به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست خبری اجرای " در هوای بی چگونگی" عصر امروز چهارشنبه ۲۳ خرداد با حضور علی قمصری، سهراب پورناظری، رضا موسوی و رضا امامی نماینده داریا همراه در مجموعه فرهنگی و هنری کاخ سعد اباد برگزار شد .
در ابتدای این نشست "رضا امامی" نماینده داریا همراه گفت: قطعا در داریا با پروژه های خاص همراه هنرمندان هستیم. افتخار داشتیم که در کنار فعالیتهای خود اثر خوبی به جا بگذاریم؛ این کنسرت هم پروژه ای است که بعد از سالها این دو هنرمند را در کنار هم داشته باشیم.
"علی قمصری" نوازنده تار و آهنگساز درباره همکاری خود با سهراب پورناظری در " در هوای بی چگونگی" توضیح داد: من و سهراب 15 سال قبل به شکل مداوم با هم کار می کردیم و فعالیت هایی داشتیم که با اقبال مواجه می شد، همچنین با هنرمندانی چون همایون شجریان و محمد معتمدی کار کردیم اما 15 سال به خاطر اختلاف نظر از هم دور بودیم. برای از بین رفتن اختلاف نظرها با خودم گفتم اگر بخواهم تغییری ایجاد کنم باید از صنف خودم شروع کنم، پس باید موسیقی دانان در کنار هم باشند.
وی با بیان اینکه در موسیقی ملی خلا حس می کنیم و خیلی از هنرمندان کار نمی کنند، گفت: خیلی خوشحال هستم که این اتفاق متمر کز بر موسیقی دستگاهی و بداهه است؛ چیزی که خوشحالم می کند این است که فکر من و سهراب یکی شده است و این درهم تنیدگی در موسیقی ما اتفاق افتاده است چون ما در سنی کار می کنیم که می توانیم مفید باشیم؛ هم قسم میشویم که کاری را انجام دهیم و هدفمان این است که برای کشور مفید باشیم.
در تکمیل صحبت های علی قمصری سهراب پورناظری نیز گفت: در فضای کنونی ایران هیچ چیز مهم تر از آشتی نیست، یک روز پدرم گفت شما حتما سرزمین را آباد می کنید چون هنوز نتوانسته اید خود را آباد کنید ما سعی کردیم از خودمان شروع کنیم این از خود گذشتگی بود که برای من وعلی وجود داشت ، بخشی از بار موسیقی دستگاهی بر دوش من و قمصری است اگر ادامه دهیم درسی برای نسل های بعد از ما است.
این نوازنده اظهار کرد: امیدوارم این کنسرت شروع خوبی برای موسیقی ایرانی باشد؛ موسیقی دانانی داشتیم که در سال های گذشته خوب فعالیت میکردند اما الان چیزی از آن چراغ نمانده است.
سهراب پورناظری درباره جزییات کنسرت " در هوای بی چگونگی" توضیح داد: این کنسرت در سه بخش است بخش اول دو نوازی ستار که فضای بداهه سپس دو نوازی دیوان که تصنیفی اجرا می کنیم و با هم، هم کلام می شویم، البته نوازندگان دیگر هم با ما همراه می شوند. و سازهای دیگری خواهیم داشت،تار، کمانچه، عود، چنگ وپرفورمنس به پایان می رسد.
این آهنگساز با اشاره به اینکه نباید فعالیت های موسیقیایی تعطیل شود، گفت: حوادثی در سرزمین ما شکل گرفت باعث شد اندوهی در دل تک تک انسانها به وجود بیاید ولی کاری که ما انجام می دهیم از جنس راهگشایی بوده، شما تصور کنید هیچکس کنسرت ندهد قطعا دودش به چشم سرزمین است ما باید این سفره را پهن تر کنیم و عرصه را به هیچ وجه نباید خالی کرد این جنس موسیقی همیشه باید باشد.
سهراب پورناظری با بیان اینکه موسیقی تنبور و کردی در خون من جاری است، یادآور شد: علی پروژه ای به اسم تار ایرانی را با دست خالی انجام داد وشهر به شهر رفت به همین دلیل با موسیقی ایرانی پیوند پیدا کرد.
سهراب پورناظری درباره اجرای کنسرت در کاخ سعدآباد هنزمان با کنسرت علی رضا قربانی گفت: هیچ رقابتی نیست من از سال ۸۶ با پدر در سعداباد به اجرا رفتم پروژه سی و سیصد را در اینجا اجرا کردم و اینجا حق اب و گل داریم و من بسیار خوشحالم برای آقای قربانی وقتی بازار موسیقی پر رونق باشد برای همه هنرمندان خوب است؛، کاخ سعد اباد بهترین فضا برای اجرای ماست کاخ عطار مکان دنجی برای این اجراست، این کتسرت بی کلام نیست قطعاتی را من و علی جان می خوانیم ولی کنسرت ساز محور است.
علی قمصری با اشاره به چالش هایی که در سفر تار ایرانی با ان مواجه بوده است، گفت: من در این پروژه با چالش های مواجه شدم و با دست خالی کار را جلو بردم و معتقدم در هر شرایطی باید رسالت خود را به جا بیاوریم و اصلا در بند سود جویی ها نیستم. ما شرایط دشواری را پیش رو داشتیم که پای مان را به روی صحنه نرساند اما سعی میکنیم در قبال مردم مسئول باشیم وبرای مردم کار کنیم امیدوارم این مسیر را ادامه دهیم وسربلند باشیم وتعادل خود را حفظ کنیم.
این نوازنده اظهار کرد : درباره موسیقی مقامی هم از سهراب جان دارم یاد می گیرم و بسیار فضای جذابی دارد دو نوع موسیقی آکادمیک داریم یکی موسیقی کلاسیک ایرانی و دیگری هم موسیقی مقامی کردستان که باید در دانشگاه ها تدریس شود.
علی قمصری با اشاره به حضور نوازندگان خانم بر روی صحنه توضیح داد: با سهراب ارکستری مستقل در شهرستان ها تشکیل دادیم، نوازندگان خانم و آقا در شهرستانها آنقدر از این برنامه استقبال کردند و پس از ان یکی از کار هایی که انجام دادیم این موضوع بود که در تمام شهرها بدون تبعیص جنسی پروژه موسیقیایی را به روی صحنه ببریم.
پورناظری تصریح کرد: باید شرایط کار بانوان را فراهم کرد و باید عرصه را باز کرد تا راه نسل های بعد هموار شود این کنسرت نماینده انسان هایی است که نماینده این سرزمین هستند و افراطی گری در آن راه ندارد.
او درباره عنوان کنسرت گفت: عنوان این کار از یکی از نثرهای بایزید بسطامی می اید در هوای بی چگونگی می پریدم فرازهایی از متن های کهن را در این کنسرت اجرا می کنیم.
رضا امامی درباره نرخ بلیت های این کنسرت گفت: بلیت این کنسرت از صدهزار تا چهارصد و پنجاه هزار تومان قیمت گذاری شده است که افرادی با هر سطح مالی بتوانند در آن شرکت کنند.
رضا موسوی نیز درباره دکور این اجرا و نورپرداری و صدا و اجرا در بنای تاریخی و آسیبی که صدا ممکن است به بنا وارد کند، توضیح داد: درباره دکور و نور یکسری مشکلات داشتیم در اینجا امکاناتی که در سالن بوده است را ندارد سعی کردیم این مشکل را حل کنیم طراحی صحنه این اجرا کاربردی است و می تواند برای همه اجراها مناسب باشد با همه محدودیت های سعی کردیم کاری باشد که با فرم نزدیک باشد تا محتوا تلاش کردیم دکور با تاثیرگذاری موسیقی همراه باشد، اجرا در بناهای تاریخی دغذعه من هم بوده و اسپیکرها به سمتی گذاشته شده که رو به بناها نباشد .
سهراب پورناظری هم درباره اجرا در بنای تاریخی و آسیبی که ممکن است صدا به بنا وارد کند، گفت: ما دغدعه اثار تاریخی و کهن و باستانی را داریم ولی باید مردم را به این بناها بکشانیم بواسطه اجرای تئاترها و کنسرت ها این بناها را به مردم بشناسیم، اجرای کنسرت در مکان های تاریخی موجب شناسایی این آثار می شود .
نظر شما