ضرورت همراهی متولیان مساجد و بقاع متبرکه در مصرف بهینه انرژی

حجت الاسلام کرمی بر لزوم مصرف بهینه انرژی در اماکن مذهبی تاکید کرد و گفت: متصدیان اماکن متبرکه باید پیشقدم دوری از اسراف و مصرف بیش از حد باشند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از زنجان، حجت الاسلام مختار کرمی، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان در جمع خبرنگاران با اشاره به وجود 1500 مسجد ،تکیه، حسنیه ، مهدیه و مکان مذهبی مشابه و 132 امامزاده، گفت: از این تعداد 50 درصد در ایام مختلف سال فعال هستند و باید مصرف برق آنها بویژه در بحث روشنایی ، سرمایشی و گرمایشی مدیریت شود تا هم از اسراف جلوگیری شده و هم منابع ملی بیهوده هدر نرود.

 

وی از امنا و متصدیان اداره اماکن مذهبی استان خواست با توجه به تمهیدات دولت برای کاهش مصارف انرژی و  ورود به فصل تابستان ، مصرف برق این اماکن را با مدیریت بهینه و نظارت مستمر،حداقل به نصف ایام عادی کاهش دهند و در صورتی که امکان صرفه جویی بیشتر از این مقدار هم ممکن باشد حتما اقدامات لازم را انجام دهندتا کمتر شاهد قطع برق و بروز مشکلات آن باشیم.

 

حجت الاسلام کرمی در ادامه گفت:  به هیچ وجه لزومی ندارد برای مراسمات روزانه و عادی که جمعیت هم به اندازه تمام گنجایش آن محل نیامده ، کل چراغ ها ونورافکن ها و سایر منابع نوری و همه تجهیزات سرمایشی و تامین آب گرم را روشن کنیم بلکه  میزان روشنایی یا سرمایش را  باید  متناسب با اندازه مکان و میزان جمعیت موجود تنظیم کنیم.

 

وی در پایان گفت: نفت ، گاز ، آب و برق منابع ملی و امانت خداوند در دستان ما هستند که باید برای آیندگان نیز باقی بماند  و حتما مصرف ما در حد استاندارد و الگوی مصرف تعیین شده هر بخش باشد . تعرفه های پایین این منابع که دوباره از بودجه عمومی کشور جبران می شود نباید باعث شود که ما به میزان مصرف و هدر رفت انرژی ها بی توجه باشیم.

 

به گفته این مسئول، اقشار مذهبی و بویژه اداره کنندگان اماکن متبرکه، باید دواطلب و پیشقدم دوری از اسراف و مصرف بیش از حد باشند که بحمدالله تا حد زیادی اینگونه است و اخیرا نیز از حسینیه اعظم زنجان به دلیل مصرف بهینه گاز تجلیل شد .اما باید مصرف به اندازه و جلوگیری از هدر رفت منابع، برنامه همیشگی ما حتی در ایام عادی و فراوانی باشد.

کد خبر 1274633

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha