استقرار ۲ تا سه بالگرد اورژانس در ایام اربعین در خوزستان

میعادفر از خرید ۶۰۰ دستگاه آمبولانس برای پایگاه‌های اورژانس کشور خبر داد و گفت: امسال مناقصه خرید این دستگاه‌ها برگزار و اکنون نیز مراحل تامین ارز در حال انجام است که پس از تامین، شرکت طرف قرارداد از مهرماه آمبولانس ها را در اختیار ما قرار خواهد داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان خوزستان، جعفر میعادفر امروز (یکشنبه ۲۸ خردادماه) در حاشیه بازدید از ظرفیت‌های دانشگاه علوم پزشکی آبادان، در جمع خبرنگاران، بازسازی آمبولانس های سازمان اورژانس را عامل هدر رفت بیت المال دانست و اظهار کرد: طی دو سال گذشته برای بازسازی آمبولانس های موجود هزینه های بسیاری را انجام دادیم و اکنون نیز به این نتیجه رسیدیم که دیگر آنها ارزش بازسازی را ندارند.

 

رئیس سازمان اورژانس کشور افزود: در این راستا امسال مناقصه خرید حدود ۶۰۰ دستگاه آمبولانس برگزار شد و اکنون نیز مراحل تامین ارز آن در حال انجام است، ضمن اینکه اعتبارات ریالی خرید این دستگاه‌ها وجود دارد و اگر تامین ارز انجام شود، شرکت طرف قرارداد از مهرماه آمبولانس ها را در اختیار ما قرار خواهد داد.

 

 وی تصریح کرد: این آمبولانس‌ها نیز براساس اولویت و نیاز بین دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور تقسیم خواهند شد.

 

میعادفر از پیش بینی تخصیص اعتبار ۳۰ هزار میلیارد ریالی توسط دولت و مجلس در سال جاری برای خرید آمبولانس خبر داد و یاد آور شد: چنانچه بخشی از این اعتبار تخصیص داده شده تحقق پیدا کند در نیمه اول سال جاری مجدد مناقصه بعدی را برگزار خواهیم کرد تا بتوانیم حدود یک هزار تا یک هزار و ۵۰۰ دستگاه آمبولانس را تا سال آینده به ناوگان اورژانس کشور اضافه کنیم و مشکلات فرسودگی آنها نیز مقداری کاهش پیدا کند.

 

وی بیان کرد: این روند را دنبال خواهیم کرد تا در سال آینده نیز این بودجه استمرار داشته باشد چرا که اگر ما طی دو سال بتوانیم در ۲ مرحله هر بار یک هزار و ۵۰۰ دستگاه آمبولانس را خریداری و به ناوگان اورژانس اضافه کنیم، سه هزار دستگاه فرسوده نیز از رده خارج خواهند شد.

 

رئیس سازمان اورژانس کشور، ادامه داد: اگر این روند را دنبال کنیم در سال های بعد نیز سالی حدود پانصد دستگاه آمبولانس می‌تواند نیاز ما را در کشور برآورده کند.

 

وی اولویت اول سازمان اورژانس کشور را خرید آمبولانس و موتورلانس عنوان کرد و بیان داشت: هر دانشگاه علوم پزشکی حداقل یک دستگاه اتوبوس لانس را داراست و می تواند مشکلاتش را برطرف کند، ضمن اینکه در اربعین حسینی هم از تمام ظرفیت استان‌ها استفاده خواهیم کرد و اتوبوس‌لانس‌ها را به مرزهای ۶گانه از جمله مرز بین المللی شلمچه اعزام می‌کنیم تا در اختیار دانشگاه علوم پزشکی آبادان قرار گیرند و به آنها کمک کنند.

 

میعادفر از برنامه ریزی برای خرید ۳۰۰ دستگاه موتورلانس برای سازمان اورژانس کشور خبر داد و عنوان کرد: این موتورلانس ها را به شهرهای پر ترافیک و شهرهایی که بافت فرسوده دارند و آمبولانس نمی‌تواند از برخی معابر آنها عبور کند اختصاص خواهیم داد و آنها را نیز تقویت می‌کنیم تا این مشکل هم برطرف شود. 

 

وی به کمبود پایگاه‌های اورژانس در سطح کشور و استان خوزستان اشاره کرد و اذعان داشت: متاسفانه در برنامه ششم توسعه ما با کمبود یک هزار و ۴۰۰ پایگاه مواجه هستیم.

 

رئیس سازمان اورژانس کشور، کمبود نیروی انسانی، آمبولانس و فضای فیزیکی را عامل عقب ماندگی در برنامه ششم توسعه به منظور ایجاد پایگاه اورژانس برشمرد و خاطر نشان کرد: این سه مورد مشکل اساسی ما در این زمینه است که همه آنها نیاز به اعتبارات دارند، چنانچه دولت و مجلس منابع مورد نیاز مالی را تامین کنند این آمادگی را داریم تا پایگاه‌های پیش بینی شده را احداث کنیم ضمن اینکه بخشی از آنها در استان خوزستانی وجود دارند که دارای پنج دانشگاه علوم پزشکی است و بر این اساس می توانیم کمبودهای موجود را مرتفع کنیم.

 

وی نبود زیرساخت‌های مناسب و تحریم ها را عامل عدم استقرار پایگاه هوایی در منطقه آزاد اروند دانست و گفت: متاسفانه ظرفیت ایجاد اورژانس هوایی در این منطقه وجود ندارد ضمن اینکه این امکانات در استان خوزستان وجود دارد و بر اساس پروتکل ها هر بالگرد در شعاع ۱۵۰ کیلومتری می تواند خدمات ارائه دهد.

 

میعادفر ادامه داد: اورژانس هوایی در اهواز، بخش شرقی بهبهان، بخش شمالی دزفول و یک پایگاه دیگر هم در مسجد سلیمان مستقر است که می توانیم از ظرفیت آنها استفاده کنیم و این منطقه را پوشش دهیم.

 

وی با بیان اینکه ایجاد اورژانس هوایی سختی ها و چالش هایی را به همراه دارد، ابراز کرد: وجود اورژانس هوایی در بعضی موارد خیلی کمک کننده است اما اگر بتوانیم اورژانس زمینی را توسعه دهیم و تقویت کنیم هم می‌توانیم ماموریت‌ها و خدمات بیشتری را انجام دهیم، ضمن اینکه اکنون ما در تحریم هستیم و تامین قطعات بالگرد بسیار کار سختی است و خیلی وقت ها بعضی از پایگاه‌های ما بخاطر یک قطعه خیلی کوچک شاید حدود ۲ الی سه ماه تعطیل باشد و نتواند خدمات‌رسانی کند و به همین علت اکنون ظرفیت ایجاد پایگاه هوایی اورژانس در منطقه آزاد اروند وجود ندارد.

 

رئیس سازمان اورژانس کشور، بیان کرد: چنانچه تحریم ها برداشته شوند و فضایی هم باز شود که ما بتوانیم این کار را انجام دهیم قطعا این مهم را در این منطقه عملیاتی خواهیم کرد.

 

میعادفر همچنین از استقرار ۲ الی سه بالگرد سایر استان‌های کشور در خوزستان به منظور خدمات رسانی به زائران اربعین حسینی خبر داد و اذعان داشت: سازمان اورژانس کشور هر سال با تمام امکانات و ظرفیت‌های خود در این زمینه کمک کرده‌، چراکه اربعین داستانی دیگر است و ما در سنوات گذشته هم حضور پیدا کردیم و این را نشان دادیم و امسال هم با تمام قوا کمک خواهیم کرد.

کد خبر 1273553

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha