پیام آزاده در گفتوگو با خبرنگار شبستان با بیان اینکه با توجه به میزان سرانههای سلامت در کشور بعید است که این مصوبه اجرایی شود. افزود: اکثر این 20 و چند قلم دارو مربوط به داروهای شیمیدرمانی است که هیچیک از داروخانهها این مصوبه را تا به امروز اجرا نکرده اند.
وی اظهار کرد: سرانه سلامت در کشور بسیار پایین بوده و کفاف هزینه ها را نمیدهد و مردم باید از جیب خود هزینههای درمان را پرداخت کنند.
آزاده با اشاره به اهداف برنامه 5 ساله گفت: هر چند در برنامه 5 ساله باید مردم حداکثر 30 درصد هزینههای درمان را پرداخت کنند اما در حال حاضر در کشور ما بیش از 70 درصد هزینهها از جیب مردم پرداخت میشود که نشان از عقیمبودن مدل بیمهها است.
وی خاطرنشان کرد: علت سیکل ناقص سلامت تعرفههای غیرواقعی، زیر میزیها، اشتغال اعضای هیئت علمی در جاهای دیگر در مرحله اول سرانه پایین سلامت و در وحله دوم عدم تقسیم عادلانه سرانه سلامت است.
دبیر انجمن سرطان ایران با اشاره به اینکه صندوق سلامت بیمه در کشور وجود ندارد، گفت: علیرغم تبصره 15 که دولت سوبسیدهای خوبی به بخش سلامت میدهد به دلیل عدم هدفمندی آن و تعلقنگرفتن آن به بیمه ها، سرانهها به صورت متوازن اختصاص نمییابند.
وی در پایان اظهار کرد: گرچه طی دو سال اخیر بر اساس بودجه و سرانههای اختصاصیافته در حوزه سلامت کارهایی صورت گرفته اما ما به نسبت دنیا، منطقه و حتی خودمان میزان سرانه سلامت کشور پایین است.
پایان پیام/
نظر شما