به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی، هشتمین شورای عالی مسکن با حضور ویدئوکنفرانسی رئیس جمهور پیش از ظهر امروز(20 خرداد) برگزار شد که طبق آمار ارائه شده از سوی وزارت راه و شهرسازی، خراسان جنوبی با واگذاری زمین به 28 هزار و 962 نفر به صورت انفرادی و گروهی رتبه نخست کشور را در این زمینه کسب کرد.
به گفته «مهدی مودی» سرپرست اداره کل راه و شهرسازی خراسان جنوبی، هم اکنون برای 28 هزار و 962 نفر در این استان زمین به صورت انفرادی و گروهی واگذار شده است که از این تعداد 19 هزار و 950 نفر به صورت انفرادی و 9 هزار نفر نیز به صورت گروه های دو و سه و چهار نفره زمین واگذار شده است که در این زمینه خراسان جنوبی رتبه اول کشوری را کسب کرد.
مردم سریعتر ساخت مسکن را شروع کنند
وی با اشاره به اینکه اراضی مورد نیاز برای قانون جهش تولید مسکن در چهار ساله اول دوست سیزدهم به طور کامل در خراسان جنوبی تامین و به مردم واگذار شده است، گفت: قرارداد این زمین ها در دست مردم است و حالا انتظار داریم که مردم سریعتر پروانه ساخت بگیرند و کار ساخت را شروع کنند.
سرپرست اداره کل راه و شهرسازی خراسان جنوبی با بیان اینکه در حال حاضر 50 هزار نفر متقاضی و پشت نوبت دریافت زمین در استان قرار دارند، گفت: هم اکنون دنبال تعیین تکلیف 22 هزار متقاضی هستیم که از قبل زمین دریافت کردند و بعد در مرحله دوم برای افراد جدید زمین واگذار کنیم.
مودی تاکید کرد: چنانچه افرادی که تاکنون در استان زمین دریافت کردند و یکسال از دریافت زمین گذشته و هیچ اقدامی برای ساخت نکردند، سریعتر شروع به ساخت نکنند، زمین از فرد گرفته و به متقاضی جدید واگذار می شود.
وی گفت: بانک ها نیز به جز بانک ملت، بقیه در زمینه اعطای تسهیلات ساخت مسکن هنوز عملکردشان قابل قبول نیست.
عدم تمایل مردم به بازسازی بافت فرسوده شهری
همچنین «جواد قناعت» استاندار خراسان جنوبی نیز در این جلسه با اشاره به اینکه مسئولان استان برای بازآفرینی بافت های فرسوده شهرهای استان نیز اقدامات لازم را انجام دهند، گفت: خراسان جنوبی به دلیل واگذاری زمین و تسهیلات در بافت جدید به مردم، خیلی تمایلی برای بازسازی خانه های بافت فرسوده از سوی وجود ندارد.
وی افزود: چون استفاده از ظرفیت قانون جهش مسکن و ساخت مسکن در بافت های جدید برای مردم به صرفه تر از بافت های فرسوده است، لذا مردم به سمت بازسازی بافت های فرسوده نمی روند برای همین رتبه استان در این زمینه پایین تر است.
استاندار خراسان جنوبی همچنین در خصوص طرح تامین اعتبارات زیرساخت های مسکن ملی مانند آب و برق به صورت تقسیم بین وزارت نیرو، وزارت راه و شهرسازی و اعتبارات استانها به صورت مساوی، گفت: این طرح برای استانهای جدید التاسیس مانند خراسان جنوبی جواب نمی دهد و پیگیری لازم برای کاهش سهم استان باید صورت پذیرد.
قناعت تاکید کرد: جلسه بعدی شورای عالی مسکن استان در هفته آینده با حضور همه فرمانداران و ارائه گزارش عملکرد و بیان مشکلات و موانع برگزار شود.
در این جلسه رئیس جمهور از استانداران و ادارات راه و شهرسازی استانها خواست تا اراضی که بیش از 10 سال بلاتکیلف مانده و ساخت و سازش در آنها صورت نگرفته است را شناسایی و با ارائه مشوق های لازم و استفاده از دیگر ظرفیت های قانونی به ظرفیت ساخت مسکن در کشور اضافه کنند.
ساماندهی بازار اجاره بها و نظارت بر سکوهای ارتباطی در زمینه بازار مسکن به منظور جلوگیری از سوداگری و قیمت سازی در بازار از دیگر تاکیدات رئیس جمهور در این جلسه بود.
خراسان جنوبی ۱۱ شهرستان دارد که در تمامی شهرستان ها به جز مرکز استان، اراضی قانون جهش ملی مسکن به صورت ویلایی و انفرادی واگذار شده است.
نظر شما