افزایش وقایع قرآن سوزی در اروپا نوعی تروریسیم فرهنگی و دینی است

میرنبی گفت: توهین به مقدسات دین اسلام حرکتی غیر مسئولانه، توهین آمیز و مصداق تروریسم فرهنگی و دینی است، از این رو از مقامات و فعالین حوزه حقوق بشر در خواست می شود اقدامات حقوقی باهدف پیشگیری از ترویج خشونت علیه مسلمانان صورت دهند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از استان مازندران و به نقل از  روابط عمومی بنیاد مستشهدین عاشورا، سید قاسم میرنبی- دبیرکل بنیاد بین المللی مستشهدین عاشورا در پی حرکت خصمانه دولت سوئد در صدور مجوز و عدم جلوگیری مجدد از هتک حرمت به صاحت مقدس قرآن کریم اظهار کرد: تمام مذاهب و ادیان، مقدساتی دارند که برای پیروان آن ها محترم شمرده می شود؛ در چند سال اخیر شاهد وقوع مسائلی نظیر هتک حرمت به قران کریم بوده ایم که مسلمانان جهان را آزرده خاطر کرده است. در اقدامی «هنجارشکنانه» و «نژادپرستانه» دولت سوئد برای چهارمین بار مجوز قانونی «قرآن‌سوزی» در کشورش را صادر نمود. چندی پیش نیز فردی به نام «راسموس پالودان»، وکیل دانمارکی ـ سوئدی و رهبر گروه راست افراطی «خط سخت» در مجاورت ساختمان سفارت ترکیه در استکهلم، قرآن کریم را آتش زد. پالودان این اقدام را تحت تدابیر شدید امنیتی انجام داد و به هیچ کس اجازه داده نشد به او نزدیک شود.

 

 

 

وی در ادامه با یاداوری اینکه بند ۳ ماده ۱۹ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی به صراحت توهین به مقدسات را ممنوع اعلام می‌کند. در بند ۲ این ماده آزادی بیان را مستلزم تکالیف و مسؤولیت‌های خاص بیان می‌کند و تابع محدودیت‌های معین می‌داند و آن را برای امور مهمی چون احترام به حقوق یا حیثیت دیگران، حفظ امنیت یا نظم عمومی یا سلامت یا اخلاق عمومی لازم می‌داند. بند۲ ماده ۲۰ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی نیز برای آزادی بیان محدودیت‌هایی را ذکر کرده و مقرر داشته هرگونه تبلیغ برای جنگ به موجب قانون ممنوع است و هرگونه دعوت و ترغیب به کینه و تنفر ملی یا نژادی یا مذهبی که باعث تحریک و خشونت گردد به موجب قانون ممنوع است. مواد ۱۸ تا ۲۰ اعلامیه حقوق بشر به آزادی بیان و عقیده می‌پردازد و محدودیت‌های آن را در ماده ۲۹ بیان می‌کند.

 

 

میرنبی افزود:علاوه بر آن بند اول ماده ۵ میثاق بین‌المللی حقوق اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی نیز به این موضوع اشاره دارد. مواد ۲ و ۳ قطعنامه شماره ۶۰.۱۵۰ مجمع عمومی سازمان ملل نگرانی خود را نسبت به تشدید حملات توهین‌آمیز به ادیان و اینکه اقلیت مسلمانان را بعد از وقایع ۱۱ سپتامبر به عنوان یک نژاد و مذهب معرفی کنند،همچنین نگرانی عمیق خود را نسبت به برنامه‌هایی که گروه‌ها یا سازمان‌های افراطی در جهت توهین و افترا به مذاهب تعقیب می‌شود به ویژه هنگامی که این اقدامات به وسیله حکومت‌ها حمایت می‌گردد اعلام می‌دارد. باید توجه داشت علاوه بر اسناد بین المللی، بسیاری از کشورها در قوانین خود در جهت حمایت از حقوق مذهبی دیگران یا حفاظت از نظم و اخلاق عمومی توهین، آن را جرم‌انگاری کرده‌اند؛ این درحالیست که دولت های غربی از جمله سوئد در چند سال اخیر قوانین و مقررات متعدد ضد بشری و ناقض تعهدات بین المللی علیه مسلمانان وضع نموده و با حمایت از جریان فکری افراط گرایی و ضد اسلامی موجبات ترغیب تنفر مذهبی و تحریک مسلمان در سطح بین المللی و بویژه مردم مسلمان را فراهم نموده اند. بنیاد بین المللی مستشهدین عاشورا، نیز به عنوان یک سازمان مردم نهاد بین المللی دارای مقام ویژه مشورتی سازمان ملل متحد ضمن محکومیت اهانت به قرآن کریم و سوزاندن آن، توهین به دین اسلام و نمادهای مقدس اسلامی را حرکتی غیر مسئولانه و توهین آمیز تلقی و آن را مصداق تروریسم فرهنگی و دینی می داند که موجب اشاعه حرکات انتقام جویانه بین مذاهب و قتل مردم بیگناه در مساجد و کلیساها و اماکن عمومی گردیده و صلح و امنیت جهانی را به خطر انداخته است.

 

 

وی در پایان گفت: با توجه به اینکه هرگونه توهین و اهانت به ادیان و مذاهب و پیامبران الهی را مغایر موازین و اسناد بین المللی می باشد از مقامات و فعالین حوزه حقوق بشر در خواست می نماییم اقدامات حقوقی لازم را به منظور تعقیب مرتکبین اهانت به قران کریم و پیشگیری از ترویج خشونت علیه مسلمانان در مراجع قضایی بین المللی صورت دهند.

کد خبر 1275904

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha