به گزارش خبرنگار شبستان،صبح امروز همایش حمایت و صیانت از آثار فرهنگی هنری در مرکز همایشهای صدا و سیما واقع در سالن مولانا برگزار شد.
در آغاز این همایش، فداکار؛ معاون اداری مالی وزارت ارشاد گفت: حوزه فرهنگ حوزه سهل و ممتنعی است، فرهنگ حوزهای است که اثرگذاری فراوانی دارد و بدین جهت همواره ابزاری در دست استعمار بوده است.فرهنگ در رفتار اجتماعی تأثیر بسیاری دارد چرا که عادات اجتماعی ما را شکل میدهد و فاصله بین پیشرفت و تکنولوژی و هماهنگسازی آن با جامعه و در حقیقت نهادینه کردن امور به عهده فرهنگ است.
فداکار در ادامه افزود: بخشی از وظایف وزارتخانه ایجاد انگیزه لازم تولید آثار هنری است اما حمایت و صیانت از آثار هنری تولید شده به عهده ستاد حمایت و صیانت است و کمک به اقتصاد، انتشار و توزیع آثار هنری کاری است که برای آن دو همایش مالکیت معنوی برگزار کردهایم.
معاون اداری مالی وزارت ارشاد تأکید کرد: در وزارتخانه معاونتهای مختلفی چون معاونت سینمایی و معاونت مطبوعات وظایفی را در تولید آثار هنری برعهده دارند اما صیانت از آثار فرهنگی کاری فرابخشی است که قبلا به صورت مقطعی انجام میشد اما هماکنون این کار برعهده ستاد حمایت و صیانت گذاشته شده است.
وی در ادامه تصریح کرد: وظیفه این ستاد این است که شرایطی را برای شناسایی آثار غیرمجاز داخلی و خارجی، عرضه غیرمجاز آثار را فراهم کرده و بحث سرقت آثار را ساماندهی کند. در ضمن مهمترین دلیل برگزاری این همایش ارتقاء فرهنگ عمومی است تا افراد همانگونه که به تاریخ تولید و انقضاء محصولات لبنی دقت میکنند به آثار فرهنگی نیز توجه کنند.
فداکار در ادامه گفت: رسانهها به ویژه رسانه ملی نقش بسیاری در این فرهنگسازی دارد و بدون همکاری رسانهها این کار راه به جایی نمیبرد.
معاون اداری مالی وزارت ارشاد در پایان افزود: در امر تولید و توزیع آثار فرهنگی سه نهاد متشکل از مؤسسه رسانههای دیجیتال، بنیاد ملی بازیهای رایانهای و مؤسسه رسانههای تصویری همواره فعالیت داشتند و هماکنون ستاد وظیفه تمرکز فعالیتها و هماهنگی بین این سه نهاد را انجام خواهد داد.
در ادامه این همایش،حمیدرضا نوروزی رئیس اتحادیه ویدئو رسانه گفت: 20 موسسه ویدئو رسانه در کشور وجود دارد و با تولید متوسط در سال 110 فیلم داخلی و 400 فیلم خارجی، با تیراژی در حدود 40 تا 50 میلیون نسخه در شبکه پخش نمایش خانگی عرضه میشود.در ضمن در طول سال 500 عنوان فیلم غیرمجاز و 300 میلیون نسخه غیرمجاز آثار فرهنگی عرصه میشود.
رئیس اتحادیه ویدئورسانه اظهار داشت: هجوم بینظم فیلمها در سوپرمارکتها باعث شد که برخی محصولات بیکیفیت و بعضا غیرمجاز وارد شبکه پخش خانگی شود و این امر موجب شد مخاطبان آثار را پس بزنند و سوپرمارکتها همکاری خود را در این زمینه کاهش دهند.
نوروزی افزود: در بحث ساماندهی آثار مطرح شد که با یک نظم و انضباط و برنامه شرایط کنترل شود. هدف این بود که ما به نقطهای برسیم که زمانی که مخاطب اطلاعاتی از آثار فرهنگی پیدا کرد محصول را به راحتی با قیمت مناسب و از نزدیکترین مکان توزیع خریداری کند. بر این اساس شورای هماهنگی با همکاری مدیرکل سمعی و بصیری نمایش خانگی، دبیر ستاد، رئیس انجمن صنفی و دیگر دوستان تشکیل شد. ما در این شورا کمیته پخش را تشکیل دادیم تا یک سری استاندارهای جدید را برای شرکتهایی که قصد تاسیس موسسههای توزیع آثار را داشتند، وضع کنیم.
نوروزی ادامه داد: صدور کارت شناسایی برای ویزیتورها را لحاظ کردیم تا شناسایی کلیه متصدیان به درستی انجام شود.در ضمن ما در فاز اول اجرای این برنامه برای تمامی نمایندگیهای مجاز توزیع آثار فرهنگی در تهران مجور صادر میکنیم و پس از پایان موفقیتآمیز این مرحله از طرح، فاز دوم آن را در شهرستانها اجرایی میکنیم. البته طراحی آرم مخصوصی جهت نصب روی شیشه فروشگاهها برای شناسایی و همچنین هماهنگی با ستاد حمایت در برخورد با متصدیان از وظایف شورای هماهنگی است.
پایان پیام/
نظر شما