به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از ایثار واحد زنجان، عباس برزگر سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران استان زنجان به همراه معاون فرهنگی و جمعی از مسئولان با حجتالاسلام احمدی مدیرکل تبلیغات اسلامی استان زنجان در راستای تعامل و همکاری بیشتر و استفاده از ظرفیت این دستگاه در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت دیدار و گفتگو کردند.
سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران استان زنجان در این دیدار با اشاره به اینکه رویکرد جدید بنیاد شهید در مردمی کردن فعالیتهای فرهنگی و استفاده حداکثری از ظرفیتهای مردم نهاد وبرنامهریزی هدفمند و اثرگذار در بین جوانان است، اظهار کرد: کارهای فرهنگی و مردمی با رویکرد فرهنگسازی به ویژه در حوزه دانشآموزان با تاکید بر مسائل معرفتی و فرهنگی تاثیر بیشتری دارد.
وی همچنین به نقش حمایتی بنیاد شهید در هیئات مذهبی در خصوص ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت اشاره کرد و گفت: بازیگر اصلی در این خصوص مردم هستند و بنیاد شهید با تسهیلگری، راهبری، ارائه ایده و حمایت و هدایت طرحها و برنامهها به سمت مردمی بودن ایفای نقش میکند، مساجد و پایگاههای فرهنگی خواستگاه شهدای والامقام هستند و این اماکن نقش مهمی در ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت دارند.
برزگر با تاکید بر پررنگتر شدن نقش ائمه جماعات مساجد در معرفی شهدا و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در بین مردم، گفت: فعالیتهای مختلفی با همکاری هیئات مذهبی از قبیل معرفی شهدای منتسب به هیئات انجام شده و اجرای طرحی با عنوان «ناصر الحسین» در راستای معرفی شهدا به عنوان ادامه دهنده راه امام حسین(ع) یکی از این اقدامات به شمار میرود.
وی با تاکید بر لزوم استفاده از ظرفیت پایتخت شور و شعور حسینی و مردم شهیدپرور زنجان در راستای تبیین سیره شهدا افزود: در این جهت بهرهمندی از ظرفیت حسینیه شهدا در معرفی شهدا و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت با رویکرد مردمیسازی برنامهها میتواند نقش مهمی در این مسیر ایفا کند.
این مسئول در خصوص طرح «ناصر الحسین» بهویژه در ایام ماه محرم تاکید کرد: اجرای این طرح در مسیر پیادهروی اربعین، روضههای محلات با محوریت خانواده معظم شهدا و برنامههای هیئات مذهبی می تواند موثر واقع شود.
لزوم جهاد تبیین در حوزه ارائه سبک زندگی و سیره عملی شهدا به عموم مردم در قالب« دوست شهید»، تاکید بر عملیاتی کردن طرحهای جای مانده، ترویج سبک و سیره شهدای دانشآموز، بهرهمندی از تکنولوژی جدید از قبیل کد QR و لزوم ارائه لینک سیره شهدا در معابر و گلزار شهدا و استفاده از ظرفیت پیامآوران ایثار در هیئتهای مذهبی از دیگر مباحث مطرح شده توسط وی در این جلسه بود.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان زنجان نیز در این جلسه با تاکید بر لزوم افزایش گستره تبلیغ در حوزه ایثار و شهادت تا دورترین مناطق روستایی استان، اظهار کرد: ارتباط با دستگاههای مرتبط جهت خدمترسانی به والدین معزز شهدا و رفع مشکلات جامعه ایثارگری با استفاده از ظرفیت مساجد و فعالان فرهنگی افزایش یابد.
حجتالاسلام احمدی با اشاره به افزایش خدمات فرهنگی اجتماعی به خانواده شهدا، احیای یادواره شهدا و آبروی محله، گفت: بهرهمندی از ظرفیت کانونهای فرهنگی هنری، موسسات قرآنی، لزوم ارتباط در قالب کانون هیئات مذهبی ویژه فرزندان شهدای والامقام در جهت تعامل بیشتر با خانوادههای معظم شهدا و جمعآوری اسناد و آثار شهدا میتواند ارتباط با سیره شهدا را در بین مردم افزایش دهد.
محمدکاظم سلامت نیز در این جلسه با اشاره به اقدامات فرهنگی این بنیاد در راستای ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت اظهار کرد: در قالب دستورالعمل جمعآوری و مستندسازی اسناد و آثار مکتوب فرهنگی شهدا و ایثارگران بیش از 150 هزار اثر از اسناد و آثار شهدا و 30 هزار اثر از جانبازان معزز شامل وصیتنامه، مناجاتنامه، عکس، زندگینامه، یادداشت، شعر، نامههای مرتبط و ... جمعآوری، اسکن، کدگذاری و نمایهگذاری شده است و در سامانه جامع اسناد افتخار به صورت اینترانتی بارگذاری شده است که پس از پایش اطلاعات در بستر اینترنت در معرض دید عموم جامعه قرار خواهد گرفت.
وی در خصوص ثبت طرح خاطره نگاری و تاریخ شفاهی جامعه ایثاگری تصریح کرد: ثبت خاطرات جامعه ایثارگری با اولویت والدین معزز شهدا از چندین سال قبل آغاز شده و حدود 1250 نفر از والدین که 90 درصد والدین شهدای در قید حیات را شامل می شود خاطره نگاری شدهاند.
معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران استان زنجان ادامه داد: در فاز اول 500 قطعه کلیپ از این خاطرات استخراج، تدوین و زیرنویس فارسی شده با عنوان «یادگاران» جهت پخش به صدا و سیما تحویل داده شده که هر روز قبل از اذان از صدا و سیمای استان پخش میشود.
وی با بیان اینکه حدود 50 درصد به تعداد 360 نفر از همسران شهدا نیز خاطرهنگاری شدهاند، یادآور شد: مابقی همسران شهدا در سال جاری خاطرهنگاری خواهد شد و حدود 125 نفر از جانبازان بالای 50 درصد نیز خاطره نگاری شدهاند که در سال جاری مقرر شده آزادگان و جانبازان بالای 25 درصد تحت پوشش این طرح قرار بگیرند.
سلامت افزود: تلاش میشود در سال جاری خاطرات و تاریخ شفاهی 1000 نفر از جامعه ایثارگری را ثبت و ضبط شود و به تدریج پس از تدوین در قالبهای مختلف فیلم، کلیپ، موشنگرافیک، کتاب و... در سایتها و فضای مجازی بارگذاری و منتشر شود.
وی در خصوص اقدامات بخش گروه هنری و نمایشی، گفت: در سال گذشته یک قطعه موسیقی با خوانندگی فرزند معزز شهید جناب اقای علیرضا نوری با عنوان «ایران من سلام» تولید شد و 7 قطعه نماهنگ با مضامین ایثار و شهادت تولید شده است.
معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران استان زنجان ادامه داد: سال گذشته نیز یک مورد فیلم انیمیشنی با عنوان «درون یک چارچوب» با مشارکت بنیاد شهید استان و حوزه هنری ساخته شده که در چهارمین جشنواره فیلم ایثار بهترین مقام کارگردانی فیلم کوتاه پویانمایی را کسب کرد.
وی خاطرنشان کرد: فیلم های مستندی از شهیدان والامقام مدافع حرم شهید داود مرادخانی، رحمان بهرامی، توسط بنیاد تولید شده و در تولید فیلمهای مستند داستانی سرلشکر خلبان شهید علیمحمد سلیمانی، شهید روحانی شهیدمحمدباقر ناسوتی، فیلم مستند استانی جانباز 70 درصد خلبان سرلشکر واعظی با مشارکت بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس ساخته شده است.
سلامت تصریح کرد: در سال جدید نیز قرار هست در قالبهای مختلف فیلم از جمله تله فیلم، موشن گرافیک، نماهنگ، فیلم مستند و ... برنامه هایی با محوریت ایثار و شهادت تولید شود که فراخوان و پوستر دریافت طرح و فیلم نامه در ادریبهشت ماه داده شده و هنرمندان تا 25 خرداد مهلت دارند که طرحهای خود را به بنیاد برای بررسی و ارزیابی تحویل دهند.
نظر شما