محمدرضا عبدالملکیان در گفتوگو با خبرنگار شبستان، با اشاره به 25 سال برگزاری این نمایشگاه و تجربههای مشابه در دنیا، بیان کرد: نمایشگاه کتاب، جشن فرهنگی ارزشمندی است که زمینه توجه بیشتر آحاد جامعه را در حوزه کتاب بیشتر فراهم می کند و از این منظر قابل توجه است.
وی با بیان اینکه 25 سال تجربه برپایی نمایشگاه کتاب را داریم، گفت: هر سال باید تفاوت کیفیتری را در نمایشگاه شاهد باشیم و شاید از این منظر بتوان به نکاتی اشاره کرد که میتواند در بالا بردن کیفیت کار نمایشگاه موثر باشد. بنابراین با توجه به اینکه در 20 سال اخیر برگزاری نمایشگاه کتاب به عنوان ناشر در بخش عمومی حضور مستمر داشتم، شاید ذکر چند نکته در ارتقای کیفی نمایشگاه موثر باشد.
عبدالملکیان در این رابطه به چند مورد اشاره کرد و توضیح داد: اولین نکته این است که امکان موضوعی کردن نمایشگاه میسر شود، چرا که با توجه به گستردگی نمایشگاه یک فرد علاقهمند نمیتواند به راحتی کل آن را طی کند و باید چندین روز زمان بگذارد. نکته دوم افزایش تعداد ناشران طی سالهای اخیر است که در بیشتر موارد کیفیت تولیدات آنها باید مورد بررسی قرار گیرد، به صورتی که یکی از معیارها و فاکتورها برای ادامه کار ناشران،کیفیت آثارشان باشد البته در کنار آن کمیت کتاب ها نیز مهم است که باید مورد توجه واقع شود. بنابراین هر چه تعداد ناشران کمتر باشد، بررسیها آسانتر صورت میگیرد و کیفیت آثار مکتوب بالاتر میرود.
وی با انتقاد از نحوه چیدمان غرفههای ناشران در شبستان مصلی و مقیاس حضور ناشران در نمایشگاه، اظهار کرد: اگر اغراق نکرده باشم شاید حدود 50 درصد از ناشران عمومی،کم مخاطب هستند و مراجعهکننده کمتری دارند، این ناشران به شکلی غیرمنطقی، فضای نمایشگاه کتاب را اشغال میکنند، بدون اینکه حضوری موثر داشته باشند؛ چرا که یکی از شاخصها برای سنجش تعداد تولیدات یک ناشر میتواند علاوه بر تیراژ، میزان استقبال از کتابهای یک ناشر در نمایشگاه باشد.
پایان پیام/
نظر شما