آیتالله مصطفی علما در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان کرمانشاه با اشاره به فلسفه امر به معروف و نهی از منکر ،گفت: همه باید امر به معروف و نهی از منکر بکنند، هم مسئولیت شرعی و هم مسئولیت انقلابی و سیاسی است زیرا امر به معروف هم مثل نماز واجب است.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه افزود: معروف، در لغت به معنی «شناخته شده»، از ماده عرف، و منکر، به معنی «ناشناس» از ماده انکار است. بر این اساس، کارهای نیک اموری شناخته شده و کارهای زشت و ناپسند، اموری ناشناس معرفی شده اند؛ چه این که فطرت پاک انسانی با دسته اول آشنا و با دسته دوم نا آشنا است.
وی با اشاره به هدف از امر به معروف و نهی از منکر تغییر رفتار مردم و نمود یافتن معروف ها در سطح جامعه و ترک منکر است،خاطر نشان کرد: آمر به معروف و ناهی از منکر باید با رفتار خود نسبت به خوبی معروف و بدی منکر عکس العمل نشان دهد لذا هدف عمده و اساسی در امر به معروف و نهی از منکر محقق شدن معروف و زدوده شدن منکر است. برای نیل به این هدف به نظر می رسد که باید به دنبال بهترین و مؤثرترین راهکارها و شیوه های عملی بود و اباعبدالله الحسین(ع) در بالاترین و عالی ترین از شیوه اجرای این دو فریضه، جان خود و عزیزترین نزدیکان شان را برای احیای اسلام فدا فرمودند.
آیت الله علما تصریح کرد:امر به معروف و نهی از منکر از منظر علی علیهالسلام، با فضیلتترین اعمال بندگان خداوند، غایت دین، قوام شریعت، خلق الهی و بالاتر از جهاد در راه خدا معرفی شده است. سخنان بسیار نغز و گهرباری از آن حضرت در این خصوص به ثبت رسیده است.
نظر شما