یک میلیون حج؛ برای کسی اتفاق افتاده؟/ زائران امام رضا علیه‌السلام بالاترین درجه و بهترین عطیه را دارند

امام جماعت مسجد امام حسین علیه السلام کرمان با بیان اینکه از جمله آثار زیارت امام رضا علیه‌السلام رفع گرفتاری و آمرزش گناهان است؛ گفت: زائران امام رضا علیه‌السلام بالاترین درجه و بهترین عطیه را دارند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان؛ حجت الاسلام مهدی دسترنج؛ به مناسبت ۲۳ ذیقعده، روز زیارتی امام رضاعلیه السلام گفت: حدیث هفته مسجد امام حسین علیه السلام را در موضوع زیارت قرار دادیم تا ان شاءالله هم زیارت ما ارزش بیشتری پیدا کند و هم قدر زیارت حضرت را بیشتر بدانیم.

 

زیارتی معادل هزار حج 

 

امام جماعت مسجد امام حسین علیه السلام خیابان والفجر با اشاره به حدیثی گفت: احمد بن محمد بن ابی نصر بزنطی می‌گوید در نوشته‌ی امام رضا علیه‌السلام خواندم «به شیعیانم ابلاغ کنید که زیارتم نزد خدا معادل هزار حج است» به امام جواد علیه‌السلام گفتم: هزار حج؟ فرمود: بله؛ به خدا قسم بلکه یک میلیون حج برای کسی‌ که او را زیارت کند در حالیکه حقش را شناخته باشد.

 

وی درباره ارزش یک حج بیان کرد: امام صادق عليه‌السلام فرمود وقتی پیامبر خدا صلی الله علیه و آله به حج خود پایان داد یک اعرابی ایشان را ملاقات کرد و گفت من به قصد حج خارج شدم اما مانعی برایم پیش آمد و به حج نرسیدم و من مرد ثروتمندی هستم بفرمایید چه مقدار انفاق کنم تا ثواب حج را ببرم؟ حضرت به کوه ابوقبیس اشاره کرد و فرمود: اگر به اندازه وزن این کوه طلا داشته باشی و در راه خدا انفاق کنی به آنچه حاجی به آن رسیده نمی‌رسی.

 

حجت الاسلام دسترنج خاطرنشان کرد: یک میلیون حج یعنی یک میلیون سال زنده باشی و هر سال توفیق حج داشته باشی و هر سال بتوانی اعمال حج را کامل انجام بدهی، آیا تا به حال برای کسی اتفاق افتاده است؟!

 

افضل از زیارت های دیگر

 

وی با بیان اینکه نقل شده علی بن مهزیار می‌گوید به امام جواد علیه‌السلام عرض کردم فدایت شوم آیا زیارت حضرت رضاعلیه السلام افضل است یا زیارت ابی عبدالله حسین بن علی؟ فرمود: زیارت پدرم افضل است بخاطر اینکه اباعبدالله را همه مردم زیارت می‌کنند اما پدرم را زیارت نمی‌کند مگر خواص از شیعه.

 

حجت الاسلام دسترنج توضیح داد: شیعه فرقه‌های زیادی دارد که فقط شیعه اثنی عشری بر حق است؛ این فرقه‌ها تا قبل از امام رضا است از امام رضا به بعد همه ۱۲ امامی هستند، هر کس ولایت و امامت امام رضا را پذیرفت تا امام آخر را می‌پذیرد یعنی شیعیان امام هشتم، دوازده امامی هستند لذا امام رضا در ادامه حدیث سلسلة الذهب که در نیشابور بیان کردند فرمود بشروطها و انا من شروطها.. شرط توحید من هستم.


 

زائران امام رضا علیه‌السلام بالاترین درجه و بهترین عطیه را دارند

 

وی به حدیثی از امام کاظم علیه السلام اشاره کرد «در روز قیامت بر عرش خدا چهار نفر از اولین (نوح، ابراهیم، موسی، عیسی علیهم‌السلام) و چهار نفر از آخرین (محمد، علی، حسن، حسین صلوات الله علیهم) قرار می‌گیرند سپس میدان گسترده می‌شود و کسانیکه قبور ائمه را زیارت کردند با ما می‌نشینند آگاه باشید بالاترین آنها از لحاظ درجه و نزدیکترین آنها از لحاظ عطیه کسانی هستند که قبر فرزندم علی را زیارت کرده‌اند و سپس با استناد به احادیث دیگر از جمله آثار زیارت امام رضا علیه‌السلام را رفع گرفتاری و آمرزش گناهان دانست.

 

مقام شهدای بدر

 

امام جماعت مسجد امام حسین علیه السلام افزود: امام کاظم علیه‌السلام فرمودند هر کس او را زیارت کند در حالی‌که تسلیم امر او و عارف به حق اوست نزد خداوند مثل شهدای بدر است.

 


آثار زیارت امام رضا علیه السلام

 

وی در این باره گفت: امام جواد علیه‌السلام فرمودند کسی‌که قبر پدرم را در طوس زیارت کند... خداوند برایش منبری در مقابل منبر رسول خدا و علی بنا می‌کند تا از حساب خلائق فارغ شود.

 

حجت الاسلام دسترنج همچنین شفاعت ائمه علیهم‌السلام، نجات از آتش، دست گیری امام، پاداش هفتاد شهید و.... را از دیگر آثار زیارت امام هشتم برشمرد و گفت: مهمترین مطلب در خصوص زیارت این است آنچه زیارت را معنادار می‌کند و به آن عمق می‌بخشد و تمام آثاری که برای زیارت گفته‌اند مبتنی بر این است که بدانیم حیات و ممات امام تفاوتی ندارد چون امام همیشه زنده است.

 

وی با بیان اینکه خداوند متعال در آیات ۱۶۹/آل عمران و ۱۵۴/بقره به این مطلب تصریح کرده است؛ اظهار کرد: در اذن دخول حرم ها می‌خوانیم «من می‌دانم فرستاده تو و جانشینان او زنده هایی هستند که نزد تو روزی داده می‌شوند، جایگاه مرا می‌بینند و سخن مرا می‌شنوند و سلام مرا پاسخ می‌دهند.»

 

معنای زیارت

 

امام جماعت مسجد امام حسین علیه السلام در خصوص این مهم گفت: زیارت یعنی حضور زائر نزد مزور؛ اگر خود را در محضر امام دیدیم و یافتیم زیارت کرده‌ایم؛ منظور از حضور،حضور حقیقی است نه حضور جسمی و فیزیکی و مادی؛ چه بسا فردی جسم او حاضر باشد اما حضور نداشته باشد و چه بسا فردی از نظر ظاهری فاصله زیادی داشته باشد اما حضور داشته باشد؛ معاویه کنار پیامبر اکرم صلوات الله علیه و آله بود اما از پیامبر دور بود اما اویس قرنی از پیامبر دور بود ولی کنار پیامبر بود.

 

 

وی ادامه داد: منظور از حضور، حضور نزد صاحب قبر است نه حضور نزد قبر؛ تصور خیلی‌ها این است که حتماً باید به ضریح برسند تا زیارت محقق شود در حالیکه امام، مزور ما است و قبر پناه ما و لذا در زیارت جامعه کبیره می‌خوانیم «زائر لکم عائذ بقبورکم» چه بسا افرادی به ضریح چسبیده باشند اما زائر نباشند و چه بسا افرادی کیلومترها با ضریح فاصله داشته باشند اما زائر باشند.

 

 

حجت الاسلام دسترنج افزود: در خیلی از روایات مربوط به زیارت قید «عارفاً بحقه» ذکر شده است یعنی اگر زیارت همراه با معرفت به حق امام باشد آن آثار مترتب می‌شود. حق امام،حق اطاعت و تسلیم است لذا خود امام رضا علیه‌السلام فرمود هر کس مرا زیارت کند در حالی‌که حق و طاعتی که خدا واجب کرده است می‌شناسد ... و امام کاظم علیه‌السلام فرمود هر کس او را زیارت کند در حالی‌که تسلیم امر اوست ...علت این‌که باید تسلیم امام بود و از او اطاعت کرد بخاطر دو ویژگی امام است؛ هم عالم است هم معصوم؛ همه چیز را می‌داند و مرتکب اشتباه نمی‌شود، پس دستورش قطعاً به مصلحت من است و پر واضح است هر کس از امام اطاعت کند اهل بهشت است، از آتش رهایی می‌یابد، گناه نمی‌کند و مورد شفاعت قرار می‌گیرد.

 

 

آداب زیارت

 

وی با اشاره به اینکه یقیناً زیارت با رعایت آداب آن اثر گذار است؛ طهارت، رعایت ادب در همه حالات و اخلاص را از جمله این آداب عنوان و بیان کرد: منظور از طهارت هم طهارت ظاهری است که همان غسل و وضو است و هم طهارت باطنی که پاک کردن قلب و وجود از گناهان است، لذا در روایات سفارش شده قبل از رفتن به حرم غسل کنید و وضو بگیرید و مهمتر اینکه استغفار کنید یعنی با توبه،گناهان خود را پاک کنید.

 

 

امام جماعت مسجد امام حسین علیه السلام با تأکید بر اینکه راه رفتن، وارد شدن، ایستادن، نشستن، حرف زدن و... همه باید با رعایت ادب باشد؛ اظهار کرد: برای همین سفارش کردند با طمأنینه قدم بردارید، دم در توقف کنید و اجازه بگیرید، زیارتنامه را شمرده و با توجه به معنای آن بخوانید،پای خود را دراز نکنید.

 

 

وی در پایان با تأکید بر اینکه در این روز که روز زیارتی مخصوص حضرت است از زیارت ایشان حتی از راه دور غافل نشویم؛ خاطرنشان کرد: هر کار و عبادتی بدون اخلاص بی ارزش و بی اثر است؛ زیارت را فقط و فقط برای خشنودی خداوند متعال باید انجام داد و از اهدافی همچون دیدن دیگران، تعریف دیگران، مشهور شدن نزد مردم و ... جداً پرهیز کرد.

کد خبر 1272639

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha