رسالت امروز رسانه های کشور تصحیح ادراکات مخاطب و رساندن پیام صحیح است

دکتر رضوی گفت: راهبرد جنگ ادراکی تبیین و گره گشایی است و آنقدر در این فضا انواع اخلالگران در فرآیند انتقال پیام وجود دارد که امروز با همه داشته ها احساس حقارت می کنیم لذا بزرگترین رسالت امروز درست کردن ادراکات مخاطب و رسیدن پیام صحیح به او است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان؛ دکتر رضوی، دوشنبه(۲۲خرداد) در اولین نشست از سلسله نشست های حقوق و حدود مطبوعات با اشاره به گسترش فضای مجازی گفت: امروز خیلی ها در خیال و مجاز سیر می کنند و با احساس خود خوشحال و یا ناراحت می شوند.

 

استاد دانشگاه تهران با بیان اینکه در اتفاقات پاییز{و ماجرای مرگ مهسا امینی} متوجه یک گسست نسلی جدی شدیم و فهمیدیم دارای یک تأخّر جدی فرهنگی و اجتماعی هستیم؛ افزود: شاید به همین دلیل است که در منزل نیز فرزندان و والدین یکدیگر را درک نمی کنند.

 

وی افزود: دنیای ما نت پایه است و وقتی می خواهیم ابعاد حوزه های اجتماعی را بشناسیم، خود را در بستر نت معرفی می کند اما سئوال این است با این همه زیست بوم نت چه کنیم؟ و در این معرکه ای که برای ما میدان های جدیدی باز کرده چگونه باشیم؟ زیرا میدان، میدان تقابل و جنگ است و دنیا مقهور کسانی است که دانایی و توانایی و ثروت دارند؛ کدام ثروت است که به دنبال خود هژمونی نیاورد؟ گرچه اروپا هر چه دارد از اسلام است اما ما را ایزوله کردند.

 

دکتر رضوی با بیان اینکه زیست بوم این فضا نت است و هیچ محیطی را خالی نگذاشته اما افراد و قابلیت های این فضا که و چه هستند؟ افزود: هر کس با هر توانایی صرفاً قابلیت زیست در این فضا را پیدا می کند نه جان سالم به در بردن را، پس همه با هر شرایطی مجبور به ورود به این فضا هستند اما آیا صید می کنند یا صید می شوند؟

 

وی ادامه داد: از آنجا که در این فضا انواع داده ها تولید و به اشتراک گذاشته می شود؛ هرچه این داده ها عمیق تر و صحیح تر و غنی تر باشد، اثرگذارتر خواهند بود زیرا نسل انبوه خوانی را کنار گذاشتیم و امروز اگر پرنفوذترین نرم افزار در سطح نخبگان توئیتر است چون انبوه نیست.

 

استاد دانشگاه تهران با تأکید بر اینکه فضای مجازی عمومی است اما کار تخصصی می خواهد؛ گفت: امروز هر کس با هر قابلیتی که خودش دوست داشته وارد شده و سئوال این است چرا اصحاب رسانه و فعالان این حوزه در انتقال مفاهیم مهم توفیق ندارند و محتوای ما خوب شنیده نمی شود؟ چه کنیم پیام مهم خود را برسانیم؟

 

وی نگاه نظام سلطه و هدف غایی آن در فضای مجازی را تسلط بر آدم ها دانست و با بیان اینکه حواس ۶ گانه مجاری تسلط بر انسان در این معرکه است و قرار نیست اسلحه کارساز شود؛ خاطرنشان کرد: معرکه، معرکه اندیشه و انواع ادراکات است تا جایی که مخاطب اقناع شود، پس از آن سیاه نمایی می کنند و در معرکه جدید می گوید همه را مسخر تو و مطابق حواس تو می کنم.

 


دکتر رضوی با تذکر این مطلب که بستر اینترنت پهنه بازی ما نیست و ما مدیر نیستیم بلکه یک مصرف کننده هستیم و این دو خیلی تفاوت دارند؛ بیان کرد: امروز تقابل ادراکی محقق شده و من و نفراتم می رویم و از من چیزی نیست لذا یکی از گلایه های امروزی والدین در مراکز مشاوره این است چرا بچه ها مثل ما نشدند‌؟ و این در حالی است که والدین مجازی کاملاً جای آنها را پر کردند.

 

وی با تأکید بر اینکه هر که موفق شود ادارک مخاطب را در اختیار بگیرد موفق می شود؛ اظهار کرد: شهید آرمان علی وردی را با زجر کشتند که به اعتقاد خود فحش بدهد اما او جانش را برای این اعتقاد داد و این مربوط به جنگ شناختی است و فقط با این جنگ آدم ها در اختیار ما هستند.

 

دکتر رضوی افزود: راهبرد جنگ ادراکی تبیین و گره گشایی است و آنقدر در این فضا انواع اخلالگران در فرآیند انتقال پیام وجود دارد که امروز با همه داشته ها احساس حقارت می کنیم لذا بزرگترین رسالت امروز درست کردن ادراکات مخاطب و رسیدن پیام صحیح به او است زیرا پیام در هوا ربوده می شود پس باید از مجرای درست رسانده شود.

 

وی با تأکید بر طراحی فرآیند بازخوردگیری در رسانه ها برای پیش بردن مخاطب؛ گفت: امروز باید پیام ها و میدان های تخصصی ایجاد کنیم اما اگر این معرکه را به عنوان شغل انتخاب کردی توقع بیشتری نیست اما گاهی معرکه مجاهدت خود قرار می دهی که این فرق می کند.

 

استاد دانشگاه تهران در این بخش از سخنانش با بیان اینکه امروز از حاج قاسم به عنوان ذخیره لایتناهی فرهنگی کسی{آنگونه که باید} بهره نمی برد؛ بیان کرد: شما کار نکنید حاج قاسم را دیگران مصادره کرده و بهره او را جاهای دیگر می برند مثل آندلس؛ امروز دیگر کسی کرمان را به این اسم نمی شناسد بلکه به اسم حاج قاسم می شناسند که هزاران مفهوم با آن منتقل می شود.

 

وی با بیان اینکه باید اندیشه ورزانه ساحت کنشگری اجتماعی را بازبینی کنید زیرا تنها کشوری هستیم که حتی یک متحد ایدئولوژیک نداریم و این یعنی خبرهایی هست؛ در پاسخ به سیاه نمایی های اقتصادی بیان کرد: اقتصاد بخشی از نظام اجتماعی ما است و در دوام اجتماع هر لایه یک ضریب دارد اما همه چیز نیست.

 

دکتر رضوی اضافه کرد: باید به این سئوال هم پاسخ داد که چه میزان از فقرها خودساخته است؟ کدام بخش از ناکارآمدی است؟ چون با کالبدشکافی اقتصاد آشنا نیستیم می گوییم اقتصاد خراب است اما چقدر از این خرابی به محیط، ناکارآمدی و فقر برمی گردد؟ آیا این وضع مخل حیات و پیشرفت ما شده است؟ پس پاسخ تک نسخه ای را نمی توان پذیرفت زیرا بخشی از مشکلات مربوط به انگاره های اشتباه پذیرفته شده است نه خود اشتباه؛ ما باید داشته های غیراقتصادی را هم رو کنیم و امیدآفرینی کنیم.

 


وی در پاسخ به اظهارنظر یک خبرنگار مبنی بر عدم آزادی بیان در کشور گفت: چه کسی و چه حرفی خواسته بزند که نتوانسته؟ امروز به بالاترین مقام رسمی کشور جسارت می کنند اما با سعه صدر برخورد می شود‌.

 

استاد دانشگاه تهران در پاسخ به کسانی که می گویند با ابزار کهنه نمی شود به جنگ با قدرت های رسانه ای رفت؛ توصیه کرد: کتاب صعود چهل ساله را فقط ورق بزنید؛ ما مقهور نظام سلطه نیستیم بلکه در نظم نوین جهانی او دست و پای خود را جمع می کند‌ زیرا داشته های قابل عرض و افتخار کم نداریم اما متعجبم چرا داشته های خود را عرضه نمی کنیم؟ لذا با هر قابلیت و ابزاری کلکم راع و کلکم مسئول باشیم.

 

وی اظهار کرد: انتقاد، سیاه نمایی و آتش زدن نیست زیرا اولین رکن انتقاد، خیرخواهی است.

 

دکتر رضوی درباره فیلترینگ هم اظهار کرد: فیلترینگ، پاسخ نیست بلکه فقط تأخرایجادکن است؛ باید بدانیم اقتضای زیست در محیطی که مال تو نیست و اقتضای بازی در زمین حریف چیست؟ باختن؟ مقهور شدن؟ خیر؛ ما برخی جاها نفوذ کردیم، گاهی به چالش کشیدیم.
 

کد خبر 1272638

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha