همه چیز درباره چهلمین رییس جمهور آمریکا در کتاب «رونالد ریگان»

کتاب «رونالد ریگان» نوشته دیوید برن با ترجمه سعید کلانی با نگاهی به آراء و اندیشه سیاسی رئیس‌جمهور اسبق آمریکا در فصولی چون ریشه های مذهبی، از لیبرال تا محافظه کار، پرورش آزادی در خانه، شناختن ریگان، ریگان و برابری، میراث فکری ریگان منتشر شد.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، کتاب «رونالد ریگان» با نگاهی به آراء و اندیشه سیاسی رئیس‌جمهور اسبق ایالات متحده به قلم دیوید برن با ترجمه سعید کلانی در 264 صفحه به بهای 150 هزار تومان از سوی نشر ثالث روانه بازار نشر شد. ریشه های مذهبی، از لیبرال تا محافظه کار، پرورش آزادی در خانه، شناختن ریگان، ریگان و برابری، ریگان: احمق دوست داشتنی؛ ریگان چه می دانست؟، نگاهی اخلاقی به جنگ سرد، ترویج آزادی در خارج از کشور، آیا عقاید ریگان مهمند؟، میراث فکری ریگان، زیر سایه ریگان، پرده اول دموکراتیک: بیل کلینتون، جرج دبلیو بوش و جنگ در عراق: خیانت یا استمرار؟، پرده دوم دموکراتیک: باراک اوباما فهرست مطالب این کتاب را تشکیل می دهد.

 

 

در معرفی کتاب رونالد ریگان آمده است: «شاید بتوان بنیان اندیشه و شخصیت رونالد ریگان را در این جمله خلاصه نمود که او به رغم گرایشهای مذهبی و باورش به اراده مطلق، به «آزادی اراده» معتقد بود. او از ،نوجوانی حاضر جوابی و قوه تخیل بی بدیلی داشت و همین او را ابتدا به سوی گویندگی و سپس به دنیای سینما سوق داد. بعدها همین بداهه گویی و فن بیانش او را در حوزه سیاست نیز موفق نمود. بسیاری از محافظه کارها او را همچون یک نیمه خدا میدیدند و همین برداشت از ریگان به عنوان ناجی به او در تبدیل شدن به جنگجوی محبوب جنگ سرد در برابر کمونیسم کمک کرد؛ جنگ سرد زورآزمایی عظیمی بود، جنگی مقدس بین خیر و شر که سرنوشت بشریت را تعیین میکرد و ریگان در تعیین این سرنوشت نقش اقدامات دیگری از قبیل بازسازی اقتصاد آمریکا، حل مشکلات مالیاتی و از همه مهمتر احیای خوشبینی آمریکایی، مواردی اند که در کارنامه سیاسی او همچنان میدرخشند با این که تفسیر دوران ریاست جمهوری ریگان از نقطه نظر سیاست داخلی اغلب به سمت جنگ بین جناحهای چپ و راست آمریکا کشیده میشود وی چنان تأثیری بر سیاست کشور داشته که حتی مخالفانش نیز تغییری در بسیاری از اقدامات ماندگار او ایجاد نکرده اند. شکی نیست که ریگان سایه بلندی دارد و امروز محافظه کارهای آمریکایی میراث دار ریگان هستند و تأثیر او از حزب جمهوری خواه نیز فراتر رفته است. هرچند غالبا ریگان را سیاستمداری ناپخته فاقد اندیشه سیاسی معرفی میکنند این کتاب بر آن است که باید او را متفکری سیاسی در نظر گرفت و آرا و عقایدش را عمیق و به دقت بررسی کرد.»
 

 

در مقدمه این کتاب می خوانیم: «لو کانن، هنرپیشه، فیلمنامه نویس و کمدین آمریکایی در کتابش درباره رونالد ریگان، اور را "رادنی دنجر فیلد" عقاید می نامد. کانن می نویسد حتی محافظه کارها به ندرت ریگان را به عنوان مرد اندیشه و عقیده قبول دارند برای مثال کتاب "قفسه کتب محافظه کارها" به بررسی عقاید پت بیوکنن و ویتاکر چمبرز پرداخته اما ریگان را قلم گرفته است. جرج نش، در کتابش با عنوان "جنبش فکری محافظه کار در آمریکا از 1945 به بعد" می نویسد: این کتاب درباره روشنفکران محافظه کار و افرادی که اهل مطالعه، تفکر و اندیشه بودند؛ آنهایی که اندیشه تولید کردند؛ اندیشمندان و روزنامه نگارها است. نش در ادامه می گوید که او درباره مردانی مانند رونالد ریگان که صرفا فعال سیاسی هستند تحقیق نمی کند. لیبرال ها هیچ تمایلی ندارند که هرگونه فعالیت فکری را به ریگاه نسبت دهند.»

 

 

 در بخشی از این کتاب آمده است: «ریگان مورخان را گیج می کند حتی کسانی که خیلی خوب ریگان را می شناختند اغلب او را یک معما توصیف می کنند. وقتی رییس جمهور بود اجازه داد یکبار زندگینامه اش نوشته شود و آن زندگینامه به یکی از بحث برانگیزترین زندگینامه های قرن بیستم تبدیل شد چون نویسنده کتاب، ادموند موریس برای واکاوی شخصیت او سراغ شخصیت های داستانی رفت. موریس، ریگان را یکی از عجیب ترین انسان هایی که تاکنون زیسته اند نامید. حتی بسیاری از دوستان نزدیک و اعضای خانواده ریگان اعتراف می کنند که هرگز واقعا نتوانسته اند مردی را که چهلمین رییس جمهور ایالات متحد شد بشناسند. زندگینامه نویس ها سعی کردند تا اندکی شخصیت پیچیده ریگان را برای مردم روشن کنند اما به موفقیت چندانی دست نیافتند. شاید دلیلش این باشد که آنها از روش های متعارف برای شناخت یک مرد نامتعارف استفاده کرده بودند. جرالد فورد، رییس جمهور سابق گفته بود ریگان یکی از اندک رهبرانی بود که به نظر او سخنرانی هایش بیشتر از مکالمات خصوصی اش با دیگران باعث می شدند تا شخصیتش شناخته شود.»

 

 

کد خبر 1273362

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha