رسالت سیدالشهدا (ع) در حماسه کربلا، اقامه امر به معروف و نهی از منکر بود

حجت الاسلام احمدی گفت: رسالت سیدالشهدا (ع) در حماسه کربلا، اقامه امر به معروف و نهی از منکر بود لذا سیره ایشان در اقدام به امر به معروف و نهی از منکر باید الگوی ما در این زمان قرار گیرد.

حجت‌الاسلام مسعود احمدی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان کرمانشاه با اشاره به اهمیت امر به معروف و نهی از منکر،گفت: امر به معروف ونهی از منکر، یکی ازاصول عملی اسلام و از مهم ترین و عظیم ترین فرایض دینی است، این اصل مهم در قرآن کریم و سیره معصومین علیهم السلام، علم کلام، تفسیر، اخلاق و عرفان، فقه و هرجا که کوچک ترین مناسبتی داشته، مطرح شده است.

 

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کرمانشاه افزود: چگونگی به کارگیری وسایل و ابزار خاصی که امام حسین(ع) به منظور امر به معروف و نهی از منکر به کار گرفت، می تواند الگوی مناسبی برای ما در این زمینه باشد. با الگوگیری از این حرکت بزرگ، باید این روح را در کالبدهای مختلفش شناسایی کنیم و متناسب با شرایط زمان و مکان، آن روح را زنده نگه داریم و ترویج دهیم و همچنین عواملی را که مانع انجام امر به معروف و نهی از منکر می شود، بشناسیم و در جهت تضعیف و بلکه در جهت نفی آنها بکوشیم.

 

وی خاطر نشان کرد: امر به معروف و نهی از منکر، از اعظم شعائر دین و اقوی علامت شریعت و آیین است و مقصد کلی از بعثت انبیا و ائمه و اوصیا و نایب گردانیدن متدینین از علما، بلکه قطب آسیای جمیع ادیان و ملل است که همه بر محور آن می گردند و در صورت اهمال و اخلال در انجام آن، مضمحل [می شوند] و از میان می روند. از این جهت، مدح و ترغیب به آن، در آیات و اخبار به کّرات آمده است که عاملین به آن صالحین و تارکین آن ملعون معرفی شده اند.

 

حجت‌الاسلام احمدی اظهار کرد: امر به معروف و نهی از منکر تنها محدود به حوزه عفاف و حجاب نیست و مقام معظم رهبری در خطبه‌های نماز جمعه سال ۷۰ موضوع امر به معروف مسئولان را مطرح کردندو با توجه به گستردگی موضوعات جهادی گروه‌های امر به معروف در موضوعات مختلف فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی تشکیل شده و ۱۵۰ گروه در سامانه به ثبت رسیده که هر کدام حداقل هشت عضو اصلی دارند.

 

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کرمانشاه گفت: امام علی «علیه السلام» در بخشی از سخنان حکیمانه خویش با استناد به قرآن کریم، بی تفاوتی آگاهان و ترک امر به معروف و نهی از منکر را دلیل اصلی انحطاط دولت های گذشته معرفی می کند و برای جلوگیری از سقوط جامعه اسلامی مردم را به انجام این وظیفه که رمز پایندگی و بالندگی تمدن اسلام است، فرا می خواند و می فرماید:«... انّما هَلَکَ مَنْ کانَ قَبْلُکُم حَیْثُما عَمِلُوا مِنَ الْمَعاصی وَ لَمْ یَنْهَهُمْ الرّبانیُّونَ و الاخْبارُ عَنْ ذلکَ» «به درستی کسانی که پیش از شما هلاک شدند، مرتکب گناهانی می شدند و دانشمندان و نیکان، آن ها را از آن باز نداشتند و نهی از منکر نکردند.»

 

کد خبر 1275502

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha