«یوسف ارجونی» در گفتگو با خبرنگار گروه غدیر و مهدویت خبرگزاری شبستان درباره الزامات و بایدهای بزرگداشت عید غدیر و دهه امامت و ولایت در فضای ستایگشری و مداحی، اظهار کرد: مسئله غدیر فرامذهبی و مربوط به همه جهان اسلام است نه آنکه صرفاً به تشیع اختصاص داشته باشد. علاوه بر این، ما باید مسئله غدیر را به عنوان سرآغازی نورانی جدی بگیریم در حالی که متأسفانه کمتر به اهمیت آن توجه می کنیم.
این مداح اهل بیت(ع) ادامه داد: لذا به اندازه ای که به محرم توجه می کنیم متوجه اهمیت غدیر نیستیم در حالی که از ریشه های بروز واقعه عاشورا کم توجهی به مسئله غدیر بود.
رئیس سابق سازمان بسیج مداحان کشور تصریح کرد: باید در کنار جشن هایی که برای غدیر گرفته می شود روی شعور و شناخت نسبت به غدیر هم کار کنیم، درباره این واقعه، برکات و ثمرات و فلسفه آن اطلاعات ما کم و محدود است چنان که از خطبه غدیر پیامبر(ص) اغلب فراز «مَنْ كُنْتُ مَوْلَاهُ فَهَذَا عَلِيٌّ مَوْلَاهُ» را می دانیم و تکرار می کنیم از سایر فرازها و محتوای نورانی این خطبه تاریخی مطلع نیستیم.
وی با تأکید بر آگاهیبخشی درباره غدیر و مسئله امامت و ولایت با تکیه بر خطبه غدیر، بیان کرد: در کنار تبیین و آگاهیبخشی باید به فکر شاد کردن دل یکدیگر هم باشیم؛ اطعام غدیر، کمک به همنوعان، صلهرحم، دیدار با خانواده بزرگ سادات، برگزاری جشن های خیابانی توسط هیت های مذهبی در سطح شهر ازجمله راه های این شاد کردن است.
وحدت محور شادی های اهل بیتی است
ارجونی با بیان اینکه محور جشن ها و شادی های غدیر باید وحدت باشد، گفت: در عرصه ستایشگری و مداحی چه در جشن ها چه در عزاداری ها محور و اولویت با وحدت است؛ مداحی اهل بیت(ع) باید مردم از سلایق و مذاهب و افکار مختلف را به خود جلب و جذب کند، این مسئله درباره غدیر که فرامذهبی و جهانی است اهمیت بیشتری می یابد و خوب است از ظرفیت دیگر مذاهب به ویژه در حوزه شعر و شاعری برای شادی های غدیر بهره بگیریم.
این مداح اهل بیت(ع) با بیان اینکه غدیر عید مودت، محبت و مهربانی است، ابراز کرد: باید به گونه ای برنامه ریزی و اقدام شود که فارغ از مذهب و قومیت و برخی اختلاف سلایق و نظرها محبت و مودت در سایه جشن ها و برنامه های غدیر در همه نقاط اعم از شهر و روستا شیعه نشین و اهلسنتنشین فضای غالب شود.
نقش غدیر در مقابله با جنگ ترکیبی
وی با اشاره به وجود سنت های متنوع غدیری که به ترویج مهربانی کمک می کند، تأکید کرد: امروز که دشمنان نظام اسلامی با یک جنگ ترکیبی برای ضربه زدن به نظام و انقلاب ورود کرده اند برای مقابله باید ما نیز شناختی و مطالعاتی عمل کنیم؛ پرداخت به مسئله غدیر با همه جوانب و ابعاد و سنت هایش به این مسئله کمک می کند.
ارجونی ادامه داد: اطعام غدیر، بستن عقد اخوت، کمک های مومنانه، دید و بازدید و صله رحم، دیدار سادات و همدلی و مهربانی اگر بواسطه غدیر بر فضای جامعه حاکم شود بسیاری از مشکلات مرتفع خواهد شد به ویژه در شرایطی که دشمن بشدت دنبال دوقطبیسازی و دور کردن مردم از یکدیگر زمانی بواسطه حجاب، زمانی به وسیله مذهب و زمانی به بهانه امور دیگر است! هر چه مانع این دوقطبی سازی ها شویم و از آن پرهیز کنیم به اهداف متعالی غدیر نزدیک تر می شویم.
وی با بیان اینکه نباید نزدیکی غدیر و ایام محرم سبب انزوا و کمرنگ دیده شدن عید بزرگ ولایت شود، گفت: خوشبختانه اتفاقات خوبی در چند سال اخیر در جامعه ستایشگری در موضوع غدیر رقم خورده که از چند روز قبل از آن آغاز شده و به ترویج شادی های مومنانه امامت و ولایت می پردازد.
ارجونی تأکید کرد: اما آنچه در جامعه تأثیر می گذارد آن است که فضای هیئت ها و جامعه ستایشگری خودجوش و از روزهای پیش از عید غدیر به بزرگداشت این یومالله بروند نباید جشن ها و برنامه ها را به شب و روز غدیر محدود کرد به ویژه آنکه چند سالی است ایام منتهی به غدیر با عنوان دهه امامت و ولایت بزرگ داشته می شود و فرصتی است مغتنم تا با برنامه های متنوع اعم از جشن، برپایی نمایشگاه، ایجاد کارهای ابداعی برای کودکان همچون برپایی ایستگاه نقاشی، خطبهخوانی غدیر و ... به استقبال از عید بزرگ ولایت برویم اینها تاثیری شگرف دارد که نباید از آنها غفلت کنیم.
نظر شما