توجه به ادعیه از منظر ثواب اخروی، ویژگی مفاتیح الحیات است

حجت الاسلام و المسلمین مقدسی، امام جمعه قم، با اشاره به محتوای کتاب مفاتیح الحیات آیت الله جوادی آملی، توجه به ادعیه از منظر ثواب اخروی را ویژگی بارز این تالیف خواند.

به گزارش خبرنگار شبستان از محل برگزاری بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب، تهران، کتاب ارزشمند مفاتیح الحیات، تالیف آیت الله جوادی آملی، عصر امروز، به همت بنیاد بین المللی علوم و حیانی اسراء، رونمایی شد.


در این برنامه آیت الله «استادی»، و حجت الاسلام و المسلمین «مرتضی واعظ جوادی» و «هادی نائیجی»، به ارائه سخنرانی پرداختند.


در ابتدای این نشست هادی نائیجی با بیان اینکه آیت الله جوادی آملی وعده انتشار این کتاب را مدت ها پیش در نمازجمعه قم به مردم داد، اظهار کرد: آیت الله جوادی آملی بارها عنوان کرد کتاب مفاتیح الجنان مسیر رسیدن به جنت را برای مسلمانان ترسیم می کند و نیاز است کتابی در مورد مسیر زندگی در این دنیا برای جامعه اسلامی تدوین شود و ایشان با پی گیری های خود سرانجام این کتاب را به انتشار رساندند.


در ادامه، حجت الاسلام مقدسی، امام جمعه قم، به عنوان دومین سخنران جلسه در مورد کتاب مفاتیح گفت: آیت الله جوادی آملی در سال 1385 به نوشتن این کتاب اقدام کرده و بر این اعتقاد بود که در آیات و روایات ما نکات مهمی در مورد زندگی اجتماعی وجد دارد و باید به آنها پرداخته شود.


وی در ادامه افزود: مرحوم رضی در کتاب «مفاتیح الجنان» خود از روایات در بعد عبادی استفاده خوبی کرده اند و به صورت کاربردی در کتاب خود قرار داده اند اما در این کتاب بر ادعیه از منظر ثواب اخروی توجه شده که ویژگی این اثر محسوب می شود و این در حالی است که در آیات و روایات ما علاوه بر بعد اخروی بر بعد دنیوی نیز تاکید شده و به ثمره اجتماعی آنها اشاره شده است. این کتاب در 5 بخش نوشته شده و از مرحله طرح این موضوع تا انشار کتاب، آقای جوادی آملی بر کتاب نظارت داشته اند.


مقدسی در ادامه با اشاره به منابع این کتاب گفت: در این کتاب از بیش از 100 عنوان کتاب استفاده شده که برخی از آنها در چندین مجلد هستند. برای نگارش این کتاب در ابتدا 6000 روایت مورد بررسی قرار گرفت و پس از حذف برخی از روایات تکراری 1500 روایت مورد استفاده قرار گرفتند. همچنین از 300 آیه قرآن که به مضامین اجتماعی مردم در جامعه اشاره داشته، استفاده شده است. درکتاب «مفاتیح الحیات» تلاش شده تا به شبهاتی که در مورد برخی آیات و روایات مطرح می شوند، پاسخ داده شود.


وی در مورد بخش بندی این کتاب نیز عنوان کرد: انسان با انسان، انسان با خودش، انسان با حیوان، انسان با نظام اسلامی و انسان با محیط زیست عناوین فصل بندی کتاب هستند. همچنین، آقای جوادی آملی مقدمه ای بر این کتاب نوشته اند که مبانی نظری این اثر را تشکیل می دهد.


در ادامه این نشست حجت الاسلام و المسلمین مرتضی واعظ جوادی گفت: رسالت علما و دانشمندان اسلامی این است که در کنار حفظ آثار گذشتگان تلاش کنند بر این آثار بیفزایند و گامی به پیش بردارند و به عبارت دیگر به آنها نه تنها باید میراث بر بلکه میراث گذار علوم اسلامی باشند و ورقی بر اوراق گذشتگان بیفزایند.


وی در ادامه افزود: آیت الله جوادی آملی پس از عنوان کردن پیشنهاد نوشتن این کتاب، با پاسخ خیل گسترده ای از مردم مواجه شد و همگی از ایشان خواستند تا مدیریت این طرح را برعهده بگیرد. آقای جوادی آملی به رغم دغدغه های فراوانی که داشت بر کلیه مراحل این طرح نظارت داشت و حتی در مورد جلد این کتاب گفتند باید مردم زندگی را در طرح این کتاب ببینند.

 

در ادامه این مراسم، آیت الله استادی در سخنانی به موضوع تاریخ حوزه های علمیه اشاره و افزود: در طول این سال هایی که از غیبت می گذرد، همواره علما به نیاز مردم توجه داشته اند و تلاش کرده اند تا نیازهای آنها را برطرف کنند. در این خصوص تقسیم کاری میان علما و دانشمندان بوجود آمده بود و هر یک در بخشی از علوم دینی به فعالیت می پرداختند و کمتر افرادی پیدا می شدند که در تمامی حوزه ها صاحبنظر باشند.


وی در ادامه در مورد مقام علمی آیت الله جوادی آملی گفت: او سال هاست که به تدریس در قم مشغول است و در حوزه های گوناگونی چون حدیث، فقه، عرفان، فلسفه و تفسیر به فعالیت می پردازد و از این توانایی برخوردار است تا در مورد شبهاتی که در این موضوعات ایجاد می شود، سریعا پاسخگو باشند. او در طی 60 سال آموزش خود بیش از 120 عنوان کتاب تالیف کرده است.


وی در ادامه با اشاره به محتوای کتاب «مفاتیح الحیات» پرداخت و گفت: انسان در یک بعد بنده خداست و باید به بندگی بپردازد و در بعد دیگر انسان است و باید در کنار دیگر انسان ها به زندگی ادامه دهد. این درحالی است که برخی افراد در حالی که به بندگی توجه دارند اما از بعد اجتماعی غافل هستند و به همین دلیل آقای جوادی آملی به نگارش این کتب پرداختند. امید دارم که این کتاب هم به مانند قرآن و مفاتیح الجنان جای خود را در خانه های مردم باز کند.


انتهای پیام/

 

کد خبر 129226

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha