خبرگزاری شبستان، گروه جهان اسلام: غار حرا، یکی از اماکن زیارتگاهی جذاب برای زائران بیت الله الحرام است که از سراسر جهان برای انجام مناسک رکن پنجم اسلام به سرزمین وحی آمده اند.
کوه و غار حرا از مشهورترین بناهای مکه است و زائران و عمره گزاران مشتاق زیارت آن هستند. این غار در 4 کیلومتری شمال شرقی شهر مکه مکرمه و کنار راه منا به عرفات قرار دارد و به علت توسعه این شهر در داخل مکه قرار گرفته است.
در غار حراء به سمت شمال است و فضای آن گنجایش تقریبی پنج نفر نشسته را دارد. ارتفاع دهانه غار حرا 2 متر، عرض آن حدود 1/20 متر و طولش نیز حدود 2 متر است. از عجایب غار حراء آن است که انتهای آن کاملاً به سوی مسجد الحرام است و در دهانه آن می توان به سمت بیت المقدس نماز خواند.
غار حرا جایی است که پیامبر اکرم (ص) قبل از نازل شدن قرآن بر او در این مکان خلوت کرده و برای اولین بار وحی بر او در این مکان نازل شده است.
این غار در جبل النور کوهی قرار دارد که قله آن شبیه کوهان شتر است و ارتفاع آن 624 متر است و شیب زیاد کوه، صعود از آن را برای بازدیدکنندگان سخت می کند، اما زائران برای تکمیل سفر خود عزم و اراده خود را نشان می دهند.
این کوه سحرگاه هر روز شاهد حضور انبوه زائرانی است که می خواهند نماز صبح را در نزدیکی محل نزول اولین کلام وحی بخوانند.
این زائران با ورود به غار حرا که در 20 متری قله جبل النور قرار دارد، با ذکر و ادعیه در مسیری که فقط یک نفر را در خود جای می دهد، کوهنوردی سختی را حدود یک ساعت انجام می دهند و نماز شکر را با احترام به جای می آورند.
یک زن در بازدید از غار حرا آن را یک تجربه بزرگ و حضور خود را بزرگترین چیزی که در زندگی خود به دست آورده ، توصیف می کند.
یکی دیگر از بازدیدکنندگان از مصر می گوید که می خواستم مانند پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله سختی های بالا رفتن از کوه برای رسیدن به غار حرا را تجربه کنم.
وی افزود: با وجود حضور در غار، احساس خستگی می کنم و صعود من دو ساعت طول کشید تا به بالا و پایین بروم.
نظر شما