مدرک به رنگ پول یا خلق ظرفیت؟

تحصیل در هر رشته ای با مدرک از دانشگاه های معتبر و دولتی دیگر یک آرزو نیست؛ اگر تمکن مالی وجود داشته باشد به راحتی می توان در رشته های مورد علاقه با پرداخت شهریه های هنگفت تحصیل کرد و مدرک دانشگاه دولتی گرفت.

خبرگزاری شبستان: قبول‌شدن در یکی از دانشگاه‌های معتبر و مادر کشور مانند تهران، صنعتی شریف، بهشتی و دانشگاه تبریز و  ... از رؤیاهای هر خانواده برای فرزندش است و در گذشته به یاد داریم که سخنانی با تمسخر و کنایه و گلایه از شهریه‌های دانشگاه آزاد به گوش می‌رسید "در آینده حتما با پول می‌توانیم مدرک بگیریم" اما این سخن فقط  یک کنایه و یا گلایه بود و در آن زمان در ذهن ها خطور نمی کرد که عملی شود.
 

 

امروزه می‌بینیم با به وجود آمدن پردیس‌های بین‌المللی دانشگاه‌های معتبر مانند تهران، شریف و ... این امر محقق شده است و افرادی با پرداخت شهریه‌های هنگفت در رشته مورد علاقه خود مدرک دانشگاه‌های معتبر ایران همانند تهران را از آن خود می‌کنند.


برخی معتقدند وجود دانشگاه غیرانتفاعی نابرابری و بی‌عدالتی در حق نخبگان کشور است و همچنین بسیج دانشجویی دانشگاه‌های امام صادق(ع)، خواجه‌نصیرالدین طوسی، تهران، شهید بهشتی، صنعتی امیرکبیر، صنعتی شریف، علم‌و‌صنعت و علامه‌طباطبایی با صدور بیانیه‌ای اعتراض خود را نسبت به این پردیس ها اعلام کرده اند.

 

 

 

 چرا که کسانی که ساعت‌ها وقت خود را برای درس‌خواندن گذاشته‌اند تا بتوانند وارد دانشگاه دولتی همچون تهران شوند اما در سوی دیگر عده‌ای بدون اینکه وقتی گذاشته باشند فقط به دلیل تمکن مالی می‌توانند همان مدرک را از همان دانشگاه دریافت کنند. 

 
 

شهریه های برخی از پردیس های بین المللی کارشناسی ارشد 90

 

پردیس‌های بین‌المللی با هدف جلوگیری از خروج دانشجویان به خارج از کشور و پذیرش دانشجوی خارجی در دانشگاه‌های ایران راه‌اندازی شد.این در حالی است که دانشجویان خارجی در این دانشگاه‌ها انگشت‌شمار هستند.
 

یک دانشجوی کارشناسی ارشد که برای تحصیل مقطع ارشد یکی از کشورهای اروپایی را برگزیده است دلیل تحصیل در خارج از کشور را به خبرنگار شبستان این‌گونه بازگو می‌کند: پردیس‌های بین‌المللی شهریه‌های بالایی را دریافت می‌کنند، با وجود اینکه امکانات رفاهی و آموزشی کمی دارند و به این دلیل تحصیل در دانشگاه‌های معتبر اروپایی را بهتر از پردیس‌های بین‌المللی کشور می‌دانم.


این در حالی است که رییس دانشگاه تهران راه اندازی این پردیس ها را خلق ظرفیت و جلوگیری از تحصیل دانشجویان در خارج از کشور می داند و معتقد است اکثر کسانی که در این پردیس ها تحصیل می کنند شایستگی حضور در دانشگاه تهران را دارند و نمی توان با یک تست علم شناسی کرد. همچنین؛ دانشجوی پولی مفهوم جدیدی نیست و ما برای خلق ظرفیت نیاز به زمین و تجهیزات دارد چه ایرادی دارد که عده ای با پول خود این امکانات را فراهم کنند.


یکی از دانشجویان داروسازی پردیس های بین المللی به خبرنگار شبستان می گوید: با وجود اینکه سالانه 11 میلیون شهریه می دهم و با توجه به تورم سالانه 10 درصد به این شهریه اضافه می شود، اما پردیس علوم پزشکی از امکانات آموزشی و رفاهی خوبی برخوردار نیست، به طوریکه تا چند ماه پیش در صندلی های که در مدارس استفاده می شد می نشستیم و همچنین برای واحدهای عملی آزمایشگاهی باید به دانشگاه های مادر مراجعه کنیم.


همچنین یکی دیگر از دانشجویان رشته وکالت پردیس بین المللی منطقه کیش به خبرنگار شبستان گفت: درکنکور سراسری رتبه خوبی را کسب کرده بودم و می توانستم در یکی از دانشگاه های دولتی شهرستان قبول شوم اما دوست داشتم مدرک از دانشگاه معتبری مانند تهران باشد به این دلیل پردیس بین المللی این دانشگاه را انتخاب کردم. پردیس بین المللی منطقه کیش در رشته وکالت از امکانات آموزشی خوبی برخوردار است و چه بسا اساتید سخت گیری هایی هم می کردند.


همانطور که شاهدیم بسیاری از کسانی که در این پردیس ها تحصیل می کنند به این دلیل است که به راحتی می توانند مدرک دانشگاه معتبر را با پرداخت شهریه های هنگفت دریافت کنند و در این باره یکی از دانشجویان ارشد علوم پزشکی دانشگاه تهران رویه این پردیس ها را بی عدالتی می داند و به خبرنگار شبستان می گوید: برای اینکه در دانشگاه تهران در مقطع ارشد قبول شوم روزانه 18 ساعت درس می خواندم و با اینکه یک رتبه دو رقمی در سال اول کسب کردم نتوانستم در دانشگاه تهران قبول شوم به این دلیل تلاش خودم را مضاعف کردم و در سال دوم توانستم در این دانشگاه تحصیل کنم.


وی ادامه داد: این نابرابری و بی عدالتی است که بین ما که ساعت ها وقت و انرژی خود را برای درس خواندن گذاشته ایم و عده ای دیگر بدون اینکه انرژی صرف کنند، همان مدرک را دریافت می کنند.


حال مشاهده می شود که پردیس های بین المللی که برای خلق ظرفیت و جلوگیری از خروج دانشجو و پذیرش دانشجویان خارجی راه اندازی شده است با مشکلاتی چون پذیرش اندک دانشجویان خارجی و کمبود امکانات مواجه است و بسیاری از دانشجویان دانشگاه های دولتی این پردیس ها را بی عدالتی می دانند تمکنچرا که؛ کسانی که تمکن مالی ندارند باید سال ها وقت و انرژی خود را پشت صف های طولانی کنکور بگذارند و عده ای دیگر به دلیل داشتن ثروت به راحتی مدرک دانشگاه های معتبر داخلی را از آن خود کنند.


پایان پیام/
 

 

کد خبر 139475

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha