خبرگزاری شبستان: حیات انسان، در ایمان و عمل صالح است و خداوند و انبیاء هم مردم را به همان دعوت کرده اند.
یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُواْ اسْتَجِیبُواْ لِلّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاکُم لِمَا یُحْیِیکُمْ وَاعْلَمُواْ أَنَّ اللّهَ یَحُولُ بَیْنَ الْمَرْءِ وَقَلْبِهِ وَأَنَّهُ إِلَیْهِ تُحْشَرُونَ؛ اى اهل ایمان! هنگامی که خدا و پیامبرش شما را به حقایقى که به شما حیات معنوى و زندگى واقعى می بخشد ، دعوت می کنند اجابت کنید و بدانید که خدا میان آدمی و دلش حائل و مانع می شود تا حق را باطل و باطل را حق مپندارد و مسلماً همه شما به سوى او گردآورى خواهید شد. (انفال، 24)
حیات اقسام مختلفی دارد:
1- حیات گیاهی "ان الله یحیی الارض بعد موتها" خدا زمین را زنده می کند.
2- حیات حیوانی "لمیحی الموتی" خداوند مردگان را زنده می کند.
3- حیات فکری "من کان میتا فاحییناه" آن که مرده و زنده اش کردیم.
4- حیات ابدی "قدمت لحیاتی" کاش برای زندگیم از پیش چیزی فرستاده بودم.
مقصود از حیاتی که با دعوت انبیاء فراهم می آید، حیات حیوانی نیست، چون بدون دعوت انبیاء نیز این نوع حیات وجود دارد، بلکه مقصود حیات فکری، عقلی و معنوی، اخلاقی و اجتماعی و بالاخره حیات و زندگی در تمام زمینه ها می باشد. البته ممکن است مراد از دعوت به حیات در اینجا (به دلیل آنکه آیه در کنار آیات جنگ بدر آمده است، دعوت به جهاد باشد.
حیات انسان، در ایمان و عمل صالح است و خداوند و انبیاء هم مردم را به همان دعوت کرده اند. "دعاکم لما یحییکم" اطاعت از فرامین آنان رمز رسیدن به زندگی پاک و طیب است، چنان که در جای دیگر می خوانیم : من عمل صالحا من ذکر او انثی و هو مومن فلنحیینه حیاه طیبه" و طبق روایات شیعه و سنی یکی از مصادیق حیات طیبه، پذیرش ندای پیامبر اسلام (ص) در مساله ولایت علی ابن ابی طالب (ع) و اهل بیت او است.
منبع: کتاب دقایقی با قرآن
پایان پیام/
مقصود از حیاتی که با دعوت انبیاء فراهم می آید، حیات حیوانی نیست، حیات انسان، در ایمان و عمل صالح است و خداوند و انبیاء هم مردم را به همان دعوت کرده اند.
کد خبر 137173
نظر شما