به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان کردستان، روستای امروله از توابع شهرستان سنندج دارای طبیعتی بکر و مردمانی مهماننواز و سخت کوش است، جمعه ۱۹ خرداد ماه مردمان این روستا که بیش از یکماه است برای برپایی جشنی برنامهریزی میکنند میزبان مسئولان، مردم و اهالی روستاهای اطراف هستند.
در ورودی این روستا بنرهای خیرمقدم مردمان روستا به چشم میخورد، کمی آنطرفتر اهالی روستا با پوشش محلی به سمت مراسم جشن در حرکتند، کودکان روستا با دسته گلهایی که در دست دارند آمدن مهمانان به روستایشان را خیرمقدم میگویند.
اینجا مهربانی و مهماننوازی بین مردم روستا موج میزند، غرفهی پذیرایی از میهمانان با شربت و شیرینی توسط اهالی روستا برپاست و جوانان روستا در جادهی مسیر مراسم جشن، از خودروهای میهمانانشان پذیرایی میکنند.
پخت نان و پخت غذاهای محلی در غرفههای دیگری در نزدیکی محل برگزاری مراسم توسط بانوان روستا انجام میشود، اینجا همدلی اهالی امروله در کنار هنر دستان بانوان روستا موج میزند.
بوی گلاب فضای روستا را پر کرده است، دیگهای بانوان روستا بر آتش نهاده شده و گلهای محمدی در دیگ میجوشند تا گلابگیری به رسم روستا و به شیوه سنتی با بهترین کیفیت تهیه و در اختیار مشتریان قرار گیرد.
اینجا جشن بزرگی برپاست، جشنواره گلابگیری؛ مردم روستا بیش از یک قرن است که رسم گذشتگانشان را استمرار بخشیدهاند و با پرورش گل محمدی و گلابگیری امرار معاش میکنند و امسال دومین سال است که جشنواره امروله را با حضور مردم از شهر و روستاهای اطراف میزبانی میکنند.
حدود یکهزار صندلی را در محدودهای نزدیک به محل گلابگیری چیدهاند، صدای موسیقی کُردی برپاست، جوانان روستا چه دختران وچه پسران میهمانان را به محل دعوت میکنند تا در جشنواره گلابگیری مردمان روستا شریک باشند.
اینجا بزمی برپاست، از اجرای موسیقی و مداحی و دفنوازی جوانان گرفته تا دستزدنهای مردمی که به سرشوق آمدهاند و هیجان و نشاط حضور در جشنواره گلابگیری به درونشان دمیده است.
امروله در کنار هنرهای دست بانوان روستا محل پرورش بزرگمردانی در حوزه شعر و ادب و عرفان است که برای این دیار افتخارآفرین بودهاند و شاعران این روستا نیز در مراسم امروز با خواندن شعری از حضور مردم تقدیر کردند.
روستای امروله باید به برند گلابگیری کردستان تبدیل شود
منصور مهرزاد مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کردستان در این مراسم با بیان اینکه باید این جشنواره به برندی برای گلابگیری در استان تبدیل شود، اظهار کرد: در کاشان و قمصر جشنواره گلابگیری با حضور بیش از پانصدهزار نفر سالانه برگزار میشود و امیدواریم امروله نیز به مکانی برای ورود خیل عظیم گردشگران و روستایی به عنوان محل گلابگیری در استان تبدیل شود.
وی با بیان اینکه ۳ هزار و ۵۰۰ نفر امسال گردشگر وارد کردستان شده است، افزود: اشتغال در کردستان نسبت به استانهای دیگر پایین است اما با گردشگری میتوان اشتغال پاک و پایدار ایجاد کند و باید از این ظرفیت بهره برد.
مهرزاد تصریح کرد: امیدواریم هر ساله شاهد برگزاری باشکوهتر این مراسم در روستای امروله باشیم.
سومین جشنواره گلابگیری امروله ملی برگزار میشود
مهدی رمضانی معاون سیاسی، امنیتی استانداری کردستان در این مراسم اعلام کرد: پیرمردان و پیرزنان این روستا بویژه حبیبالله حقه که قاری قرآن است، نماد شرافت و غیرت و مردانگی این روستا است.
