اسدالله بیات، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان با بیان این مطلب به خبرنگار شبستان گفت: از بین 250 رشته صنایع دستی، 150رشته در استان همدان با حضور 30 هزار هنرمند در این عرصه مشغول به فعالیت هستند.
وی با بیان اینکه 29 هزار صنعت گر در 17 هزار کارگاه فعالیت می کنند، افزود: این در حالی است که استان همدان دومین استان از لحاظ تنوع صنایع دستی در کشور خوانده می شود.
وی از راه اندازی شهرک صنایع دستی تا پایان سال جاری با مشارکت بخش خصوصی خبر داد و تصریح کرد: در سال گذشته حمایت های خوبی از هنرمندان این عرصه به عمل امد که از بنگاه های زودبازده و مشاغل خانگی تسهیلاتی را دریافت کرده اند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان با اعلام اینکه 16 رشته صنایع دستی منسوخ شده استان احیا شده است، افزود: شش کارگاه تخصصی نیز برای رشته هایی گره چینی، قلم زنی روی مس، نمدمالی و جاجیم بافی راه اندازی شده است.
بیات خاطرنشان کرد: در سال گذشته سه میلیارد و 85 میلیون تومان برای 852 نفر در اشتغال روستایی و سه میلیارد و 66 میلیون تومان برای 896 اشتغال شهری هزینه شد.
وی با بیان اینکه روز بیستم خدادماه هرساله به عنوان روز جهانی صنایع دستس معرفی شده است، گفت: به همین منظور در روز بیستم خرداد ماه جاری آقای حاج عسگر عسگری در رشته سفال گری از دست رئیس جمهور تقدیر نامه دریافت می کنند.
وی به روزهای هفته صنایع دستی اشاره کرد و گفت: 17 خرداد به عنوان روز "صنایع دستی و هویت ملی"، 18 خرداد روز "صنایع دستی و حمایت از تولید ملی"، 19 خرداد روز "صنایع دستی و نوآوری"، 20 خرداد "صنایع دستی، فرهیختگان و جوامع علمی"، 21 خرداد با عنوان "صنایع دستی، صادرات و بازارهای بینالمللی"، 22 خرداد به عنوان روز "صنایعدستی و ترویج و رسانه" و 23 خرداد نیز "صنایع دستی سفیر فرهنگی و پیامد دوستی" نامگذاری شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان با اشاره به اینکه بسته بندی محصولات یکی از اهرم های اساسی در صادرات محسوب می شود، خاطرنشان کرد: دو نمونه بسته بندی برای توسعه صادرات به سازمان کشور ارسال شده و در صورت تایید از آنها در بسته بندی محصولات استفاده شود.
وی با بیان اینکه 2 هزار و 500 کارگاه سفال در استان وجود دارد که بیش از 80 درصد سفال کشور را تولید می کنند، اذعان کرد: سال گذشته 19 میلیون دلار سفال از استان صادر شده است و شهر لالجین پایخت سفال ایران بوده و هست و از این موضوع دفاع می کنیم.
پایان پیام/
نظر شما