به گزارش خبرنگار شبستان، محمد جواد محمدیزاده، در همایش IT و محیط زیست گفت: میانگین نزولات آسمانی در کشور حدود 430 میلیمتر مکعب در سال است و توان داخلی برای مدیریت آن تنها شامل 140 میلیارد متر مکعب میشود و برای کنترل بقیه آن برنامه ای نداریم.
وی افزود: از میزان این 140 میلیارد متر مکعب، 40 میلیارد متر مکعب پشت سدها و در بخش لایههای زیرزمینی قرار میگیرد و میزان بهرهوری ما از این میزان محدود بوده و تنها یکسوم آن در حیطه کنترل ماست و تنها میزان بهرهوری ما 35 تا 40 درصد است.
محمدی زاده با مقایسه میزان بهرهوری بارندگیهای کشور با فرانکفورت، اظهار کرد: میزان میانگین نزولات آسمانی در کشور ما 220 میلیمتر و در فرانکفورت دو هزار و 500 میلیمتر است، در حالی که بهرهوری در آنجا با این میزان بارش حدود 85 درصد است و بهرهوری ما بسیار محدود است.
معاون رییسجمهور خشکسالی و تأثیرگذاری ریزگردها و آلودگیهای زیستمحیطی را از تبعات این معضل و فقدان مدیریت در این بخش دانست و گفت: در حوزه محیط زیست موضوع جغرافیا مطرح نیست و باید برنامههای گستردهای را برای حفظ آن اجرایی کنیم.
وی ادامه داد: اجرای برنامههای دولت سبز، بهبود الگوی مصرف، دوری از منابع فسیلی، اصلاح الگوی مصرف آب، مدیریت پسماند و دولت الکترونیک میتواند گامهای مؤثری در حفظ محیط زیست باشد.
وی با تأکید بر نقش IT و اطلاعات آنلاین گفت: باید دولت الکترونیک را جدی گرفته و با گسترش اطلاعات به بهبود وضعیت محیط زیست کمک کنیم. در حال حاضر در منطقه فقط اطلاعات ایران و ترکیه در خصوص ریزگردها قابل اعتماد است و میتوان از درستی آن مطمئن بود.
پایان پیام/
نظر شما