به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست آزمون نوازندگی ارکستر سمفونیک ظهر امروز یکشنبه 28 خرداد با حضور هادی آرزم و سید محمد میرزمانی اعضای شورای هنری ارکستر سمفونیک تهران در تالار وحدت برگزار شد.
در این نشست «هادی آرزم»، مدرس ، نوازنده و عضو شورای هنری ارکستر سمفونیک تهران گفت: بر اساس آنچه در همه ارکسترهای سمفونیک برقرار است آزمون های ادواری هر چند سال یک بار برای ارتقای سطح نوازندگان و هم جذب نوازندگان جدید برگزار می شود قرار بر این بود این آزمون بهمن و اسفند ماه سال گذشته برگزار شود که به یکم و دوم تیرماه امسال موکول شد.
هادی آرزم اظهار کرد: آزمون نوازندگی برگزار می شود و ما نهایت تلاش را برای رعایت جوانب عدالت بین نوازندگان انجام می دهیم به گونه ای که کیفیت آزمون در حد بالا و مورد قبول شرکت کنندگان باشد.
هادی آرزم درباره کیفیت کار نوازندگان ارکستر سمفونیک گفت: اگر بخواهیم کیفیت کار ارکستر سمفونیک تهران را با ارکسترهای ممالک پیشرفته بسنجیم قیاس مع الفارغ است. ما اکنون در حوزه تدریس با مشکلاتی رو به رو هستیم که همین موضوع مقایسه سطح نوازندگی هنرمندان ما را با سطوح جهانی غیر ممکن میکند. این معضلی است که باید به آن رسیدگی شود و بنده و جناب میرزمانی بارها متذکر شدیم و به آن تاکید داریم. برخی از نوازندگان ما نوازندگان با سابقه ای هستند که برخی از آنها از قبل از انقلاب در ارکستر بودند و بازنشسته شدند و قانون آنها را از نوازندگی محروم کرده است، مسئله قانونی است که دچار اشکال شده است.
عضو شورای هنری ارکستر سمفونیک تهران خاطر نشان کرد: برخی از کمبودهای آموزشی را نوازندگان ارکستر متحمل شدند؛ اینها علی رغم مشکلاتی که داشتند با رهبرهای مهمان اجراهایی داشتند که اگر ارزیابی درستی داشته باشیم می بینیم خیلی تفاوتی با اجرای ارکستر سمفونیک دیگر کشورها ندارد. بچه های ما خیلی با استعداد و توانمند هستند، این مشکل به تعداد ارکستر سمفونیک ها در کشور هم بر می گردد ارکسترهای ما دچار معضلاتی شدند و برخی از بچه ها بیکار شدند، باید بگویم باید یک نگاه بنیادی به هویت موسیقی شود؛ در حال حاضر تنها بنیاد رودکی است که هم در صدد جذب نوازنده است و هم می خواهد توانمندی نوازندگان را بالا ببرد.
هادی آرزم در پاسخ به این سئوال که آیا برگزاری آزمون به دلیل خداحافظی نوازندگان ارکستر سمفونیک تهران صورت گرفته یا دلیل دیگری دارد، گفت: ما در حوزه سازهای برنجی نوازنده کم داریم بنابراین بخش مهمی از این ماجرای آزمون نوازندگی به همین جهت است. البته بازنشسته کردن اجباری تعدادی از نوازندگان با سابقه که به لحاظ سنی شرایط استخدام ندارند هم معضل دیگری بود که باعث شد که ما در حوزه آزمون نوازندگی اقدامات لازم را انجام دهیم.
عضو شورای هنری ارکستر سمفونیک تهران درباره پایان کار آقای حیدریان از رهبری ارکستر سمفونیک تهران و انتخاب رهبر جدید توضیح داد: آقای نصیر حیدریان به عنوان ارکستر سمفونیک تهران قراردادشان پایان اسفند به اتمام رسید، هنوز تصمیم جدی برای رهبری ارکستر گرفته نشده است. این ارکستر اگر رهبر دایم همداشته باشد، رهبرهای مهمانی ها دعوت می شوند، در سال گذشته ما سه رهبر مهمان داشتیم که دعوت شدند.
هادی آرزم درباره نحوه برگزاری آزمون نوازندگی ارکستر سمفونیک تهران گفت: برگزاری آزمون نوازندگی به صورت گروهی است، هر گروه اساتید و هیات ژوری خاص خود را دارد. آقای سهرابی گروه بندی کردند که هر گروه با کدام هیئت ژوری و کدام رپرتوارها از آنها آزمون گرفته شود؛ 90 درصد مفاد آزمون انتخاب و به نوازندگان اعلام شده است.
عضو شورای هنری ارکستر سمفونیک تهران درباره بودجه ارکستر سمفونیک تهران گفت: بودجه ارکستر سمفونیک تهران بر اساس اسناد دولتی یک رقمی تعیین می شود و بر اساس مسایل اقتصادی جامعه این رقم جوابگو نیست اما در این بودجه نسبت به پرداخت های ارکستر ملاحظات خوبی برای نوازندگان شده است اما پاسخگوی نیازهای آنها نیست.
نظر شما