وی امروله را سرزمینپرورش عارفان و بزرگانی دانست که در این روستا زندگی کرده و میکنند و امیدواریم دختران و پسران این روستا ادامه دهنده راه بزرگان و عرفای این روستا باشند.
رمضانی از وجود افرادی در این روستا خبر داد که قرآن کریم را به رشته تحریر درآورده اند و این مهم را بیانگر توانمندی مردم روستای امروله خواند.
معاون سیاسی امنیتی و امور اجتماعی استانداری کردستان اضافه کرد: مردم کردستان مردمانی باایمان، باشرف و با کرامتی هستند و هوشمندی مردم این استان در تمام ادوار تاریخ برای مردم جهان روشن و واضح است.
وی یادآور شد: تلاش دشمن آن است که مردم امنیت و آرامش نداشته باشند اما امروز این مراسم نماد وحدت برادری مردم است و وظیفه مسئولان در برابر این مردم چیزی جز خدمتگذاری نیست.
رمضانی گفت: مردم این روستا مطالبات و خواستههایی دارند که باید با جدیت توسط مسئولان پیگیری شوند و قطعا داشتن جاده مناسب حق مردم این روستا است.
وی با بیان اینکه امیدواریم سومین جشنواره گلابگیری را با جادهای مناسب در سال آینده شاهد باشیم، گفت: جشن گلابگیری را سال آینده در سطح ملی برگزار خواهیم کرد.
جشنواره گلابگیری گامی برای ایجاد نشاط اجتماعی و کمک به معیشت مردم
حسن عسکری فرماندار سنندج با اشاره به اینکه حدود یک ماه است که شورا، دهیاران، معتمدین و مردم روستا جلسات مختلفی برای برنامهریزی این مراسم برگزار کردند تا به محو احسن پیش برود،اظهار کرد: در کنار مردم مسئولان استان نیز در راستای اجرای جشنواره گلابگیری تلاش کردند.
وی افزود: امسال برنامههای مختلفی در استان به منظور ایجاد نشاط اجتماعی در استان اجرا شده است که به شناخت پتانسیل روستاهای سنندج و کمک به معیشت مردم میانجامد.
فرماندار سنندج بیان کرد: پرورش عطر گل محمدی ریشه در اعتقادات مردم این منطقه دارد و روستای امروله بیش از یک قرن است که گل محمدی را پرورش میدهند و از طریق آن امرار معاش میکنند.
عسکری تصریح کرد: آرامگاه بزرگمردانی چون سید نجمالدین نقشبندی از بزرگان طریقه نقشبندی در این روستا است که خانواده نفشبندی در برپایی این جشنواره همراهی کردند.
وی اعلام کرد: امیدواریم این جشنواره کمکی به ارتقای پرورش گل محمدی که یک و نیم هکتار از اراضی این روستا را به خود اختصاص داده است بکند و هر ساله شاهد استمرار جشنواره گلابگیری در این روستا باشیم.
فرماندار سنندج اضافه کرد: روکش اسفالت جاده روستای امروله از مطالبات مردم این روستا است که در کمیته برنامهریزی شهرستان سنندج مورد توجه قرار میگیرد.
امروز امروله در دل کوههای این منطقه با داشتن طبیعتی بکر و باغات و زمینهای کشاورزی، ظرفیتی برای ورود گردشگران است و مردم روستا برای استمرار هرچه بهتر جشنواره و ورود گردشگران به امروله، خواهان برپایی دبیرخانه دائمی جشنواره گلابگیری در روستایشان هستند.
کتاب «سلاله پاکان» نوشتهی سید محمد هادی نقشبندی که در زمینه زندگینامه سادات منطقه نگاشته شده است، نیز از هنر نویسندگان این روستاست که در مراسم امروله با معرفی کتاب ایشان، مورد تشویق و تقدیر مردم حاضر در مراسم قرار گرفت.
براساس اعلام جهاد کشاورزی استان کردستان، ۳۶۰ هکتار از اراضی استان، زیر کشت گل محمدی قرار دارند که ۵۵ هکتار آن با تولید ۷۰ تن مربوط به شهرستان سنندج است و متوسط عملکرد استان در هکتار چهار تن است، توزیع قلمه ریشهدار گلدانی، تا ۷۰ درصد قیمت قلمهها از سوی جهاد کشاورزی استان کردستان به صورت یارانهای، انجام میشود.
نظر شما