کشورها برای چیست؟ را مؤید وجود این تهدیدات دانست.
وی به روندها و ابرروندها در حوزه این تهدیدات اشاره کرد و با افزودن اینکه ما در رصد این روندها خیلی ضعیف هستیم؛ سئوال کرد: متولی رصد و پایش متمرکز این تهدیدات در کشور ما کجاست؟ گفته شده در آینده یک پاندمی از ویروس های مصنوعی خواهیم داشت. برنامه ما چیست؟
لطیفی عقیم سازی جمعیت با بهره گیری از تهدیدات زیستی از طریق زنبور عسل و گندم و...را از دیگر برنامه دشمن خواند و اظهار کرد: آنها پایگاه های فرازیستی دارند که همه تحقیقات زیستی را در آنجا انجام می دهند.
وی با افزودن این مطلب که ما در دیده بانی و مرزبانی زیستی فوق العاده ضعیف هستیم در حالیکه باید پیشرفته ترین تجهیزات را داشته باشیم؛ گفت: انقراض ژنتیکی در دستور کار آمریکا و یکی از بزرگترین مخاطرات در امنیت غذایی است.
معاون امور سلامت سازمان پدافندغیرعامل کشور در همین رابطه به حشرات تغییر ژنتیک یافته را یک هشدار دانست و اهمیت زمان و روش در کنترل و مدیریت مهاجمین زیستی را مورد تأکید قرار داد و در خصوص ارتباط مهاجمین زیستی با جمعیت گفت: دشمن دو برنامه داشت که اولین آن برنامه ریزی برای کنترل{و کاهش} جمعیت بود که ما شاگرد اول شدیم!
وی دومین برنامه را ناظر به حوزه فناوری ها و واکسن و آنتی بادی های ضد اسپرم با هدف عقیم سازی دانست و اظهار کرد: برنامه دیگری آنها تغییر ذائقه با تبلیغ حشره خواری است که سلبریتی های ما هم آن را تبلیغ می کنند.
دکتر لطیفی با تأکید بر اینکه باید مجهزترین آزمایشگاه را در مناطق مرزی داشته باشیم؛ بر تشکیل قرارگاه عملیاتی مشترک وزارت بهداشت و جهاد کشاورزی در برابر کل مهاجمین زیستی هم تأکید کرد.
همچنین در این مراسم دکتر حمید رضا خالدی، جانشین قرارگاه زیستی سازمان پدافند غیر عامل کشور نیز اولین راهبرد این سازمان را آموزش دانست که یکی از سخت ترین مباحث بوده است.
وی تدوین سند راهبرد زیستی کشور در سال ۹۱ را حاصل خردورزی و نخبگی ۴۰۰ نفر از اندیشمندان و صاحبنظران کشور دانست و افزود: همه همت ما این است با نگاه علمی، فنی و عملیاتی به پدافند زیستی توجه کنیم.
خالدی با بیان اینکه بسیاری از فرصت های اقتصادی و تجاری با برخی تهدیدات از کشور گرفته می شود بدون آنکه متوجه بشویم؛ تأکید کرد: باید تهدیدات زیستی را مدیریت کرد.
وی ضرورت تخصیص بودجه و امکانات لازم در این رابطه را مهم خواند و تصریح کرد: همسویی اراده ها مسئله مهمتری است.
نظر شما