ایران در اجلاس فوق‌العاده بین‌المجالس آسیایی در ابوظبی شرکت نمی‌کند

کاظم جلالی گفت:در شرایطی که امت اسلام دارای مشکلاتی چون تجزیه سودان،بحران لبنان،محاصره غزه،مشکلات مردم پاکستان وافغانستان وجنایات رژیم صهیونیستی است؛برخی کشورهای عربی به مسایل ضعیف و حاشیه‌ای می پردازند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، کاظم جلالی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در حاشیه جلسه علنی امروز یکشنبه 26 دی در جمع خبرنگاران گفت: بین‌المجالس اسلامی که با همت و تدبیر جمهوری اسلامی ایران تأسیس شده است و مقر آن در تهران است و 12 سال است که از تأسیس آن می‌گذرد در همین هفته یک اجلاس فوق‌العاده‌ای را در ابوظبی تشکیل می‌دهد.

وی اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده است که در این اجلاس شرکت نمی‌کند و در بیانیه‌ای نیز که به زودی منتشر می‌شود این مطلب را اعلام می‌کند.

جلالی با برشمردن دلایل عدم شرکت جمهوری اسلامی ایران در این اجلاس یادآور شد: امارات تلاش کرده است که یک اجلاس فوق‌العاده‌ای بین مجالس را تشکیل دهد و طبق قرار قبلی کمیته اجرایی این اتحادیه هر سال دو بار شورای بین‌المجالس که رییس آن نیز امارات است هر دو سال یک بار و کنفرانس بین‌المجالس هر دو سال یک بار برگزار می‌شود.

وی بیان کرد: بر اساس روال عادی کنفرانس بین‌المجالس باید در اندونزی تشکیل شود اما اماراتی‌ها اصرار کردند که امسال همزمان با اجلاس شورای بین‌المجالس کنفرانس فوق‌العاده‌ای تشکیل شود.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با طرح این سؤال که چرا امارات اصرار به تشکیل چنین کنفرانسی دارد، گفت: اجلاس فوق‌العاده‌ای که امارات می‌خواهد تشکیل دهد برای تغییر بخش‌هایی از اساسنامه بین‌المجالس اسلامی است.

وی ادامه داد: در سه سال پیش که اجلاس رؤسای مجالس اسلامی در قاهره تشکیل شد قرار بر این شد که پس از گذشت یک دهه از عمر اتحادیه تغییراتی در اساسنامه اتحادیه بین‌المجالس داده شود و هیئتی مرکب از کشورهای مصر، کویت، ایران، الجزایر و چند کشور دیگر تشکیل شود که این هیئت تاکنون دو اجلاسیه داشته است که یکی از این اجلاسیه‌ها در الجزایر و دیگری در مصر برگزار شد و اصلاحات اساسنامه را جمع‌بندی کردند.

جلالی تصریح کرد: هنگامی که اصلاح اساسنامه در اوگاندا مطرح شد به دو دلیل به سرانجام نرسید، دلیل اول این بود که نصاب لازم از رؤسای مجالس آسیایی در این اجلاسیه حضور نداشتند چون حد نصاب باید دو سوم باشد و دلیل دوم این بود که اماراتی‌ها کارشکنی‌ جدی‌ای را در آن اجلاس انجام دادند.

وی بیان کرد: در اجلاس اوگاندا مقرر شد که کمیته اجرایی مجموعه پیشنهادات و نظرات را برای تغییر اساسنامه جمع‌بندی کند و در کنفرانس بعدی که در اندونزی برگزار می‌شود این پیشنهادها را در جلسه رؤسای مجالس مطرح کنند که این کمیته اجرایی در امارات در سال جاری دو جلسه داشته است.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه تشکیل دو جلسه کمیته اجرایی در امارات بی‌نظیر بوده است، یادآور شد: کمیته اجرایی تاکنون دو جلسه در یک سال پشت سر هم نداشته است.

وی بیان کرد: هم‌اکنون امارات پیشنهاد کمیته حل اختلاف را مطرح کرده است که جمهوری اسلامی ایران نیز نسبت به آن اعتراض کرد که بعد از اعتراض ما اسم این کمیته را کمیته مساعی حمیده گذاشتند و در همان جلسه نیز جمهوری اسلامی ایران با آن مخالفت کرد.

جلالی با اشاره به سکوت نماینده عربستان در جلسه کمیته اجرایی بیان کرد: برخی دیگر کشورها نیز نظرات صریح و شفافی در این زمینه نداشته‌اند و به همین دلیل رییس اماراتی جلسه موضوع را یعنی بحث تشکیل کمیته مساعی حمیده را به عنوان مصوبه تلقی کرد.

وی با اشاره به اعتراض خود که به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران در این جلسه حضور داشت، گفت: بنده به اعتراض جلسه را ترک کردم.

نماینده شاهرود در خانه ملت ادامه داد: رییس مجلس امارات در چند ماهه گذشته با سفر به کشورهای اسلامی و به کار بردن انواع شگردها تلاش کرد این جلسه فوق‌العاده را ترتیب دهد که ما به عنوان اعتراض جدی نسبت به عملکرد غیرحقوقی امارات در این اجلاس شرکت نمی‌کنیم و اعلام می‌کنیم هرگونه مصوبه‌ای که در این اجلاس خارج از چهارچوب وحدت‌گرایانه امت اسلامی باشد از نظر ما مردود و غیر قابل اجرا است.

وی تأکید کرد: در شرایطی که امت اسلام دارای مشکلاتی چون تجزیه سودان، بحران سیاسی لبنان، محاصره غزه، مشکلات مردم پاکستان و افغانستان و جنایات رژیم صهیونیستی است متأسفانه برخی کشورهای عربی به مسایل ضعیف و حاشیه‌ای می‌پردازند.

وی این پروژه را یک پروژه کاملا آمریکایی، انگلیسی و اسراییلی عنوان کرد و گفت: امیدواریم که کشورهای اسلامی نسبت به تشکیل این کمیته واکنش جدی نشان دهند.

جلالی ادامه داد: ما کاملا بین‌المجالس اسلامی را همانند گذشته تقویت می‌کنیم و در اجلاس‌های آینده آنها نیز همانند معمول شرکت خواهیم کرد.

وی با اشاره به هدف امارات از تشکیل کمیته مساعی حمیده گفت: کشور امارات می‌خواهد با تشکیل این کمیته به اختلافاتی که بین کشورهای اسلامی است، بپردازد که سؤال اصلی در این زمینه این است که بین‌المجالس اسلامی برای تحکیم وحدت امت اسلامی است و نه پرداختن به اختلافات آنان و ثانیا اختلافات کشورهای اسلامی کم نیست.

وی ادامه داد: کشورهای اسلامی 250 مورد اختلاف دارند که مهم‌ترین آنها اختلافات مرزی است، چگونه بین‌المجالس اسلامی می‌خواهد به این اختلافات رسیدگی کند؟

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تأکید کرد: مگر پارلمان دولت است که می‌خواهد به اختلافات بین کشورها بپردازد. موضوع اختلافات شئون دولت‌ها است نه پارلمان‌ها و این اختلافات فقط در چارچوب دوجانبه کشورهای اسلامی قابل توجیه است.

وی با اعتقاد به اینکه امارات متحده عربی و برخی از چهره‌های جنجالی مجلس این کشور به دنبال یک خودنمایی سیاسی در عرصه داخلی هستند، گفت: این چهره‌های جنجالی مجلس امارات خودنمایی سیاسی خود را در راستای سیاست‌های آمریکایی- انگلیسی تعقیب می‌کنند و نمی‌دانند که پرداختن به چنین اموراتی لطمه جدی به فلسفه وجودی اتحادیه بین‌المجالس اسلامی که رویکرد وحدت‌گرایانه است، می‌زند.

پایان پیام/


 

کد خبر 12825

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha