جشنواره هنر و ادبیات دینی، فعالیتی منحصر به فرد درحوزه قرآن و عترت

معاون پژوهشکده قرآن و عترت معاونت فرهنگی دانشگاه آزاد اظهار داشت: جشنواره هنر و ادبیات دینی دانشگاه آزاد اسلامی، فعالیتی منحصر به فرد در حوزه قرآن و عترت است.

به گزارش خبرگزاری شبستان،طالب تاش ،معاون پژوهشکده قرآن و عترت معاونت فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی در جمع اعضای شورای قرآن و عترت منطقه 3 ،گفت: مسابقات سراسری قرآن و عترت، جشنواره هنر و ادبیات دینی در سه حوزه پژوهش های دینی، ادبیات نمایشی بر پایه مضامین قرآنی و آثار هنری قرآنی به صورت منحصر به فردی و با آیین نامه ای بسیار پیشرفته زمینه های پیشتاز بودن فعالیت های قرآنی دانشگاه آزاد اسلامی در میان تمامی دانشگاه ها، نهادها و سازمان های فرهنگی کشور را رقم زده است.


وی ادامه داد: حضور بیش از 250هزار نفر درهفدهمین دوره مسابقات و جشنواره سراسری هنر به معنای فعال بودن یک ششم جمعیت بزرگ و کم نظیر دانشگاه آزاد اسلامی در سراسر جهان اسلام در رویداد مهم قرآنی کشور است امید داریم با برنامه ریزی شوراهای قرآن و عترت در جهت مشارکت افزایی تا جایی پیش برویم که شاهد حضور حداثری دانشجویان و استادان و کارکنان در این برنامه های قرآنی محور باشیم.

 

وی با اشاره به ضرورت کیفی سازی فعالیت های قرآنی در کنار افزایش کمّی مشارکت یادآور شد: فرهنگ محوری در فعالیت های پژوهشی و آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی از جمله سیاست های راهبردی دانشگاه است که پیوسته معاونت فرهنگی آن را مدّ نظر قرار داده و تلاش می کند با عمق بخشی به برنامه های قرآنی و فرهنگی در جهت تحقق آرمان دانشگاه قرآنی اثرگذار باشد.

 

معاون پژوهشکده قرآن و عترت ضمن تشکّر از همکاران فرهنگی منطقه 3 یادآوری کرد: فعالیت در حوزه فرهنگی دانشگاه از جمله کارهای سخت، ظریف و پر فراز و نشیبی است که از یک سو مسؤلیت خطیر و مهمی بر دوش ما می گذارد و از سویی در صورت انجام وظیفه درست و اثربخش بسیار لذت آور و رضایت بخش خواهد بود.

 

وی ادامه داد: مسؤلان کانون های قرآن و عترت باید بدانند که دانشجویان، همچون مزرعه های سبز و خرمی هستند که اگر توانمندی ها، انگیزه ها و علاقه های دینی، فطری و ملّی آنها را به درستی شناسایی کنیم و در جهت تحقّق آرمان شهر قرآنی از آنها کمک بگیریم می توانیم زیباترین صحنه های حضور قرآن در جامعه را به کمک آنها خلق کنیم.

 

طالب تاش ادامه داد:دانشجویان و استادان، اصلی ترین نیروهای بالقوه فرهنگی هستند که چنانچه کانون های قرآن و عترت با برنامه ریزی درست در جهت جذب هدفمند آنها برنامه ریزی کنند، با حضور جدّی و اثرگذار در برنامه هایی مثل تولید نشریات قرآنی، تهیه وبلاگ ها و سایت های قرآنی، نشست های علمی و تخصصی، همایش های قرآنی، مقالات دینی، کانون های قرآن دانشجویان، برنامه های جمعی مثل محفل انس با قرآن کریم و جلسات تفسیر قرآن حاکم بر دانشگاه را از شمیم خوش فرهنگ قرآن معطّر خواهند کرد و نشان از توانمندی های دانشجویان و استادان در جهت قرآنی کردن فضای دانشگاه دارد.

 

وی مهم ترین دغدغه پژوهشکده قرآن و عترت نسبت به کانون ها را پویایی، سرزنده بودن، برنامه داشتن، تأثیر گذار بودن، محل رفت و آمد مستمر دانشجویان و استادان بودن، تولیدات قرآنی، جلسات قرآنی و در یک کلمه گسترش فرهنگ قرآن در فرآیندی تأثیر گذار و اثر بخش در واحدهای دانشگاهی دانست .

 

وی ادامه داد:ارائه برنامه راهبردی مهر تا مهر در آغاز هر سال تحصیلی و تلاش در جهت اجرای برنامه های معطوف به هدف که با توجه به نام گذاری سال توسط مقام معظم رهبری، موضوع سال فرهنگی و مبتنی بر اندیشه های ارزشمند عالمان و بزرگان دین تنظیم شده و به واحدهای دانشگاهی ابلاغ شده است و از جمله مهم ترین مطالبات معاونت فرهنگی دانشگاه به عنوان حوزه ستادی فرهنگی از نیروهای مستقرّ فرهنگی در واحدها و مراکز دانشگاهی به شمار می آید که انتظار می رود در این زمینه کانون های قرآن و عترت پیشتاز باشند.

 

معاون پژوهشکده یادآوری کرد: درصورتی در فعالیت های فرهنگی موفق خواهیم شد که محور برنامه های تنظیم شده،«رضایت خدا» باشد. کار فرهنگی و قرآنی مثل نماز است که اگر برای غیر خدا انجام گیرد، از اثر خواهد افتاد و صرفاً قابلیت گزارش دهی به مقامات بالاتر خواهد داشت.

 

وی خاطر نشان کرد:چیزی که تنها به درد دنیای خودمان می خورد وهیچ تأثیری برفرآیند فرهنگ گستری برنامه های آموزشی و پژوهشی دانشگاه نخواهد داشت. لذا ممکن است درهنگام انجام برنامه های قرآنی نه تنها مورد تشویق قرار نگیرید بلکه مورد بی مهری هم واقع شوید که در این صورت باید بدانید اگر در انجام کار کوتاهی نکنید و در چنین شراطی با اشتیاق بیشتری کار کنید پاداش شما مضاعف خواهد بود.

 

طالب تاش گفت: البته بحمداللّه این شرایط در دانشگاه آزاد اسلامی پیش نیامده و نخواهد آمد بلکه پیوسته فعالیت های قرآنی کانون ها مورد حمایت مسؤلان امر از جمله رؤسای واحدهای دانشگاهی بوده و خواهد بود که البته این حمایت ها مسؤلیت شماها را دو چندان می کند.

 

معاون پژوهشکده قرآن و عترت ضمن تأکید براهمیت شورای قرآن وعترت مناطق متذکّر شد: انتظار می رود این شورای مرکزی برای برنامه ریزی راهبردی کانون ها، نظارت بر چگونگی عملکرد کانون ها، نظارت بر چگونگی عملکرد کانون ها و بستری برای حمایت از کانون ها در انجام فعالیت ها و وظایف محول،ه باشد.

 

وی بر اهمیت کرسی های تلاوت، کرسی های نظریه پردازی و کرسی های آزاد اندیشی در حوزه قرآن و عترت تأکید کرد و یادآوری کرد: انتظار می رود کانون های قرآن و عتر ت واحدها با برگزاری این کرسی ها، نسبت به تولید کتاب، CD و سایر محصولات فرهنگی بتوانند بستر مناسبی برای تولیدات قرآنی و در دسترس قرار دادن آنها فراهم آورند.

 

وی گفت: سایت تسنیم زمینه خوبی برای انتقال تولیدات قرآنی شماست که چنانچه فعّال باشید می توانیم با استفاده از گزارش های خبری و علمی و محتواهای تولیدی شما، بر غنای این سایت قرآنی بیفزاییم و جایگاه مستحکم این سایت در میان سایت های قرآنی را مستحکم تر نماییم.

 

تاش در ادامه به اهمیت مسأله نظارت و ارزیابی اشاره کرد و گفت: انتظار می رود شورای قرآن و عترت مناطق نسبت به نظارت مستمرّ بر عملکرد کانون ها برنامه ریزی نمایند همچنان که پژوهشکده قرآن و عترت در پایان تابستان امسال در یک برنامه ریزی دو ماهه و با حضور در تمام مناطق دانشگاهی نسبت به ارزیابی تمام کانون های قرآن و عترت واحدها و مراکز دانشگاهی اقدام خواهد کرد و کانون های برتر و فعّال تر را مورد شناسایی و تقدیر قرار خواهد داد.
پایان پیام/

 

کد خبر 133670

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha