به گزارش خبرگزاری شبستان از استان مرکزی، آئین رونمایی از کاتالیست ساخت ایران امروز چهارشنبه (24 خرداد) با حضور مدیر عامل شرکت پالایش نفت امام خمینی(ره)، شاه علی مدیر عامل شرکت شیمیایی بهداشت ، فرماندار شازند و جمعی از مسئولان استانی و شهرستانی در شرکت پالایش نفت امام خمینی (ره) شازند، اولین پالایشگاه عصر انقلاب افتتاح شد.
مهندس مجید رجبی، در این آیین با اشاره به اینکه واحد RFCC با ظرفیت 94 هزار و 370 بشکه در روز به منظور تولید بنزین، گاز مایع و دیزل سبک طراحی و ساخته شده است، گفت: در این واحد از از فرایند شکست کاتالیستی بستر سیال استفاده شده در حال حاضر بزرگترین واحد پالایشگاهی شکست کاتالیست بستر سیال در کشور می باشد.
مدیر عامل شرکت پالایش نفت امام خمینی (ره) با اشاره به اینکه این واحد به منظور تولید حداکثر بنزین طراحی شده به طوری که قادر به تولید ۸ میلیون لیتر بنزین با عدد اکتان بالا می باشد، افزود: این بنزین به عنوان بنزین با استاندارد یورو ۴ پس از تصفیه هیدروژنی در واحد CGHبه بازار عرضه می شود.
وی خاطر نشان کرد: واحد RFCC یکی از مهمترین و پیجیده ترین واحدهای عملیاتی شرکت پالایش نفت امام خمینی (ره) می باشد که
مهمترين محصول این واحد بنزین، گاز، گاز مایع و پروپیلن محصولات فرعی این واحد می باشند.
رجبی خاطر نشان کرد: یکی از گلوگاه های اصلی این واحد تامین کاتالیست آن بوده است که اعمال تحریم های ظالمانه علیه کشور تداوم و حفظ تولید را با چالش ها و موانع جدی روبرو می ساخت و از این رو مدیریت شرکت با هدف گره گشایی از این مهم و استقلال کشور در زمینه تولید این نوع کاتالیست، برنامه ای جدی ترسیم و با میدان دادن به شرکت های بومی و دانش بنیان، این کاتالیست را بومی سازی کرده، با افزودن برگ زرین دیگری بر کارنامه افتخارات صنعت عظیم نفت کشور، اثر تحریم را بر این واحد استراتژیک خنثی ساخت.
رجبی با بیان اینکه در گذشته این کاتالیست از خارج و کشورهای چین، آلمان و روسیه تامین می شد، افزود: این امر علاوه بر اینکه خروج ارز از کشور را به همراه داشت، وقت و انرژی بسیاری از متخصصان و مدیران این شرکت مصرف تامین این نیاز می شد.
مدیر عامل شرکت پالایش نفت امام خمینی (ره) شازند با بیان اینکه این شرکت یکی از پیشگامان تهیه کاتالیست بوده و این اقدام گام بزرگی در راستای خودکفایی و خروج از وابستگی به شرکتهای خارجی بوده است افزود: علاوه بر این صرفه جوی ارزی بالای و اشتغال ۸۰۰ نفر را به همراه داشته است.
وی بیان کرد: این کاتالیست بومی سازی شده در مقایسه با مشابه خارجی از استاندارد و کیفیت و رقابت پذیری بالایی برخوردار است.
وی ادامه داد: در صورت عدم بومی سازی کاتالیست ریسک تهیه آن از خارج از کشور بسیار بالا بوده و مشکلات فراوانی را در پی داشت و عدم تهیه به موقع این کاتالیست میتوانست کاهش تولید روزانه ۸ میلیون لیتر بنزین، ۱۵۰۰ تن گاز مایع و ۵۰۰ تن پروپیلن را به همراه داشته باشد.
در ادامه این جلسه یوسفی ابراهیمی نیز به ارائه گزارشی از فعالیت های انجام شده پرداخت و گفت : ساخت کاتالیست داخل ۲۷ میلیون یورو جلوگیری از خروج ارز و ۷ میلیون یورو ارز آوری و صرفه جویی برای کشور داشته است.
مدیر مالی شرکت پالایش نفت امام خمینی (ره) افزود: شرکت پالایش نفت امام خمینی سودآورترین شرکت پالایشی کشور است و در سال۱۴۰۱، ۲۵۳ هزار میلیارد تومان فروش محصولات این شرکت بوده که ۳۶ هزار میلیارد تومان سود داشته که در نهایت ۳۰ هزار میلیارد تومان سود بعد از کسر مالیات بوده است.
نظر شما