به گزارش خبرنگار شبستان از شهرستان ملایر مهدی عابدینی نیا امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه شهرستان ملایر با اشاره به اینکه پروژه مهر یکی ازمهمترین برنامه های آموزش و پرورش در تابستان در راستای آماده سازی مدارس برای سال تحصیلی است گفت: شعار امسال پروژه مهر با عنوان« چرخش های تحول آفرین در عدالت آموزی، تربیتی، کاهش آسیبهای اجتماعی و افزایش توانمندی دانش آموزان برای رونق تولید است.
مدیرآموزش و پرورش ملایر با بیان اینکه امسال یک فراخوان برای کلمه جایگزین پروژه اعلام شده افزود: با توجه به اینکه این کلمه لاتین است قرار شد اگر کسی کلمه مناسبی را به جای کلمه پروژه به ما پیشنهاد کند به بهترین پیشنهاد یک میلیون تومان جایزه اهدا شود که تا 9 تیر ماه این پویش ادامه دارد.
عابدینی نیا با بیان اینکه پروژه مهر امسال با هفت کارگروه کار خود را پیش میبرد افزود: هر کارگروه متولی آن در اداره آموزش و پرورش مشخص است افزود: اولین کارگروه کارگروه تعمیرو تجهیز شامل ساماندهی نیروهای انسانی و تجهیز مدارس و... است که بنا است که این اقدامات را داشته باشد.
کمبود معلم در مدارس ملایر برای سالتحصیلی جدید
وی بیان کرد:یکی از نکات قابل تامل کمبود نیروی انسانی است که سال گذشته اوضاع بهتر بود که حدود 140 کلاس خالی داشتیم که امسال این تعداد آن طور که پیش بینی شده حدود 300 کلاس خالی است که سال گذشته توانستیم با نیروهای خرید خدمات، و نیروهای بازنشسته این کلاسها را پر کنیم اما امسال متاسفانه جذب نیروی خرید خدمات نیز نداریم و مشکلات زیادی داریم و به خاطر قانون هفتم در راستای بازنشستگی ابلاغ شد وزمینه را برای بازنشتگی زیاد کرد ما حدود 250 نفر امسال بازنشسته خواهیم داشت
مدیرآموزش و پرورش ملایر با بیان اینکه امیدواریم تدبیری اندیشده شود گفت: ورودی هایی که امسال از طریق آزمون آموزش و پررورش ملایر جذب می شوند 93 ورودی امسال دداریم که پاسخگوی آموزش ابتدایی ما نیست و بنا هست امسال خرید خدمات هم اتفاق نیفتد ما پارسال 54 نفر خرید خدمات داشتیم .
وی تصریح کرد: نکته دیگر است که بنا هسست کارهای سواد آموزی هم به مدارس واگذار شود و سواد آموزی به صورت مدرسه محور شود که ما حدود 35 نفر نیروهای نهضت سواد آموزی داریم که آنها جزو آموزش دهنده های ما نخواهند بود و باید با اضافه تدریس معلمان شاغل آموزش نهضت سوادآموزی انجام شود که وضعیت نیروی انسانی ما واقعا وضعیت خوبی نیست و ما حتی اگر کمبود معلم در مدارس داشته باشیم حتی خود ما به عنوان نیروی اداری هم باید به کلاس برویم که کلاس پر شود
وی با بیان اینکه برای تجهیز مدارس اولویت ما هنرستانها است گروههای جهادی و خیرین نیز پای کار هستند و تفاهم نامه ای با حوزه معاونت پشتیبانی منعقد شده که بتوانیم در تعمیر و تجهیز مدارس با حضور هنرستان ها کمک بگیریم افزود: مقداری اعتباردر این حوزه تخصیص خواهد یافت که سال گذشته 30 میلیارد اعتبارات در راستای تجهیز مدارس در استان توزیع شد که 3 میلیاردد سهم ملایر بود و امسال نیز وعده دادند که انجام شود که عدد آن هنوز برای آن امسال مشخص نیست .
عابدینی نیا با اشاره به اینکه کارگروه بعدی کارگروه تببین ، تبلیغ و اطلاع رسانی است گفت: در این حیطه در فضا سازی اداره ، فضا سازی مدارس و تفاهم نامه با شهرداری در راستای اطلاع رسانی است و روابط عمومی در این زمینه فعالیت دارد.
وی با بیان اینکه سومین کارگروه کارگروه تایید صلاحیت در خصوص تایید صلاحیت نیروها ،ساماندهی و تایید صلاحیت افرادی است که در پروژه مهر فعالیت دارند تصریح کرد: کاگروه چهارم نظارت و ارزیابی است که شامل نظارت بر ثبت نام در مدارس و سنجش نو آموزان ورود به کلاس اول است که در این زمینه دو پایگاه در ملایر فعالیت داشتند و تا سوم تیر ماه برای سنجش حدود 3 هزار نفرنوآموز فعال بود.
وی با بیان اینکه ثبت نام متوسطه اول از پنجم تیر ماه رقم می خورد و متوسطه دوم در مراد ماه پایه دهم ثبت نام را خواهیم داشت گفت: طبق قانون وزارت خانه ثبت نام باید طبق موقعیت جغرافیایی باشد بجز مدارس خاص که شامل مدارس قرآنی، تیز هوشان و نمونه دولتی است.
عابدینی نیا تصریح کرد: مدارس قرآنی که یک شبهه هم افتاده بود که می خواهند مدارس قرآنی را در ملایر تعطیل کنند که ما گفتیم ما بنایی برای تعطیلی مدارس قرآنی نداریم و اتفاقا هدف ما این است که همه مدارس ما مدرسه قرآنی باشد.
وی گفت:هیچ جای آیین نامه مدارس قرآنی نگفته که دانش آموز باید سورههای قرآنی را حفظ باشد ساز و کار این مدرسه و نیروهای آن نیروهای قرآنی و خاص باشند و در این راستا ورود دانش آموز منعی ندارد که باید حتما بالای 25 سوره حفظ باشد ما گقتیم این باید عادلانه باشد و این نیست که کسی که در کنار آن مدرسه باشد نتواند از خدمات آن مدرسه استفاده کند ما گفتیم از دانش اموزان نزدیک محل مدارس قرآنی تعهد بگیرید که ابن مدرسه قرآنی است و کار قرآنی میکند اگر دانش آموز در زمینه قرآنی طی تحصیل در آن مدرسه رشدی نداشته باشد می توانیم بگوید حد نصاب را نداشته و برای سال آینده نمی تواند از این مدارس استفاده کند و این عادلانه تر است.
بنایی برای تعطیلی مدارس قرآنی در ملایر وجود ندارد/ فعالیت ۴ مدرسه قرآنی در ملایر
وی با بیان اینکه در حال حاضر ثبت نام دو مدرسه از یاسین قرآنی و مدرسه کوثرفخریه ثبت نام از محله اتفاق میافتد و فقط طاهای قرآنی و مائده فخریه ورودی آنها از مدارس قرآنی اول ابتدایی است.
عابدینی نیا با بیان اینکه ما بنا داریم تعدد مدارس قرآنی را داشته باشیم که پیش شرایطی را هم دارد که باید این شرایط باشد تا بتوانیم که تعدد را داشته باشیم ،در متوسطه اول هم تیزهوشان را داریم که جزمدارس خاص است و طبق آیین نامه مدرسه ابونصر قبلا جز مدارس خاص بود که الان این مدرسه هم محله محور است و متوسطه دوم هم تیزهوشان و فرزانگان و نمونه دولتیها و شاهد را داریم بجز این مدارس سایر مدارس به صورت محله محور است.
مدیر آموزش و پرورش ملایر گفت: از اولیا میخواهیم که قولنامه سوری نگیرند و قرار شد طبق قانون با اصنافی که قولنامه سوری ثبت میکنند برخورد شود
وی با اشاره به اینکه مدارس حق گرفتن هیچ هزینه ای را به جز پول کتاب و بیمه ندارند گفت: پول کتاب هم در سامانه ثبت کتاب ثبت شده و اگر ثبت نکرده باشند پول بیمه 30 هزار تومان و پول کتاب را باید در مدارس پرداخت کند حتی مدیران حق گرفتن شهریه را نیز ندارند تا پایان ثبت نام که 31 مرداد ماه است مگر بدهی که قبلا از شهریه سالهای گذشته برای مدارسی که شهریه پرداخت میکردند باقی مانده باشد که توسط دانش آموز باید پرداخت شود.
عابدینی نیا یکی دیگر از کارگروههای پروژه مهر را کارگروه سلامت و تربیت دانست و افزود: معاونت پرورشی مسئول آن است که در راستای نظارت بر ایمنی مدارس، ایمن سازی فضای مدارس، مباحث ورزشی، فضای بهداشتی ، مشاوره های تربیتی و آسیب شناسیهای تربیتی توسط این کارگروه دنبال میشود.
وی اضافه کرد: کارگروه ششم کارگروه آموزش ابتدایی ، است افزود:طرح جبران افت تحصیلی ٍ ثبت نام ، نظارت بر برنامه هفتگی مدارس کیفیت آموزشی و توانمند سازی در قالب این کارگروه جلو می برد.
مدیر آموزش و پرورش ملایر تصریح کرد:یک کارگروه که امسال اضافه شده کارگروه مردمی سازی است که در راستای بیانه گام دوم انقلاب و در راستای سند تحول بنیادین است که در این راستا امور مردم به خود مردم واگذار شود وهدف آموزش و پرورش هم به مردم واگذار شود که دولت هم به این موضوع توجه ویژه دارد که در همه حوزههای آموزش و پرورش این اتفاق بیفتد که در این راستا گروههای جهادی، خیرین و سمن ها و سازمانهایی که می توانند در حوزه تعلیم و تربیت انجام دهند می توانند کمک کنند در این راستا در این حوزه ورود پیدا کنند.
وی گفت: در این راستا طرح شهید عجمیان را داریم که در این طرح دنبال بهسازی و شاداب سازی مدارس کمتر برخوردار است در واقع می خواهیم در این طرح بتوانیم همه دستگاهها را در پای کار بیاوریم.
احصا ۷۳ مدرسه در طرح شهید عجمیان
مدیر آموزش و پرورش ملایر افزود: 73 مدرسه در طرح شهید عجمیان احصا شدند که در این راستا تا کنون سه جلسه با گروه های جهادی برگزار شده است که کمک کنند چه مدارسی نیاز به پیگیری ویژه تر دارند و در تابستان آن اعتباری که قرار است اتفاق بیفتد طرح شهید عجمیان می گوید مدارس با اولویت بیشتر مشمول طرح بهسازی باشند.
وی افزود: هر کس در هر زمینه ای که می تواند برای این طرح ورود پیدا کند آموزش و پروش آمادگی دارد و دست یاری می طلبد تا انشالله این طرح با موفقیت پیش برود و در این طرح معاونین اداره نیز در هفته یک روز خود در این طرح حضور داشته و در کنار گروههای جهادی فعالیت خواهند داشت.
نظر شما