واقعه غدیر دارای اهمیت ویژه‌ و یک نقطه عطف در تاریخ اسلام است

نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان با بیان اینکه بیان معارف غدیر از مهمترین برنامه‌های دهه ولایت است، گفت: واقعه غدیر دارای اهمیت ویژه‌ و یک نقطه عطف در تاریخ اسلام است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از زاهدان و به نقل از روابط عمومی دفتر نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان؛ آیت‌الله مصطفی محامی نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان در دیدار جمعی از علما و روحانیون شهرستان زاهدان بر لزوم استفاده از مناسبت‌های مختلف از جمله دهه ولایت در تعظیم شعائر اسلامی تاکید کرد و عنوان داشت: همه روحانیون و علما وظیفه دارند تا با فعالیت بیشتر بتوانند برای حضرت ولیعصر(عج) سربازی کرده و وظیفه خود را به درستی انجام دهند.

 

امام جمعه زاهدان افزود: باید با استفاده بهینه از این فرصت ها بتوانیم یک موج تبلیغی و شور و نشاطی خاطره‌انگیز را در جامعه ایجاد کنیم و در کنار آن به محتوای کار اهتمام داشته باشیم و جهت ارتقاء سطح آشنایی مردم با معارف اسلامی تلاش کنیم.

 

آیت‌الله محامی بیان داشت: متاسفانه سطح آشنایی برخی طلاب و به خصوص مردم با معارف اسلامی پایین است و باید از فرصت‌ها برای افزایش سطح آشنایی مردم با معارف اسلامی استفاده کنیم.

 

وی ادامه داد: یکی از فرصت‌های مناسب دهه ولایت است که می‌توان در این مناسبت‌ها انبوهی از مطالب را موضوع بحث قرار داد و به مردم منتقل کرد.

 

نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان گفت: در دهه ولایت نیز طبیعتا واقعه غدیر دارای اهمیت ویژه‌ و یک نقطه عطف در تاریخ اسلام است و در روایتی از امام باقر(ع) آمده‌ است: "ما نودی بشیء کما نودی بالولایة" ولایت کم اهمیت نیست و برای همين بر آن تاکید شده است.

وی گفت: در خصوص واقعه غدیر در فرق مختلف اسلامی از حیث کلیات دارای مشترکات زیادی هستیم و اختلافات از حیث تعداد کم است.

امام جمعه زاهدان تصریح کرد: در خصوص ولایت ممکن است تنها یک اختلاف حساب شود اما از حیث سطح، کیفیت و تاثیرگذاری مهم است لذا بحث غدیر یک اهمیت ویژه دارد و باید به آن بپردازیم.

وی واقعه غدیر را دارای ابعاد مختلفی دانست و عنوان کرد: یکی از ابعاد آن تاریخ و ماجرای واقعه با توجه به منابع فریقین از مقدمات، خود واقعه و نیز حوادث بعد از آن است و به حسب آنچه در روایات و آنچه ذیل آیات قرآن و شأن نزول ها آمده است در جریان غدیر اصل اعلام ولایت حضرت علی(ع) از همان روزهای اولیه بعثت پیامبر بود و همواره مورد تکرار قراد گرفت و اصطلاح "شیعةعلی" در زمان خود پیامبر رایج بود و فرمودند: "اینها فائز و رستگار هستند" و در نتیجه برای جامعه اسلامی و اطرافیان پیامبراکرم(ص) مشخص بود که بعد از پیامبر ایشان به چه کسی برای خلافت و جانشینی نظر دارند و حتی عنوان شده که برخی در محل کعبه هم قسم شدند که نگذارند تا نقشه پیامبر عملی شود.

نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان اظهار داشت: پیامبر اکرم(ص) در محل‌های تجمع مردم از جمله عرفه و منا سخنرانی و به مقدمه چینی پرداخت اما فضا را برای اعلام مناسب ندید و مشغول انجام سایر اعمال حج شد تا زمانی که به‌ غدیر رسید سپس جبرئیل نازل شد و با آیه قرآن به تاکید و تهدید پرداخت و پیامبر اکرم(ص) نیز دستور توقف کاروان‌ها را داده و فرمودند: "آنهایی که رفته‌اند را بگویید تا بازگردند و صبر کنید تا کسانی که هنوز نرسیده‌اند برسند و در آن هوای داغ که راوی بیان کرده ما نمی‌توانستیم برای نماز سجده کنیم و هر کس در سایه شتر می‌نشست پیامبر مردم را معطل و به سخنرانی مفصلی پرداخت.

 

وی ادامه داد: سخنرانی پیامبراکرم(ص) در واقعه غدیر پر از محتواست که باید ابتدا خود ما روحانیون آن را درک کنیم و سپس آن را به مردم منتقل کنیم و اگر حفظ الفاظ نداریم حداقل حفظ معانی را داشته باشیم چرا که ما تنها یک جمله کوتاه را شنیده و حفظ کرده‌ایم در صورتی که قبل و بعد از جمله "من کنت مولا فهذا علی مولا" معانی بسیار روشن می‌شود که ولایت در اینجا به معنای مودت و محبت نیست و اگر پیامبر اکرم(ص) سوال می‌کنند: "مولای شما کیست؟" و در پاسخ می‌شنوند خدا و رسول و مجدد پیامبر عنوان می‌کند: "من کنت مولا فهذا علی مولا"‌ یعنی همان مولایی که از خود شما به جان شما سزاوارتر و ولایتش بیشتر است.

آیت‌الله محامی بیان داشت: در گام بعد مردم تبریک گفته و عنوان می‌کنند: "بخ‌‌ بخ لک یاعلی" و اگر بحث تنها یک ولایت و دوستی معمولی بود نیازی به این‌ تبریک‌ها نبود.

وی اذعان داشت: در گام بعد پیامبر اکرم(ص) عمامه خود را از سر برداشته و بر سر حضرت علی(ع) می گذارند و به تعبیری مراسم تاج گذاری دارند و سپس دستور می دهند خیمه جدا برای حضرت علی(ع) برپا و به اصحاب می‌فرمایند: "بروید با علی(ع) بیعت کنید" و حتی به مدت چند روز در آن‌جا توقف می‌کنند و به بانوان نیز می‌فرمایند طبق رسم همان زمانه و به شکلی که با خود پیامبر بیعت کردند این‌بار با علی(ع) بیعت کنند آن هم به این شکل که دست خود را در یک تشت از آب قرار دهند حضرت علی(ع) نیز دستشان را در همان تشت آب بگذارند و به این‌ ترتیب به حضرت اعلام وفاداری کنند.

 

 امام جمعه زاهدان اضافه کرد: باید بحث های قبلی، همزمان و بعدی جریان غدیر بیان و در این جهت از منابع فریقین هم استفاده شود.

وی عنوان داشت: واقعه غدیر می‌تواند از محورهای وحدت باشد زیرا محل وفاق است همه فریقین آن را نقل کرده اند و تنها معنای کلمه ولایت محل اختلاف است و قطعا طبق منابع اهل سنت ولایت حتی اگر به معنای دوستی باشد یک دوستی معمولی نیست چرا که اگر این‌گونه باشد نیازی به آن همه تدارک و تشریفات نبود.

 

نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان افزود: در همین رابطه باید به تفسیر آیات مرتبط بپردازیم و با آیات قرانی که مورد وفاق است روایات شأن نزول را با توجه به منابع فریقین بیان کنیم و پاسخگوی شبهات باشیم.

 

آیت‌الله محامی گفت: یکی از شبهات ایجاد شده این است که عنوان می‌کنند شیعیان امروزی خیلی تند بوده و به بزرگنمایی می‌پردازند و این حرف‌ها ساخته و پرداخته شماست و این برداشت از واقعه غدیر در صدر اسلام نبوده و اگر بود حضرت علی(ع) و سایر ائمه اطهار(ع) به آن به آن استناد و احتجاج می‌کردند.

 

وی ادامه داد: پاسخ شبهه این است که چنین چیزی بوده و احتجاج کرده‌اند و اگر در کتاب‌های احتجاج از جمله احتجاج مرحوم طبرسی و دیگران نگاه کنیم جریانات متعددی وجود دارد که حضرت علی(ع) افراد را خواسته اند که شما در قضیه غدیر بودید بیاید و بیان کنید و حضرت فرمود موقعیتی که من داشتم کسی دیگری نداشت کاری که پیامبر برای من انجام داد برای کسی انجام نداد از جمله بحث غدیر که عده‌ای کتمان کرده و هر کدام به یک بلایی مبتلا شدند.

 

امام جمعه زاهدان تصریح کرد: بیان احتجاجات حضرت علی(ع) و سایر ائمه اطهار(ع) به واقعه غدیر جنبه تاریخی، داستانی و محتوای اعتقادی داشته و بیان آن برای مردم می‌تواند جذاب باشد. آیت‌الله محامی ادامه داد: یک محور دیگر بحث امتداد غدیر در احادیث و ادبیات عرب و ادبیات فارسی است به گونه‌ای که در واقعه غدیر شاعر به سرودن اشعار خود پرداخت و اشعار شعرای عرب و فارسی زبان در طول تاریخ نشان از این است که غدیر ادعای ما نیست بلکه برداشت رایج و بر اساس آیات، روایات و اشعار بوده و از همان ابتدا اشعار سروده شده و در تاریخ امتداد پیدا کرده است.

 

نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان عنوان کرد: تمایز اسلام علوی و اسلام اموی دو قرائت و دو فکر در داخل جامعه اسلامی بوده که در برابر هم موضع گرفته‌اند و کار به جنگ و کشتار هم رسیده است و در نهایت فکر مکتب اهل بیت(ع) یا همان اسلام علوی با اقلیت در جامعه اسلامی امتداد پیدا کرده است و یک فکر هم با اکثریت در جهان اسلام امتداد پیدا کرده است که طیف‌های مختلفی را در خود جای داده است.

 

امام‌ جمعه زاهدان افزود: تمایز‌ها را می‌توان به چشم مشاهده کرد که برخی کشورهای اسلامی تحت عنوان دولت اسلامی در جهان اسلام و در مبارزه با استکبار و صهیونیسم چه می‌کنند و در مقابل شمه‌ای از اسلام علوی تحت‌ عنوان ولایت فقیه با رهبری داهیانه امامین انقلاب چگونه عمل کرده است.

 

آیت‌الله محامی گفت: نکته دیگر در خصوص واقعه غدیر معرفی و تامین منابع است و هر کس کتاب خوبی را در این جهت مناسب می‌داند می‌تواند معرفی و به اشتراک بگذارد و حتی می‌توان در این جهت نمایشگاه‌های کتاب برای مبلغان و مردم نیز برگزار کرد.

 

وی ادامه داد: برگزاری مسابقات علمی، فرهنگی و کتاب‌خوانی با موضوع غدیر می‌تواند عامل افزایش آگاهی مردم شده و از طرف دیگر موجی از شور و نشاط را در جامعه ایجاد کند.

 

امام‌ جمعه زاهدان افزود: برگزاری جلسات کوچک و محله ای در منازل نیز برکات خاص خود را داراست و باید در هر دو جهت سرمایه گذاری کرد و باید ما هر کدام در هر کجا که هستیم این فعالیت‌ها را انجام دهیم و آن را یک وظیفه سازمانی و دولتی نبینیم و در کنار مراسمات محلات و منازل به دنبال برگزاری جلسات محوری عمومی باشیم.

 

وی گفت: در حوزه محتوا نیز برگزاری نشست‌های علمی با حضور دانشمندان شیعه و اهل سنت مطلوب است و مدل دیگر این است که مجالسی را راه اندازی کنید تا روحانیون شیعه و اهل سنت بر اساس مشترکات به بیان مبانی و معارف غدیر بپردازند.

 

آیت‌الله محامی گفت: نکته دیگر پوشش کل استان است و دوستان در سازمان تبلیغات اسلامی و شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه باید در خصوص واقعه غدیر به دنبال شروع یک نهضت عمومی باشند.

وی خواستار تلاش برای مشارکت بیشتر مردم شد و عنوان داشت: کار باید به صورت‌ مردمی باشد چرا که در این صورت تاثیر گذارتر و دارای برکات بیشتری است.

کد خبر 1274640

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha