غنی‌سازی اوقات فراغت لازمه ترقی و تعالی دانش‌آموزان/ تابستان فرصتی برای تربیت نیروی مسجدی

رشد و ترقی دانش‌آموزان نیازمند غنی‌سازی اوقات فراغت آنها است و براین اساس نیاز است متولیان امر برنامه‌ریزی‌های لازم را برای تحقق این مهم انجام دهند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان کردستان، با فرا رسیدن فصل تابستان دغدغه والدین برنامه‌ریزی برای مشارکت فرزندان‌شان در کلاس‌های تابستانی و توانمندسازی آنها است.

 

علیرغم وجود موسسات، آموزشگاه‌ها، ورزشگاه‌های مختلف در سطح شهرهای استان کردستان اما به دلیل میزان شهریه بالا و پایین بودن بضاعت بسیاری از خانواده‌ها برای ثبت نام فرزندان، امکان بهره‌مندی همه دانش‌آموزان از کلاس‌های تابستانی در مراکز یاد شده وجود ندارد، اما برخی از ادارات استان کردستان برای غنی‌سازی اوقات فراغت دانش‌آموزان دست به کار می‌شوند تا بتوانند کلاس‌های مختلف فرهنگی،هنری و ورزشی را برای نوجوانان و جوانان برگزار کنند.

 

کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان کردستان در راستای غنی‌سازی اوقات فراغت مخاطبان خود اقدام به برگزاری فعالیت‌های تابستانی می‌کنند و در این راستا برنامه‌ریزی لازم را خواهند داشت.

 

بهزاد کیامهر مدیر ستاد کانون‌‌های فرهنگی هنری مساجد کردستان اجرای طرح ملی «مسجد، کانون نشاط» را یکی از فعالیت‌های کانون‌های مساجد استان در راستای کمک به غنی‌سازی اوقات فراغت در سطح کانون‌های مساجد دانست.

 

وی افزود: کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد گسترده‌ترین و مردمی‌ترین نهاد فرهنگی به شمار می‌روند که ظرفیت قابل توجهی در زمینه اوقات فراغت بر عهده دارند و باید برنامه‌ریزی و آسیب شناسی این حوزه لازم برای پیشبرد بهتر غنی‌سازی اوقات فراغت مورد توجه قرار گیرد.

 

تابستان بهترین فرصت برای جذب جوانان و نوجوانان به مسجد است

کیامهر گفت: ایام تابستان بهترین فرصت برای جذب جوانان و نوجوانان به مسجد است و لازم است همه بخش های ستادی برای برنامه ریزی اوقات فراغت وفاق و همدلی لازم را داشته باشند تا برنامه های این ایام با کیفیت لازم و بر مبنای نیازسنجی هر کانون اجرا شود.

 

وی از برگزاری مراسم افتتاحیه غنی‌سازی اوقات فراغت کانون‌های مساجد استان خبر داد و افزود: این ویژه‌برنامه روز یکشنبه 28 خرداد با حضور اعضای کانون‌های مساجد شهرستان سنندج در کانون روشن بیری سنندج با اجرای برنامه‌های متنوع فرهنگی هنری برگزار می‌شود.

 

مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد کردستان یادآوری کرد: از مهم‌ترین اولویت‌های کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد می‌توان به شناخت نیازها، برنامه‌ریزی دقیق برای بهینه‌سازی اوقات فراغت جوانان و نوجوانان با چشم‌انداز تربیت نیروی مسجدی، برنامه‌ریزی برای جذب و گرایش هرچه بیشتر آن‌ها به مسجد و فعالیت‌های مسجدی اشاره کرد.

 

وی با اشاره به برنامه‌های ستاد کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان در افزایش ظرفیت‌های غنی‌سازی اوقات فراغت افزود: تلاش می‌شود با برگزاری جلسات با فرمانداران هر شهرستان زمینه بهره‌مندی اعضای کانون‌های فرهنگی هنری مساجد از پتانسیل‌های ادارات و سازمان‌های دولتی از جمله ورزش و جوانان، کتابخانه‌های عمومی، آموزش و پرورش، سازمان فنی و حرفه ای، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و ... بیش از پیش فراهم شود.

 

برقراری ارتباط خوب با نسل جوان باید محور برنامه‌های طرح اوقات فراغت کانون‌های فرهنگی باشد

مدیر ستاد کانون‌‌های فرهنگی هنری مساجد کردستان با بیان اینکه مخاطبان اصلی کانون‌ها را کودکان، نوجوانان و جوانان تشکیل می‌دهند، ابراز کرد: برقراری ارتباط خوب با نسل جوان باید محور برنامه‌های طرح اوقات فراغت کانون‌های فرهنگی هنری مساجد باشد.

 

کیامهر همچنین به اجرای طرح ملی «مسجد؛ کانون نشاط» نیز اشاره کرد و افزود: بهره گیری از فرصت اوقات فراغت، کادر سازی و توجه به نسل نو، خودجوش بودن، توسعه منابع و هم افزایی با سایر دستگاه‌ها از جمله محورهای عملیاتی برنامه‌های اوقات فراغت امسال است.

 

وی، ضرورت برنامه‌ریزی برای شناسایی و کاهش آسیب‌های اجتماعی را به متولیان طرح غنی سازی اوقات فراغت در کانون‌های فرهنگی هنری مساجد یادآور شد و بر عملیاتی کردن فرامین رهبر معظم انقلاب بویژه جهاد تبیین در راستای اعتلای سیاسی جامعه و ارتقا بصیرت سیاسی نسل جوان از دیگر بخش‌های طرح اوقات فراغت کانون‌ها تاکید کرد.

 

آموزش و پرورش نیز بعنوان یکی از متولیان برپایی کلاس‌های تابستانی و غنی‌سازی اوقات فراغت دانش‌آموزان است که در این راستا برنامه‌ریزی‌های گسترده‌ای داشته است.

 

۳۲۰ پایگاه در کردستان، مجری برنامه اوقات فراغت تابستانی دانش آموزان

طیبی‌راد معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش استان کردستان، با اشاره به برنامه اوقات فراغت تابستانی دانش‌آموزان استان و با بیان اینکه تربیت تعطیل ناپذیر است، گفت: دانش‌آموزان بعد از ۹ ماه تحصیل در مدرسه، ۳ ماه تابستان را نیز با برنامه‌های اوقات فراغت می‌گذرانند بنابراین باید با یک برنامه‌ریزی اصولی و منسجم، اوقات فراغت دانش‌آموزان را غنی نماییم.

 

وی اضافه کرد: امسال شعار محوری اوقات فراغت «تربیت بدون توقف است» و شروع برنامه اوقات فراغت دانش‌آموزان از سطح ستادی و با حضور نهادهای مختلف پیگیری شده است.

 

یادگیری یک مهارت از سوی دانش‌آموزان از نکات محوری اوقات فراغت در سال‌جاری
معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش استان کردستان تصریح کرد: یادگیری یک مهارت از سوی دانش‌آموزان از نکات محوری این برنامه در سال جاری است تا آموزش و پرورش در تحقق شعار سال پیشرو باشد، بنابراین دانش‌آموزان در همه مقاطع تحصیلی می‌توانند در پایگاه‌های اوقات فراغت مشارکت کنند.

 

طیبی‌راد اضافه کرد: مجتمع‌های ورزشی، مراکز مشاوره، اردوگاه‌های دانش‌آموزی، دارالقرآن‌ها، مدارس شبانه‌روزی و هنرستان‌ها از جمله این پایگاه‌ها هستند.

 

وی ظرفیت دستگاه ها، نهادها و ارگان هایی از قبیل کانون‌های فرهنگی هنری، بسیج دانش‌آموزی، فرهنگ و ارشاد اسلامی، اوقاف و امور خیریه، کمیته امداد امام خمینی(ره)، بنیاد شهید و امور ایثارگران، سازمان فنی و حرفه‌ای، هلال احمر، صدا و سیما و دیگر نهادها را برای غنی‌تر کردن اجرای این برنامه مهم دانست و خاطرنشان کرد: تجمیع ظرفیت‌ها جهت جلوگیری از موازی کاری یکی از اهداف این برنامه است‌.

 

عزت الله طیبی راد در پرداختن به تقویم اجرایی این برنامه ضمن بیان اینکه ثبت نام دانش‌آموزان در برنامه اوقات فراغت تابستانی از طریق سامانه my.medu.ir انجام می شود، اذعان کرد: این برنامه از  یکم تیر شروع و تا ۲۰ شهریورماه به مدت ۹ هفته ادامه دارد.

 

وی اضافه کرد:  پیش بینی می‌شود در سال جاری ۷۰ هزار دانش‌آموز استان در برنامه‌های اوقات فراغت تابستانی شرکت نمایند.

کد خبر 1272636

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha