به گزارش خبرگزاری شبستان، رستم قاسمی تصریح کرد: انرژی هیدروکربنی همچنان مهمترین منبع سوخت در دهه های آینده خواهد بود، با وجود تلاش هایی که برای جایگزینی از سوی کشورهای صنعتی پرمصرف صورت گرفته همچنان ارزان ترین انرژی در جهان محسوب می شود و در دهه های آینده نیز همچنان انرژی برتر خواهد بود.
وزیر نفت ادامه داد: کشورهای خاورمیانه 50 درصد از ذخایر نفتی و 40 درصداز ذخایر گازی جهان را دارا هستند؛ ایران در مجموع با ذخایر نفت و گاز 366 میلیارد بشکه معادل نفت قابل تولید- در شرایط کنونی از نظر ضریب برداشت -رتبه اول ذخایر هیدروکربنی در جهان را دارد.
این عضو کابینه دولت دهم در ادامه بیان کرد: اولویت اکتشاف در مرزهای کشور به منظور کشف احتمالی میادین مشترک است که امیدواریم تا پایان برنامه پنجم توسعه کل آنها را بررسی کنیم.
به گفته قاسمی توسعه میادین نفتی مشترک از دیگر اولویت های وزارت نفت محسوب می شود زیرا در این بخش نباید از دیگر شرکا عقب بیفتیم.
قاسمی ادامه داد: همچنین در اواخر سال 90 قرارداد 12 میدان مشترک بسته شد و عملیات اجرایی آن آغاز شده که شش میدان دریایی و خشکی میدان آذر، میدان دارا و میدان فرزادAوB از جمله این میادین هستند.
وزیر نفت در ادامه به عملیات توسعه پارس جنوبی اشاره کرد و گفت: پارس جنوبی بزرگ ترین میدان گازی کشور محسوب می شود که خوشبختانه با تصمیم درست دولت همه فازهای توسعه آن در حال اجراست و امیدوارم تا پایان سال 92، 8 فاز دیگر آن نیز به تولید برسد که با اتمام این فازها، 250 میلیون متر مکعب گاز به ظرفیت تولید کشور اضافه خواهد شد.
قاسمی پایان کار توسعه پارس جنوبی را سال 93 اعلام کرد و گفت: البته برای پایان کار، سرمایه گذاری های زیادی لازم است، زیرا با اتمام فازهای پارس جنوبی برداشت ما با کشور قطر مساوی خواهد شد.
این مقام مسئول یادآور شد: در حال حاضر روزانه 38 میلیون متر مکعب گازهای همراه با نفت در کشور می سوزد؛ در برنامه ریزی های صورت گرفته تا پایان برنامه پنجم توسعه و احداث کارخانه های تبدیل گازهای همراه ،این میزان به 6 میلیون متر مکعب خواهد رسید و با شروع تولید در کارخانه های NGLخارک و NGL3200 این میزان - 6 میلیون متر مکعب - ظرف دو سال آینده به نصف کاهش خواهد یافت.
وی توضیح داد: ایران دارای 600 میلیارد بشکه نفت در جا و برداشت کنونی کشور از این میزان تقریباً 25 درصد است که اگر یک درصد ضریب ازدیاد برداشت به این میزان اضافه شود 6 میلیارد بشکه یعنی معادل تولید 5 سال کشور به این میزان اضافه خواهد شد.
شدت مصرف انرژی در ایران 4 برابر متوسط جهانی است
وزیر نفت در توضیح وضعیت مصرف انرژی در کشور گفت: در حال حاضر 99 درصد از انرژی کشور از منابع نفت و گاز تامین می شود، این در حالی است که شدت مصرف انرژی در کشور 4 برابر متوسط جهانی بوده و ایران را در مصرف گاز بعد از کشور چین قرار میدهد.
مهندس قاسمی با بیان اینکه 78 درصد خانوارها به طور متوسط از نعمت گاز برخوردارند، تاکید کرد: 99 درصد شهرها و 57 درصد روستاها از انرژی گاز بهرهمند هستند.
وی تاکید کرد: برای کنترل مصرف باید با تنوعبخشی به سبد انرژی کشور یعنی استفاده از انرژی خورشیدی، برق- آبی و ... امکان استفاده بهینه از انرژی و توان صادرات را فراهم کنیم.
وزیر نفت با بیان اینکه براساس برنامه پنجم، ایران قادر است تا پایان این برنامه 165 میلیون لیتر فراوردههای نفتی صادر کند، درباره ظرفیت پالایشی کشور گفت: در حال حاضر 1.7 میلیون بشکه نفت خام فراوری میشود که تا پایان برنامه پنجم به 2.5 میلیون بشکه خواهد رسید.
هدفمندی یارانه ها سیر سرسام آور مصرف انرژی را کاهش داد
وی با بیان اینکه اجرای فاز اول هدفمندی یارانهها سیر سرسامآور مصرف انرژی در کشور را به شدت کاهش داد، تاکید کرد: در آینده با واقعی کردن قیمتها، سیر مصرف کاهش بیشتری خواهد یافت.
این عضو هیات دولت، صنعت پتروشیمی را از مزیتهای اقتصادی کشور خواند و گفت: واقعیت آن است که توجه به این صنعت ارزش افزوده زیادی را نصیب کشور خواهد کرد، در حال حاضر ظرفیت پتروشیمی ما 54 میلیون تن در سال است که امید داریم با اجرای طرح های توسعه در آینده این ظرفیت به یکصد میلیون تن در سال برسد.
وزیر نفت همچنین با تاکید بر توسعه صنایع پاییندستی گفت: با رعایت مطالعات آمایش سرزمین قادر به توسعه صنعت پتروشیمی خواهیم بود.
وی افزود:در حال حاضر عملیات اجرایی 70 واحد پتروشیمی آغاز و نیمهساخت مانده است که در صورت اختصاص اعتبار از صندوق توسعه ملی، تکمیل و بهرهبرداری از آنها را تسریع خواهد کرد.
مهندس قاسمی افزود: تا پایان برنامه پنجم، برداشت از میادین مشترک در حوزه نفت 4 برابر و در حوزه گاز 2.5 برابر نسبت به وضع موجود افزایش خواهد یافت.
وزیر نفت اختصاص اعتبار و حمایتهای قانونی، تسهیل قوانین و دادن اختیارات لازم را از حمایتهایی دانست که میتواند در توسعه صنعت نفت موثر باشد.
تمام شرکت های پتروشیمی به بخش خصوصی واگذار شده است
وزیر نفت با اشاره به اینکه تمام شرکتهای پتروشیمی به بخش خصوصی واگذار شده است، گفت: در ارتباط با واگذاری کل شرکتهای پتروشیمی مخالف هستم چرا که برخی از آنها راکد مانده است و در حالت نیمهتمام بودن به شرکتهای خصوصی واگذار شده اند.
قاسمی با اشاره به اصل 44 قانون اساسی بیان کرد: اگر در آمار واگذاریها دقت شود متوجه خواهیم شد که وزارت نفت شرکتهای زیر مجموعه خود را به ارزش تقریبی 40 هزار میلیارد تومان واگذار کرده است یعنی نیمی از کل واگذاریها از لحاظ ارزش قیمتی در این وزارتخانه انجام شده است.
نظر شما