ثبت ملی موتور محرکه‌ای برای توسعه و اتصال صنایع‌دستی به معیشت است

هفتمین نشست شورای راهبردی انتخاب شهرها و‌ روستاهای ملی صنایع‌دستی به‌منظور بررسی نواربافی و ابریشم‌بافی دو شهر لاین و زاوین همچنین گلیم‌ روستای آقداش در شهرستان کلات خراسان رضوی برگزار شد.


به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از  اداره کل روابط عمومی و اطلاع رسانی، هفتمین نشست شورای راهبردی انتخاب شهرها و‌ روستاهای ملی صنایع‌دستی با حضور مریم جلالی معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی و رئیس شورا، اعضای شورا، علی صلاحی فرماندار شهرستان کلات، سیدجواد موسوی مدیرکل جدید میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی و هنرمندان منطقه روز سه‌شنبه ۳۰ خردادماه ۱۴۰۲ در سالن فجر وزارتخانه برگزار شد.


در این جلسه نواربافی لاین و ابریشم‌بافی زاوین همچنین گلیم‌بافی‌ روستای آقداش در شهرستان کلات خراسان رضوی که پرونده آنها از اردیبشهت سال گذشته تشکیل شده بود، مورد بررسی قرار گرفتند.


ثبت ملی یک امتیاز نیست؛ یک مسئولیت است


جلالی تلاش‌ها به‌منظور حفظ هنر این سرزمین و صنایع دستی را ستودنی دانست و افزود: ثبت ملی یک امتیاز نیست، بلکه یک مسئولیت است و استان‌هایی که برای ثبت ملی صنایع‌دستی‌شان داوطلب می‌شوند مسئولیت سنگینی را می‌پذیرند.


او با بیان اینکه ثبت ملی به معنای ثبت ویترینی و تجملاتی نیست، بر اهمیت اتصال این حوزه به ادبیات توسعه و معیشت مردم تاکید کرد.


معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی با اشاره به ضرورت شناسایی مزیت رقابتی و کشف حکمت‌های بنیادین صنایع‌دستی و هنرهای سنتی هر منطقه به‌منظور تولید محتوا، ادامه داد: هدف ما از همگرایی مدیریت شهری، روستایی و حکمرانی، اتصال فرهنگ ملموس و ناملموس برای حفظ هویت و معیشت است.


لغو ثبت‌های ملی در صورت عدم رعایت شاخصه‌ها


او با اشاره به اهمیت خلق محصولات جدید با حفظ حکمت نهفته در آنها، افزود: هدفمان این است که ثبت ملی موتور محرک توسعه و به معیشت وصل شود. وقتی ملی می‌شوید باید ملی فک کنید و همه کشور صنایع‌دستی کلات را بشناسد.


معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتیف تصریح کرد: صنایع‌دستی کلات مورد بررسی قرار می‌گیرد به شرط اینکه ثبت ملی آن کلید محرکه شناخت و معرفی در سطح ملی و بعد از آن جهانی شود.


جلالی قصه‌ها، آیین، مناسک، مراحل و آواهای تولید صنایع‌دستی را مهم برشمرد و افزود: اینها جزو سرمایه و‌میراث ناملموس ما محسوب می‌شوند که باید ثبت شوند. اتصال به حوزه‌های دانش‌بنیان و آموزش و پروش نیز می‌تواند به توسعه و تربیت مربیان تربیت کمک کند.


او با بیان اینکه ملی شدن اقتصائاتی دارد، ادامه داد: در تلاش برای طراحی شاخص‌های شهرها و روستاهای ملی هستیم که در صورت عدم رعایت اقتضائات حکم ثبت ملی لغو شود. باید مرتب رصد کنیم و این رصد بسیار اهمیت دارد.


تعهدات فرماندار کلات به‌منظور اقدامات حمایتی و توسعه صنایع‌دستی شهرستان


صلاحی با بیان اینکه در مسیر ثبت ملی صنایع‌دستی کلات، اقدامات زیرساختی و حمایتی لازم از سوی مسئولان شهرستان و فرمانداری صورت می‌گیرد، افزود: تسهیلات، امکانات و تمهیدات اولیه را برای رونق این محصولات فراهم خواهیم کرد.


او با اشاره به اینکه توسعه و اشتغال پایدار از طریق درآمد پایدار با توجه به ظرفیت منطقه ایجاد می‌شود، افزود: ایجاد زنجیره ارزش به‌منظور تامین نیاز تولیدکننده‌ها، تشکیل شبکه‌های زنجیره‌ای تولید و کنار هم قرار دادن تولیدکننده‌ها همچنین بهبود کیفیت و تولید انبوه از طریق فناوری‌های جدید را فراهم خواهیم کرد.


فرمانداری ملزومات و اقتضائات ملی شدن را فراهم می‌کند


فرماندار شهرستان کلات در ادامه به طرح ویژه‌ای مبنی بر حمایت از تولید، آموزش، بازارسازی، استفاده از فناوری و سلامتی هنرمندان صنایع‌دستی که مورد تایید استانداری قرار گرفته است، اشاره کرد و متذکی شد: فرمانداری ملزومات و اقتضائات ملی شدن را در راستای حفظ، تثبیت و توسعه صنایع دستی فراهم می‌‌کند.


استفاده از مواد اولیه بومی، برندسازی، کاربردی بودن محصولات و استفاده روزمره، استفاده از نوآوری‌های نوین، تولید محتوا براساس روایت داستان‌های بومی، معرفی پوشاک منطقه، آموزش و حفظ معماری بومی از جمله نکات و معیارهای مطرح شده از سوی اعضای شورای راهبردی انتخاب شهرها و‌ روستاهای ملی صنایع‌دستی بود.

کد خبر 1274140

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha