اختصاص 50 میلیارد ریال اعتبار به هجدهمین دوره هفته کتاب

معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از اختصاص 50 میلیارد ریال به هجدهمین دوره هفته کتاب خبر داد و افزود: میزان اعتباری که امسال به هفته کتاب در استان ها اختصاص داده شده نیز دو برابر سال گذشته در نظر گرفته شده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، بهمن دُری، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم افتتاح هجدهمین دوره هفته کتاب با اشاره به اینکه آغاز هفته کتاب دومین حرکت جدی دولت و نظام در حوزه کتاب و کتابخوانی است، افزود: این اقدام در راستای پاسخ به مطالبات به حق رهبر معظم انقلاب اسلامی انجام می‌شود.
وی ادامه داد: پس از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران که حرکت عظیم فرهنگی است، هفته کتاب با توجه به همدلی و مشارکت سازمان‌های دولتی و غیر دولتی، حرکتی اساسی در حوزه کتاب تلقی می‌شود.
دری با اشاره به حضور و مشارکت 70 تشکل دولتی و غیر دولتی در برگزاری هفته کتاب گفت: این شمار در سال گذشته 43 سازمان را شامل می‌شد و این افزایش تعداد شرکت‌کنندگان نشانه همدلی سازمان‌ها و توجه به کتاب است.
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به این که همدلی مشاهده شده در ستاد هفته کتاب، حتی در ستاد برگزاری دهه فجر هم دیده نمی‌شود، گفت: همیشه زنگ هفته کتاب همزمان با شروع هفته کتاب به صدا در می‌آمد، ولی امسال این زنگ از یک هفته قبل با برپایی نمایشگاه کتاب‌های دانشگاهی آغاز شد.
دری از برپایی نمایشگاه استانی کتاب شیراز که در آن هزار ناشر حضور پیدا کردند، به عنوان اقدام زودهنگام دیگری در راستای برگزاری هفته کتاب یاد کرد و به برگزاری مراسم «یاد یار مهربان» که با حضور وزیر آموزش و پرورش و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، اشاره کرد.
به گفته وی، این نمایشگاه با هدف تجهیز کتابخانه مدارس و اهدای کتاب به آن‌ها انجام شده است و همه این اقدامات زنگ اولی برای برگزاری جشن هفته کتاب به شمار می‌روند.
دری با اشاره به اینکه اعتباراتی بالغ بر 50 میلیارد ریال برای این هفته در نظر گرفته شده است و این میزان برای هفته کتاب در استان‌ها، علیرغم کمبود بودجه، دو برابر بودجه سال قبل بوده است؛ از حمایت های مالی 10 میلیارد ریالی از برخی نمایشگاه های دانش‌آموزی و یاد یار مهربان خبر داد و به بیان نقل قولی از رهبر معظم انقلاب پرداخت که «اگر کتاب خوب معرفی شود و کتاب خوب خوانده شود، بخش اعظم رسالت فرهنگی جمهوری اسلامی ایران تحقق پیدا می‌کند.
وی ادامه داد: پیش از این اعلام کردم که 70 درصد مطالبات فرهنگی رهبر معظم انقلاب در حوزه کتاب است. پس از انجام رصدهای بسیار دریافتم که این میزان بیش از 70 درصد است و اگر ایشان در حوزه های مختلف هنر و فرهنگ تأکیداتی داشته‌اند، ولی در حوزه کتاب این تأکیدات بیش از 70 درصد بوده است.
دری با طرح این سئوال که چرا چرخه تولید کتاب و انتشارات پیشگام تر از کتابخوانی است، گفت: رهبر انقلاب نیز بر این که کتابخوانی از چرخه نشر عقب‌تر است تأکید داشته‌اند و باید به این موضوع توجه شود.
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به انتشار 61 هزار عنوان کتاب در سال گذشته، اظهار امیدواری کرد که در سال جاری این میزان به 65 هزار اثر برسد.
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از اقدام این معاونت در راستای تقویت کتاب‌های حوزه دفاع مقدس و تاریخ انقلاب یاد کرد و گفت: آمار نشان می‌دهد که در آینده شاهد افزایش میزان کتاب‌های منتشرشده در این حوزه خواهیم بود.
دری با اظهار تاسف از این که فقدان کتابخوانی در کشور به ویژه در مقاطع تحصیلی همچنان وجود دارد، ادامه داد: اگر چرخه نشر را به چهار مرحله تقسیم کنیم، که تولید فکر در چرخه نخست، بیان فکر و قالب آن در چرخه دوم، توزیع فکر در چرخه سوم و مصرف در چرخه چهارم جای گرفته باشد، در مرحله نهایی با مشکل جدی رو به رو هستیم.
وی به گفت و گوی رهبر انقلاب با نویسنده کتاب «دا» اشاره کرد و گفت: معظم له در این دیدار ضمن تقدیر از کتاب دا اظهار کرده بودند که بهتر بود به جای چاپ سه هزار نسخه‌ای از این کتاب، 200 تا 300 هزار نسخه از آن در هر تجدید چاپ منتشر شود.
دری از مطالعه نکردن کتاب به عنوان یکی از چالش‌های این حوزه یاد کرد و از ارائه راهکارهای متفاوت برای رفع مشکل در این حوزه خبر داد که هیچ یک کارشناسانه نبوده است و در آنان صرفاً مشکلات مطرح می شود بدون این که راه حلی برای آنان ارائه شود.
وی به 12 راهکاری که برای رفع این مشکل تعریف کرده است اشاره کرد و گفت: اگر این راه حل‌ها عملی شود، شمارگان کتاب که اکنون کمتر از سه هزار کتاب است بالغ بر پنج هزار کتاب می‌شود.
دری از معرفی کتاب و این که چه کسی و در چه گستره‌ای آن را معرفی کند، به عنوان راه حل اول نام برد و افزود: سیر مطالعاتی کتاب‌های ادبی، دینی و تاریخی که برخی از آن‌ها آثاری ارزشمند، خواندنی و مفید را به جامعه معرفی می‌کنند و در گذشته به کتاب‌های «علی شریعتی» و شهید مطهری بسنده می‌شد، اکنون ادامه یابد، اقدام دیگری است که مفید واقع خواهد شد.
وی همچنین از چکیده کتاب به عنوان پیشنهاد دیگرش یاد کرد و گفت: منظورم از چکیده، خلاصه‌نویسی نیست، بلکه نگارش کتاب به سبک پاورقی روزنامه‌ها و سریال‌هاست.
دری به برگزاری مسابقات کتابخوانی اشاره و اظهار کرد: مسابقات برگزار و کتاب‌ها توزیع می‌شود، بدون این که کتاب خوانده شود، به افراد شرکت‌کننده جوایزی نیز اهدا می‌شود.
وی از عقد تفاهم‌نامه با وزارت آموزش و پرورش در این باره طی امروز (24 آبان) خبر داد و گفت: بر اساس این تفاهم‌نامه، مسابقات کتابخوانی در زنگ انشاء برگزار خواهند شد.
دری با اشاره به این‌که گروه هدف شامل دانش‌آموزان، دانشجویان، کارگران، ارتش، سپاه، بسیج و آحاد مردم هستند، افزود: با اقداماتی این چنین می‌توانیم قرابت مردم با کتاب را بیشتر کنیم.
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان با خطاب قرار دادن وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مجلس شورای اسلامی و دیگر سازمان‌ها که اعتبارات فراوانی را برای بسته‌های فرهنگی اختصاص می‌دهند، اظهار کرد: اگر بسته‌های فرهنگی هوشمندانه تعبیه شوند، از اثرگذاری بیشتری برخوردار خواهند شد.
پایان پیام/
کد خبر 1451

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha