لزوم فرهنگ سازی در بحث ازدواج و تشکیل خانواده

اسدزاده با بیان اینکه امنیت خانواده ها در قبال نگاهی آگاهانه و هدفمند در اولین لحظات شروع زندگی است، گفت: باورمندی مردم و تغییر نگاه خانواده ها به سمت اینکه ازدواج یک ضرورت است و در بحث ازدواج و خانواده به جد نیازمند فرهنگ سازی هستیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی، فرشته اسدزاده-مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری خراسان جنوبی- صبح امروز (۳۰ خرداد) در برنامه صبحانه شبکه خاوران اظهار داشت: برنامه ریزی ها در سطح خراسان جنوبی به تبع کشور طی هفته ازدواج، استراتژیک است.

 

وی در ادامه گفت: تمام تلاش خود را می کنیم که برنامه کوتاه مدت مقطعی نداشته باشیم و روندی را پایه گذاری و ریل گذاری می کنیم که در دهه های بعد سود آن را ببینیم.

 

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری خراسان جنوبی با بیان اینکه امروز بحران جمعیت وجود دارد، افزود: همه ما می دانیم که این مسئله بسیار جدی است و از آن جایی که پایه اول افزایش جمعیت به آغاز یک زندگی از روی هدف و درک آگاهانه وابسته است لذا این هفته به نام هفته ازدواج نامگذاری شده است.

 

اسدزاده با اشاره به برگزاری جشن وصال گفت: عصر فردا ۳۱ خرداد ماه جشن وصال همزمان با سراسر کشور با فرمایشات رئیس جمهور در استان آغاز می شود و البته در خراسان جنوبی، شهرستان فردوس را به عنوان پایلوت انتخاب کردیم.

 

وی عنوان کرد: همان طور که می دانید متاسفانه غرب استان ما از لحاظ نرخ باروری بسیار پایین تر هستند و در برخی از شهرهای این منطقه نرخ باروری ۱.۷ بیان شده است و نوساناتی دارد و امیدواریم تغییر مناسبی در همین ماه اعلام شود و منتظر مثبت شدن این شرایط هستیم.

 

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری خراسان جنوبی ادامه داد: به هر حال بر ما واجب بود که در مناطقی این شور و نشاط را ایجاد کنیم و این آگاهی را ببخشیم که نگرانی بیشتری در آن جا داریم.

 

اسدزاده به اهدای زمین اشاره کرد و افزود: همزمان با برگزاری جشن وصال در فردوس بحث اهدای زمین را خواهیم داشت برای کسانی که طبق قانون جوانی جمعیت مشمول زمین رایگان می شوند و خوشبختانه در خراسان جنوبی ما زمین ۲۰۰ متری ویلایی در تمامی شهرهای استان به استثنای بیرجند آماده کرده ایم.

 

وی در ادامه گفت: در این مسئله رتبه اول کشور را داریم و امیدواریم این اتفاق به عنوان بهترین مشوق بتواند نگرانی های خانواده های ما را برای مسکن که یکی از مهم ترین مسائل برای شروع زندگی است را مرتفع کند.

 

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری خراسان جنوبی بیان کرد: شرایط موجود جامعه ما، یک مسئله است که دیگران آن را با یک درگیری اقتصادی توام می بینند به این معنا که روی هر مسئله ای دست می گذارید همه اولین اشاره آنان به مسئله اقتصادی است.

 

اسدزاده ادامه داد: از نظر ما که در حوزه فرهنگی و اجتماعی استان فعالیت می کنیم و به صورت خاص وظیفه حوزه زنان و خانواده را بر عهده داریم، چه بخواهیم و چه نخواهیم پایه و اساس فرهنگ را الزام واجب تری نسبت به مباحث بعدی اقتصادی می بینیم یعنی می گوییم که باورمندی مردم و تغییر نگاه خانواده ها به سمت اینکه ازدواج یک ضرورت است و ازدیاد نسل سالم و صالح یک ضرورت محسوب می شود.

 

وی با بیان اینکه امنیت خانواده های ما در قبال یک نگاه آگاهانه و هدفمند از اولین لحظات زندگی شروع می شود، گفت: امنیت جامعه از آن جایی شکل می گیرد که هر خانواده به عنوان یک حلقه این زنجیر، شرایط امن و آرام و مثبتی داشته باشند و لذا به دنبال فرهنگ سازی هستیم.

 

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری خراسان جنوبی بیان کرد: بحث فرهنگ حوزه بسیار وسیعی است و به آن چه در اطراف ما وجود دارد بر می گردد و در بحث ازدواج و خانواده به جد نیازمند فرهنگ سازی هستیم و تغییر رویه هایی سبک زندگی را ترمیم کنیم و ما مردمی نیستیم که اشکال داشته باشیم بلکه ما مردمی هستیم که بعضی از آن چه را داشتیم فراموش کرده ایم.

 

اسدزاده ادامه داد: مهم ترین مسئله ای که از آن آسیب می بینیم غفلت از لحظات است و تصمیم گیری های در لحظه و قدردانستن برای لحظه ها و استفاده از لحظه برای تصمیم گیری برای آینده مغفول مانده است و یادمان رفته که عمرمان کوتاه است و هر لحظه زندگی می تواند سنگ بنایی برای لحظه های بعد باشد.

 

وی عنوان داشت: در مسئله ازدواج به جد به دنبال این هستیم که اگر مسئله اقتصاد مطرح و دغدغه است برای مجردین دستگاه های دولتی و شاغل و کاسب حداقل پایه درآمدی تدوین شده وجود دارد و این مسئله در دستور کار برنامه زیست بوم جمعیت ۱۴۰۱ خراسان جنوبی قرار داده بودیم و مورد تایید وزارت کشور قرار گرفت و بنا بر این شد به عنوان یکی از مباحثی که نسبت به بقیه دردسر مسئله و نگاه اقتصادی در آن کمتر می بینیم ورود پیدا کنیم.

 

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری خراسان جنوبی افزود: اولین جلسه برگزار شد و یک نشستی با تعدادی از مجردین دستگاه های دولتی استان داشتیم و خیلی جالب بود که نگاه هایی که در آن جا مطرح شد حالت گفتمان بود و مشاوره نیازمندی ها انجام شد و آسیب شناسی را انجام دادیم و یکی از مسائلی که مطرح شد این بود که جوان ما با پایین ترین سطح ممکن آماده شروع زندگی است.

 

اسدزاده در ادامه گفت: در این جلسات به این نکته رسیدیم که دردسر مربوط به والدین است و چشم و هم چشمی ها به میدان می آید و متاسفانه یک قاعده هایی در فضای تصمیم گیری های خانواده ها می بینیم که دور از شان و منزلت است و چون لحظه ای و از روی چشم و هم چشمی تصمیم گیری می کنند مشکلاتی به وجود می آید. 

 

وی با بیان اینکه باید فرهنگ زشت تابعیت خانواده ها بر اساس قضاوت مردم را محدود کنیم، افزود: ابتدا باید به همه بگوییم که لطفا قضاوت نکنید و هر کسی صاحب اختیار زندگی خودش است و در این راستا مکلف هستیم استان خود را مدیریت کنیم.

 

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری خراسان جنوبی بیان کرد: بدانید لحظه تصمیم گیری برای جوانان بسیار مهم است و به یک بلوغی رسیده اند که خوب و بد زندگی را درک می کنند و وجود پدر و مادر جهت انتخاب زوجی که همکفو باشند به عنوان مشاور برای تشکیل زندگی بسیار ضرورت دارد.

 

اسدزاده در پایان گفت: یکی از مهم ترین کارهایی که انجام شده کلاس های آموزشی با نگاه خاص برای اقشار خاص است و مقرر شده است که طی تابستان این اتفاق برای حوزه آموزش و پرورش بیافتد و دختران ما درگیر مسائل فضای مجازی می شوند و باید آگاهی داشته باشند و مسئله دیگر ما عشایر و روستاییان است که ازدواج های آنان امیدواریم مناطق مرزی ما را خانواده های پایدار تقویت کند.

 

 

کد خبر 1273878

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha