به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، حجتالاسلام حسن علیزاده، مسؤول واحد نشستهای علمی مدرسه علمیه عالی نواب، صبح امروز(28 اردیبهشت) در نود و یکمین نشست از سلسله نشستهای کلام اسلامی با عنوان «زبان شناسی شناختی و تأثیر آن در مطالعات دینی» اظهار داشت: زبانشناسی شناختی رویکردی در مطالعه زبان است که به بررسی رابطه میان زبان انسان، ذهن و تجارب اجتماعی و فیزیکی او میپردازد.
وی با اشاره به این مطلب که در زبانشناسی شناختی تلاش میشود تا مطالعه زبان بر اساس تجربیات ما از جهان، نحوه درک و شیوه مفهومسازی باشد، افزود: مطالعه زبان از این منظر مطالعه الگوهای مفهومسازی است و با مطالعه زبان، میتوان به ماهیت و ساختار افکار و آراء ذهن انسان پی برد، زیرا در این نگرش، فرض بر آن است که زبان، الگوهای اندیشه و ویژگیهای ذهن انسان را منعکس میکند.
حجت الاسلام علیزاده مراد، معناشناسی شناختی قرآن را اتخاذ رویکردی به معناشناسی قرآن دانست که از دستاوردهای زبان شناسی شناختی کمک می گیرد و گفت: بی تردید زبان شناسی شناختی یکی از این دانشها و بلکه از مهمترین آنها است.
وی افزود: در همین راستا نود و یکمین نشست از سلسله نشستهای کلام اسلامی برای اولین بار در حوزه علمیه خراسان با عنوان «زبان شناسی شناختی و تأثیر آن در مطالعات دینی» با حضور حجتالسلام قائمینیا عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار میشود.
پایان پیام/
نظر شما