مهرداد عسگریان، معاون میراث فرهنگی زنجان، با بیان این مطلب به خبرنگار شبستان گفت: در فاز نخست مرمت بنای این کاروانسرا که در سال گذشته به انجام رسید، بخشی از ایوانها و حجرهها مرمت شد.
وی افزود: در فاز دوم و در سال 91 با بودجه ای معادل یک میلیارد ریال علاوه بر مرمت کامل ایوان ها و حجره ها، تعیین حریم و آزادسازی کامل محوطه کاروان سرا به انجام خواهد رسید.
این مقام مسئول ادامه داد: اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری زنجان در نظر دارد پس از مرمت کامل این کاروان سرای عباسی آن را به مکانی تجاری و فرهنگی برای عرضه محصولات صنایع دستی استان تبدیل کند.
وی یادآور شد: کاروانسرای نیک پی با پلان چهارگوش، دارای صحن و میان سرای 8ضلعی غیرمنظم است و گرداگرد آن را حجرههای 14گانه در بر گرفتهاند.
به گفته عسگریان طاق و قوس در این اثر تاریخی به صورت ضربی طراحی شده و قرینه سازی به زیباترین شکل در آن رعایت شده است.
این مقام مسئول عنوان کرد: کارواسرای نیک پی در سال 1379 با شماره 3529 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
وی در ادامه از آغاز کاوش و مرمت محوطه تاریخی دژمنده در روستای خوئین و پناهگاه های زیرزمینی آن خبر داد و گفت: کاوش و مرمت "غار دژمنده" و پناهگاه های زیرزمینی آن از طرح های بزرگ و بسیار مهم اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری زنجان است که مرحله اجرایی آن تا چند روز آینده آغاز می شود.
معاون میراث فرهنگی استان زنجان، با اشاره به اجرای مراحل مقدماتی این طرح ابراز کرد: مطالعات گستردهای از سال گذشته در این منطقه آغاز شده است و هم اکنون نقشه کاملی از تونلهای زیرزمینی در دست داریم که وجود این نقشهها برای آغاز کاوشها ضروری است.
وی با اشاره به اینکه کاوش های آینده کامل تر از گذشته خواهد بود، گفت: کاوشهایی نیز در گذشته در این منطقه انجام شده بود، تا جایی که یک در سنگی کتیبه دار از دوره صفوی در این منطقه کشف شد.
عسگریان با اشاره به طرح مرمتی میراث فرهنگی زنجان در این منطقه افزود: مرمتهایی در دالان های زیرزمینی انجام خواهیم داد تا از نفوذ احتمالی آب به داخل تونل ها جلوگیری شود.
وی گفت: پس از انجام کاوش و مرمت، طرح هایی نیز برای فضاسازی حاشیه ای در این منطقه زیبا و تاریخی انجام خواهد شد تا بیش از پیش شاهد حضور گردشگران در این منطقه باشیم.
پایان پیام/
نظر شما